Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pawel_W.

do wszystkich feministek

Polecane posty

Gość nie denerwuj mnie
Jeśli w przypadku kobiety kariera nie może kolidować z macierzyństwem, to w przypadku mężczyzny kariera nie może kolidować z ojcostwem. Dlaczego podkreśla się tylko rolę kobiety jako matki, a nie podkreśla się wagi roli mężczyzny jako ojca?

Gość sisiopop
panie pawle zapeniam pana ze gdybym miala godne zycie tzn takie ze oprucz wyzaplacenia rachunkow moglabym jeszcze gdzies isc razem z dziecmi anie wegetowac w domu to zapewniam pana ze bym miala te dzieci w polsce rodzi sie tak malo dzieci bo jest bieda w angli,irlandi,francji kobiety rodza dzieci bo maja duze benefity a poztym ja przedewszystkim czuje sie czlowiekiem, wstaje rano i nie mysle o jestem kobieta moze bym urodzila jakies dziecko nikt nie ma prawa zabronic mi pracowac, edukowac sie czy nie rodzic dzieci zadna europejka, amerykanka nie chce byc traktowana przedmiotowo,

Gość Seleukos Nikator
"pionier nauki" brum znasz słowo sarkazm?

Nowy w mieście - pozdró swoją babcię, mamę i siostrę. Koniecznie powiedz im gdzie jest ich miejsce :) Koniecznie :)

Znam słowo "sarkazm" tak samo jak słowo "szacunek" i kilka innych słów. Kilka razy zdarzyło mi się być w Oświęcimiu. Moja babcia przez całe życie ukrywała numer obozowy pod mankietem bluzki. Powiedz jej, że jesteś sarkastyczny.

Gość bibibi
Jeśli w przypadku kobiety kariera nie może kolidować z macierzyństwem, to w przypadku mężczyzny kariera nie może kolidować z ojcostwem. Dlaczego podkreśla się tylko rolę kobiety jako matki, a nie podkreśla się wagi roli mężczyzny jako ojca? bo to Polska oni od nas wymagaja zebysmy siedzialy w domu i rodzily dzieci ok, jak ktos chce to czemu nie ale w Polsce męzowie nie szanujeą kobiet ktore robią na dwa etaty (praca,dom) to co dopiero bedzie jak taka kobieta zostanie w domu bedzie skazana na laske faceta dopiero jak zabezpieczy sie kobiete materialnie, pomoc panstwa, mozliwos pogodzenia pracy z maciezynstwem to ok

Jak czytam wypowiedzi Pawła, to mam wrażenie, że jego jedynym pomysłem na walkę z "muzułmańskim zagrożeniem" jest wprowadzenie muzułmańskich zasad i to tych najbardziej ortodoksyjnych. Osobiście nie widzę sensu w budowaniu cywilizacji, w której nie chciałbym żyć, nawet gdyby przetrwała następne tysiąc lat.

Gość Seleukos Nikator
sisiopop jedna uwaga "w angli,irlandi,francji kobiety rodza dzieci bo maja duze benefity" - rodzą , ale w większości muzułmanki i kobiety z innych kręgów kulturowych.....

"Mengele" :O to już nawet nie prowokacja. :O Dewiacja :O Zdrowe społeczeństwo już dawno odrzuciłoby taki sposób zachowania. Ciebie to podnieca "Dr. Josef Mengele" ??? Patrzyć jak człowiek umiera, który na drugi dzień mógłby wstać, nawet wkurrwiony na cały świat ale żywy. :( ZENIT DNA :(

Gość nie denerwuj mnie
Tak, przychylam się do wypowiedzi powyżej. Ja czuję się przede wszystkim człowiekiem. I przede wszystkim człowiekiem jestem, takim samym jak mężczyzna. I naprawdę, nie mam innych marzeń i innych aspiracji niż mężczyźni. A macierzyństwo to tylko dodatek do życia, a nie jego sens. Pewnie będę chciała kiedyś mieć dzieci - to naturalna potrzeba każdego człowieka, bez względu na płeć, ale nie wstaję rano z myślą o dzieciach i macierzyństwie.

Gość sisissisisisi
Jak czytam wypowiedzi Pawła, to mam wrażenie, że jego jedynym pomysłem na walkę z "muzułmańskim zagrożeniem" jest wprowadzenie muzułmańskich zasad i to tych najbardziej ortodoksyjnych. Osobiście nie widzę sensu w budowaniu cywilizacji, w której nie chciałbym żyć, nawet gdyby przetrwała następne tysiąc lat." wyrazilas dokladnie to co mysle wole zyc po swojemu niz zyc w biedzie na lasce meza "dla dobra ojczyzny"

Gość ffddo
sisiopop jedna uwaga "w angli,irlandi,francji kobiety rodza dzieci bo maja duze benefity" - rodzą , ale w większości muzułmanki i kobiety z innych kręgów kulturowych..... niezgadzam sie bylam ,widzialm na wlasne oczy a ty na czym opierasz swoje zdanie?

