Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Sierpień 21, 2009 1. Czy mozna zwykly monitor LCD podlaczyc do laptopa ? Jak? Potrzebuje komputera przenosnego, ale gdy robie w domu projekty, cos mnie trafia z powodu wielkosci ekranu. Dlatego chcialam nabyc dodatkowy wiekszy monitor, 19-21 cali i podlaczyc. Da sie? Jakich kabli potrzebuje? 2. Rzecz druga. Mam za malo gniazd USB. Jak to rozwiazac? Musze miec podlaczona myszke (no dobra, niech bedzie na podczerwien, ale wole nie), klawiature numeryczna, dysk przenosny...a gdzie drukarka, USB etc? Jakis rozgaleznik? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość knor Napisano Sierpień 21, 2009 1. nie wiem, ale watpie 2.kup hub usb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dziubekkk 0 Napisano Sierpień 21, 2009 1. da sie idz do skelu z laptopami pracownik co da taki kabel on kosztuje nie dużo 2.hub usb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa 33 0 Napisano Sierpień 21, 2009 są też takie rozdzielniki usb 1:2 masz pewnie ze dwa albo 3 co x 2 wychodzi 4 lub 6, 4 powinny Ci wystarczyć pisząc UBS miałaś chyba na myśli pendrive można też kupić mysz i klawiaturę bezprzewodową (normalnych rozmiarów), wtedy do laptopa podłaczasz 1 urządzonko na usb i masz załatwione 2 sprawy co do podłączenia monitora do laptopa - bezproblemowo, kabel kupisz w każdym sklepie komp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Sierpień 21, 2009 Jestem niewyspana... nie mialam na mysli pendrivea, a rozne inne ewentualne rzeczy na USB. Wolalabym nie miec myszy i klawiatury bezprzewodowej, cos mnie trafia jak mam wymieniac baterie :( 1 Czy zatem mozna jakims cudem jednoczesnie podlaczyc do 3 USB: np. kabel do aparatu na USB, mysz, klawiature, dysk przenosny, drukarke, tablet, monitor (on tez bedzie zapewne na USB), czy cos mi zwariuje? 2 Czy mozna tak zrobic, zeby obraz byl tylko na dodatkowym monitorze, nie laptopowym? p.s. dzieki za odpowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzizas... majsterkowiczow.... Napisano Sierpień 21, 2009 czy sie da podlaczyc zalezy od twojego laptopa, a konkretnie od karty graficznej musisz miec wyjscie d-sub albo hdmi (inne nie dadza ci i tak odpowiedniej jakosci na wyjsciu, zeby na tym pracowac) da sie zrobic tak, zeby obraz byl tylko na monitorze zewnetrznym, jak - to juz zalezy od karty graficznej (i jej sterownikow, ale nie jest to nic skomplikowanego) jesli chcesz podlaczyc wiecej urzadzen pod usb rozejrzyj si ena allegro za czyms co sie nazywa hub usb zwroc uwage zeby byl przynajmniej pod standard usb 2.0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość viniak Napisano Sierpień 21, 2009 wiekszosc laptopów posiada gniazdo do podlaczenia monitora:o ja po zakupie laptopa podlaczylem do niego z ciekawosci monitor LCD (chociaz do niczego nie bylo mi to potrzebne) po prostu włączyłem kabel monitora do laptopa i dzialalo. Nic dodatkowo nie musialem robic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
littlesensitive 0 Napisano Sierpień 21, 2009 do podlaczenia monitora do tv potrzebujesz kabel na 15 boltow - czyli 15 odstajacych cypelkow, kotre pasuja do wejsca twojego minotora/laptopa mozna wyswietlac tylko obraz na tv, a trzeba zrobic to tak: wejdz na kompie na wlasciwosci (czy osobiste ustawienia w zaleznowci od systemu op. - ja mam personalize) klikajac prawym na pulpit, potem wybierz opcje 'podlacz do projektora lub innego zewnetrznego monitora (twoj tv), wcisnij podlacz zewnetrzny obraz i tam sa opcje - czy chcesz miec obraz na obu ekranach, czy tylko na jednym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzizas again... Napisano Sierpień 22, 2009 to o czym ci to mowia to wlasnie d-sub :o ale moze masz wyjscie hdmi, co da ci lepsza jakosc, wiec lepiej powiedz jaki laptop, jaki monitor, albo spytaj w sklepie to ci doradza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Sierpień 22, 2009 Nie mialam do tej pory monitora LCD, mam owszem wejscie z 15 dziurkami, laptop Samsung R 510. Co, moze mialam napisac "do informatykow", jak wszyscy na Kafe, bez wzgledu czy chodzi o konkretny program, oprzyrzadowanie czy cokolwiek innego? :P Dzieki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzizas one more time.. Napisano Sierpień 22, 2009 hehe zebys wiedziala, ze do informatykow wkurwia mnie jeszcze bardziej, ale majsterkowiczow? :D z tego co widze to sa modele rego samsunga z gf 9200m gs i z intelowskim x4500, wiec masz i hdmi i dvi jakies, wiec jak dopiero masz zamiar kupowac monitor to bierz z hdmi a to zwykle 15pinowe dsub to zlacze analogowe, a jak pracujesz to juz lepiej podlaczac przez cyfrowe, chociaz od biedy podlaczysz sobie i tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzizas one more time.. Napisano Sierpień 22, 2009 http://www.360drives.com/images/xbox360-hdmi.jpg http://www.k1cable.com/images/hdmi_000.jpg tak to wyglada, zaleta hdmi jest to, ze przez jeden kabel przesylasz cyfrowo obraz i dzwiek, wiec podlaczajac jedym kabelkiem do tv (albo monitora z glosnikami) cieszyc sie dobrym obrazem i dzwiekiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Energiczna Trzydziestolatka 0 Napisano Sierpień 22, 2009 Wybacz, jestem zbyt spiaca, zeby sensownie zagaic rozmowe :) a mini monitorek 15,4 na ktorym mecze sie ze szczegolami obrazka meczy mnie dodatkowo. owszem, mam jedno i drugie, istotnie :) Przyszlo mi jeszcze do glowy "pomyslowych Dobromirow" i "kombinatorow" - sam widzisz, ze wybralam mniejsze zlo :) OK, jak sie wyspie, poczytam co z czym sie je. Trudno czegos szukac, jak nie wiadomo, jak sie to nazywa. DZIEKUJE! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzizas... Napisano Sierpień 22, 2009 z dobromirem byloby dobre :D to rozgladajac sie za monitorem warto poczytac o matrycach, w zaleznosci jakiego rodzaju projekty wykonujesz http://foto-eizo.pl/monitory-do-grafiki/rodzaje-matryc-lcd.html np a patrzac na konkretne modele juz, warto poswiecic np czas reakcji na lepsze katy widzenia, kontrast i rownomierne podswietlenie calej matrycy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość proszekos Napisano Październik 24, 2014 Tutaj masz wszystko dokładnie opisane - http://wirtualny-wojownik.pl/zwieksz-wydajnosc-pracy-zainwestuj-w-dwa-monitory/ Bardzo dokładnie. Funkcjonalne rozwiązanie, ale mogą pojawić się po drodze jakieś problemy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 7, 2017 Gotowe sprzęty, które będą odpowiednie od tej roli - http://techfresh.pl/jaki-monitor-do-laptopa-polecane-modele/ Raczej trudno sobie wyobrazić w takim przypadku inne, chociaż wiadomo, że jeśli tylko budżet wam pozwala, to pod względem kosztowym można zajść zdecydowanie dalej. Sami sobie wszystko z głową dopasujcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach