Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwkjolfwbfw

egzamin komisyjny z biologii I liceum

Polecane posty

Gość qwkjolfwbfw

jakie mogą być przykładowe pytania z biologii na poziomie rozszerzonym na egzaminie komisyjnym? (ustne i pisemne)

Gość android
:O chyba zartujesz...

Gość qwkjolfwbfw
czemu?

Gość qwkjolfwbfw
ja nie zaliczam (biologie mam na podstawie) ale podobno mają być 3 ustne i 3 pisemne, a czy zaliczenie może być tylko na 2 czy na każdą z ocen?

Gość qwkjolfwbfw
mówię, że to nie ja zaliczam :O

Gość qwkjolfwbfw
dziękuję za odpowiedź

Gość GenioIZK
z tego co ja wiem, to jest jedynie na 2.

Gość Dominikkaaaaaa
To ja Ci powiem co ja miałam może Ci to pomoże: * Skład i budowa płuc * Reakcje zachodzące między krwią i gazami na wdechu i wydechu * funkcje krwi * opisać tętnice, żyły, naczynia krwionośne * Opisać III cykle pracy serca * Skład i rola krwi * osocze i jego skład * opisać wszystkie białka ( fibrynogen, lipoproteiny, albumina, immunoglobulina) * z czego składa się cześć morfotyczna i poszczególnie opisać erytrocyty, trombocyty i leukocyty * co to jest objętość minutowa serca * krwiobieg duży, krwiobeg mały * choroby układu krążenia - miażdżyca, choroba wieńcowa i nadciśnienie tętnicze odpowiadałam po części z układu oddechowego tylko dwa pierwsze pytania, a reszta to był krwionośny.

Gość marcepand
O matko i nie mów dominika, że to wszystko wiedzialas. Dostalas te pytania?

Gość dominikaaaaaaaa
Ja nie pisałam komisa. Ale na koniec roku czułam potrzebę by się poprawiać, bo nie zasługiwałam moim zdaniem na 3 chciałam mieć 4. Więc pani kazała mi pisać podanie, że nie zgadzam się z oceną bla bla bla i wtedy egzamin na taką ocenę jaką oczekuję. Jednak żadnego podania nie było po prostu na koniec roku miałam dodatkowe pytanie z całego roku na ocenę, która mnie interesuje. Materiał miałam ten co w roku szkolnym. Musiałam przerobić sobie 3 działy. Układ krwionośny, oddechowy i wydalniczy. I z tego miałam być pytana. Pani wybrała dla mnie układ krwionośny. Ale nauczyłam się wszystkich 3 układów na koniec zadała jeszcze pyt z oddechowego odpowiedziałam i postawiła mi 4;)

Gość buuuba
Komis możesz jedynie na 2 napisac:o Co wy tumany myslicie, ze 3 pyt na 5 odpowiecie i postawia wam bdb na swiadectwie :o Co za tepota Zamiast na forum siedziec to do ksiazek bo komisyjuz niedługo :D btw w pierwszej liceum miałas takie pytania? Widze, ze Pani sie postarała zeby Ciebie udupic, ja jak byłam w 1 kl lic i mialam bilogie rozszerzona to caly rok uczylam sie o roslinkach i innych pierdolach, wiec albo klamiesz albo program sie zmienił

Gość dominikaaaaaaaaaaa
Ja miałam takie pytania i o roślinkach się nie uczyłam. Książka dość popularna. Ale ja nie zaliczałam tego materiału na 2 tylko na 4. Chociaż Ci dwójkowi też musieli to umieć tylko bardziej w pigułce.