Gość ciekawam byla co tez
tu samczyk wymysli....eee nic ciekawego :/ jak zwykle !!!

Gość nie denerwuj mnie
Kilka dni temu czytałam artykuł o zjeździe kobiet katolickich. Był na nim któryś z biskupów i wygłaszał kazanie. Stwierdził w nim, ze "godność kobiety bierze się z macierzyństwa". No proszę, a ja myślałam, że godność kobiety bierze się z jej człowieczeństwa:D Człowiek jest jednak omylny i uczy się przez całe życie.

Dla mnie, te pomysły to po prostu strzał w stopę. Myślę że bardziej warto zainwestować w rozwój intelektualny i społeczny niż produkować miliony dzieci skręcających długopisy. Jeżeli będziemy iść tym torem, to w końcu zbudujemy drugie Chiny, miliony, pracujące za grosze, gdzie ograniczenie narodzin będzie koniecznością. Przy okazji, to jestem facetem.

Gość Seleukos Nikator
ffddo - statystyki nie kłamią.... P. s. A czy dzieci tych angielek,irlandek,francuzek które widziałaś nie miały przypadkiem na imie Ahmed lub Abdul i były troche bardziej "opalone" od mamusi ;)

Gość Seleukos Nikator
numero duo problem w tym że zachód własnie inwestuje w "rozwój intelektualny" z czego ochoczo korzystają imigranci i mając gdzieś nasze gadania o multi kulti, o tzw. tolerancji,wyzwoleniu kobiet i postępie po prostu robią swoje będąc wiernymi tradycji i religii - na efekty długo nie będzie trzeba czekać.......

Oni mają swoje tradycje, a my swoje. Dla mnie, zamykanie kobiet w domach, to cofnięcie się rozwoju cywilizacyjnego. Jaka jest różnica w rozumowaniu Pawła i muzułmanów? Gdybym wierzył w to, co mi mówi, to zmieniłbym wiarę. Nie zrobiłoby to żadnej różnicy. Dla mnie ograniczanie praw i utrudnianie rozwoju jakiejkolwiek grupy społecznej, to marnotrawienie potencjału intelektualnego. Nie wiem jak nazwiesz tą waszą walkę? Walczycie z inną cywilizacją, niszcząc własną? Jak mam to nazwać? Zwycięstwo przez kapitulację?

Gość nie denerwuj mnie
Wszystkiemu winne te paskudne kobiety! Nie chcą się podporządkować roli, jaką im przeznaczył stwórca. Skoro tak panom tutaj na forum zależy na przedłużeniu gatunku i uratowaniu europejskiej kultury przed zalewem islamu, to może sami poświęcą się wychowaniu dzieci? Brak chętnych? No i jeszcze jedno. Bardzo łatwo rozprawia się o roli, powinnościach i obowiązkach kobiety, jeśli samemu jest się mężczyzną. Można wtedy pouczać, a samemu odetchnąć z ulgą "bogu dzięki, ze jestem mężczyzną!" Jak zwykle punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ciekawe, czy gdyby kulturowo było narzucone, że to mężczyzna powinien poświęcić się wychowaniu dzieci, to czy panowie na tym forum tak ochoczo rozprawialiby o powinnościach i powołaniu mężczyzny do ojcostwa i podległości kobiecie.

Gość Seleukos Nikator
numero duo Paweł podał jakąś alternatywe na powstrzymanie procesu islamizacji a co ty możesz zaproponować oprócz gadaniu o wolnościach i rozwoju intelektualnym?

Gość lubię_lato
Dam Ci pewien przykład Pawełku Znam pewną bardzo inteligentną kobietę posiadającą tytuł naukowy (doc. dr) która ma siódemkę dzieci już dorosłych i wnuki. Przez całe życie pracowała i godziła to z macierzyństwem. Osoba ta pracuje nadal na uczelni. A twoje teorie że kobieta powinna siedzieć w domu doprowadziłyby do tego że Europa stałaby się krajem trzeciego świata. I tak jak tu już wyżej zostało napisane nieważne czy ktoś jest kobietą czy mężczyzną, przede wszystkim jest człowiekiem! Każdy człowiek powinien mieć równe prawa i równą szansę rozwoju. Wychowaniem dzieci powinni się zajmować oboje rodzice.

