Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia* 27

Zdrowe żywienie dzieci.

Polecane posty

Gość Kasia* 27

Co warto kupować, dawać dzieciom do jedzenia. Podzielcie się przepisami, radami. :-) Myślę,że to ważny temat bo chodzi tu o nasze ukochane skarby ❤️ Możemy urozmaicić ich dietę, pomagając i radząc sobie nawzajem. Co dajecie swoim dzieciom na przekąski w ciągu dnia? Dodam,że jestem mamą 3-letniego chłopca.

Gość Kasia* 27
up

Gość ważny temat
jak każdy inny na tym forum. a dodam ż e takich tematów jak twój było już..........................................

Gość mezczyzna25
Mam 4 letnią córeczkę i możecie powiedzieć że jako facet mma inny pogląd na wychowanie ale sie wypowiem, Jak jesteśmy w sklepie i mówi tato kup mi to jej kupuje bo dziecinstwo jest od tego żeby rozpieszczać, przecież seria kinder stworzona jest dla dzieci i większość to mleko, a jakieś chipsy i chrupki od czasu do czasu też warto dać, albo taki MC np. raz w tygodniu, na codzień zjada jdan ale 2 paczki chipsów jabłkowych to są inaczej suszone jabłka można kupić np. w sklepie ze zdrową żywnością

Gość mamma Tomusia
Ja zabraniam niezdrowych rzeczy, ale mój mąż uważa tak jak mężczyzna 25, seria kinder dla dzieci a ile w nich cukru :( Chrupek i chipsów w ogóle bym nie dawała dziecku,mąż kupuje i daje. Mcdonalda dzieci powinny omijać szerokim łukiem. Ciężko tylko gdy rodzice nie zgadzają się w kwestii żywienia dzieci :( a jedno drugiemu robi na złość. :( Nie bez przyczyny tyle jest teraz otyłych dzieci. :(

Gość mezczyzna25
Może porpostu mężczyźni mają inne poglądy, my akurat sobie na złość nie robimy, a nie wszytskie dzieci są grube, córka jest wogóle kruszynka więc się nie martwie,

Drogie Mamy, pojawiła się nowa gama produktów Uśmiech Dzieciaka. W ofercie są m. in. parówki cielęce, kiełbaski, makaron orkiszowy. Wszystko bez dodatku glutaminianu sodu. Zachęcam do spróbowania podczas degustacji 27 i 28 kwietnia w wybranych marketach Piotr i Paweł. więcej informacji na zdrowydzieciak.pl

Gość kjksnksd
Parówki , chipsy, majonez, MC to jest jedzenie dla dorosłego który jest świadomu jak to działa i może sobie dawkować . Dzieci rosną , rozwijają się i nie potrzebują tych śmieci . Warto stosowac się do prostej zasady - jeden posiłek zbożowy, jeden posiłek mięsno- warzywny, 3 warzywa na dzień , 2 owoce na dzień, 3 posiłki mleczne na dzień, zawsze dostępna świeża woda mineralna plus ok 100 ml soku owocowego jak dziecko lubi. Słodycze mozna podać w formie ciastka (maksymalnie 2 na dzień) ale lepiej robic deserki wowocowe . To jak komponowac posiłki to juz kwestia wyobraźni i wiedzy a nalezy to robic urozmaicając je codziennie. Hamburgery , frytki i czekoladki Kinder niech zajadają te chłopy którzy lubią żreć słodkie i szukać swojego przyrodzenia w toalecie pod tłustym brzuchem.

Najlepsza przekąska mojego młodego to melon, surowa marchewka i płatki kukurydziane - uwielbia je na sucho, jest dumny, bo nabiera sobie łyżeczką i świetnie sobie radzi z ich jedzeniem. Ma niecałe 2 lata.