"nie denerwuj mnie" mi nie zależy, wręcz przeciwnie dbam o to by moja ofiara nie martwiła się o to że nagle z jej puchatego brzuszka wyskoczy, "ktoś" trzeci. "Europejska kultura" nie rozśmieszaj mnie. :O Co to ma niby być "europejski styl bycia" błecheehehehehhhee

Ale jaka to alternatywa. Przyjmijmy najlepiej islam, to nigdy nas nie pokonają. Nie chodzi o to, żeby powstrzymać islam, tylko wzmacniać naszą kulturę. Paweł zaproponował, żeby drastycznie ograniczyć prawa kobiet, co moim zdaniem nie jest zgodne z duchem naszej kultury. Jeżeli zwiększymy przyrost naturalny do ich poziomu, to za jakiś czas wszyscy zdechniemy z głodu. Zresztą jeżeli odrzucimy tą "alternatywę", to ten topik przestaje mieć jakikolwiek sens, bo nie widzę ŻADNYCH przesłanek, żeby ograniczać wolność kobiet. Jak jakiś widzisz, to mi powiedz. "A co ty możesz zaproponować oprócz gadaniu o wolnościach i rozwoju intelektualnym" -- zawsze uważałem, że to dwie cechy, które odróżniają naszą kulturę od islamu (w szczególności chodzi o wolność). Powiedz mi lepiej, czego to tak panicznie chcecie chronić. Bo ja już naprawdę nie wiem. Nie wolności, nie tradycji, nie rozwoju, to kurwa czego?

Gość Seleukos Nikator
numero duo tu nie chodzi o to by europejczycy zaczęli się rozmnażąć jak króliki tylko by zachowali w miare stabliny umiarkowany przyrost demograficzny prosta wymiana pokoleń. A jeśli chodzi o pytanie co powinno się chronić własne dziedzictwo, tradycje , wolność , jeśli czytałeś nigdzie nie pisałem o ograniczaniu praw kobiet raczej o wspieraniu macierzyństwa przez państwo i promowaniu tej drogi chociażby w mediach i kulturze. Zresztą w Polsce ujemny przyrost to wynik sytuacji gospodarczej a nie niechęci kobiet do posiadania dzieci więc nie można winić je za obecny stan rzeczy. Powiem teraz przed czym należy chronić to co mamy: - Twoja żona będzie musiała chodzić w namiocie;) - Ty nie będziesz miał żadnych praw, jako niewierny(ateiśći w szczególnośći) - Zgwałcenie kobiety będzie legalne (w określonych sytuacjach) - Jeżeli Twoja córka sądziłaby się z mężczyzną, musiałaby się wręcz sklonować by mieć równe prawa, bowiem jak w 90% krajów arabskich prawo mówi wyraźnie, że zeznanie kobiety to 1/2 zeznania mężczyzny - Człowiek o wyższym stanie majątkowym, będzie mógł Twoją córkę odebrać siłą i mieć za żonę, nawet jeżeli ma 12 lat (jeśli nie jesteś muzułmaninem) Drogie kobiety obejrzyjcie to prosze i przemyślcie czy tego chcecie : (niestety po angielsku) http://www.youtube.com/watch?v=yl8g8S6F3do&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=iWGA8i6scYY&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=IafgZrJT2fo http://www.youtube.com/watch?v=vJkmRBEOC3o kobiety zgwałcone są za to dodatkowe karane : http://www.youtube.com/watch?v=IafgZrJT2fo Dominacja Islamu to szariat zamiast prawa, zburzone i spalone wszelkie obiekty sakralne nie związane z islamem (nawet te 1000 letnie), to kobiety kamieniowane na placach za odkrycie nosa w miejscu publicznym, to zniszczenie całego świata jaki znamy i jaki przez setki czy tysiące lat zbudowali nasi przodkowie. To jest wysadzenie granatem 2 tysięcy lat kultury i cofnięcie cywilizacji do czasów barbarzyńskich. Mało? to tylko wierzchołek góry lodowej....

Gość nie denerwuj mnie
Seleukos Nikator I oczywiście ten wzrost demograficzny ma być zachowany kosztem samorealizacji kobiet? Kobieta do dzieci i garów, bo Europa się starzeje?? Skoro Ci tak zależy, to sam sobie ródź i wychowuj dzieci w imię utrzymania przyrostu naturalnego. Mnie jako kobiety nie obchodzi przyrost naturalny i przyszłość Europy. Mnie obchodzi moje życie, które chcę przeżyć szczęśliwie, tak jak sama będę chciała. A co do cudownego sposobu uratowania Europejczyków przed inwazją Islamu, jaki ty odkrywczy sposób znalazłeś, oprócz cofnięcia nas do XiX w.