Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwrhiwsghvifx

ILE TAMPONÓW ZUŻYWACIE W CIĄGU DOBY ?

Polecane posty

Gość uwrhiwsghvifx

Zakladajac ze uzywacie tampony rowniez na noc... Ile sztuk zuzywacie ?

Gość trzynaści do pietnaście

Gość uwrhiwsghvifx
Aż tyle ???

Gość bo jestem czysta i hygeniczna

Gość ja gdzieś tak
10 - 15 zleży ;)

Gość jnsjw
tampony są niezdrowe, nie wiecie jeszcze o tym? Powinno się je używać sporadycznie! Wyobraź sobie, że to co masz na podpasce podczas okresu trzymasz w środku i to jeszcze w temperaturze ciała- bakterie mnożą się wtedy wprost błyskawicznie! Myślę, że wyobraźnia popracuje- no chyba, że chcecie w wieku trzydziestki schodzić na raki nieboraki!!!

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuup
jnsjw jak się normalnie stosuje to tampony nie maja wpływu na stan zdrowia

Gość fghju
do glupka wyzej- w srodku, w pochowie zdrowej nie ma bakterii idiotko wiec krew sie nie rozklada, oczywiscie nie mowimy o symbiotycznych (ktore nie rizkladaja krwi) ale o chorobotworczych, a odpowiedz na pytanie, to 3 a po 2 dniach 2, a potem to juz tylko 1 dziennie bo na nic tylko wkladka

Gość uwrhiwsghvifx
jnsjw robiono na temat wiele badan wiec nie przesadzaj. Ja je stosuje od wielu lat i nie mialam nigdy nawet zadnego zapalenia i o ile mi wiadomo raka sie od bakterii nie dostaje. :o

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuup
jak nie śpię to max co 3 godziny a jak śpię to budzę sie raz w nocy żeby wymienić:)

Gość cos mi tu nie gra
fghju Nie twierdzę, że tampony sa niezdrowe, ale skąd w takim razie wstrząs toksyczny?? Nie przypadkiem z powodu bakterii?

Gość aliccccceggh
od 6 do 12, zależy od dnia okresu, stopnia chłonnosci tamponu i możliwości jego zmienienia

Gość uwrhiwsghvifx
Tego wstrzasu mozna dostac rowniez uzywajac podpasek ! Nie jest to przypisane tylko tamponom...

Gość cos mi tu nie gra
owszem, ale jednak chodzi o bakterie. W pochwie kobiety znajdują się bakterie saprofityczne, są to bakterie kwasu mlekowego i powinny stanowić 90% flory bakteryjnej pochwy. Pozostałe 10% to inne bakterie takie jak pałeczki okrężnicy, paciorkowce (np. streptococus agalactiae), gronkowce (również gronkowiec złocisty). Te bakterie normalnie wywołują ciężkie choroby i mogą być potencjalnie chorobotwórcze jeśli spadnie ilość bakterii mlekowych, które powstrzymują ich rozwój.

Gość uuuuuuuuuuuupppppppppppppppppp

Gość no owszem mowiac
o zdrowej pochwie gdzie tych innych bakterii jest malo, wstrzas toksyczny moga wywolac chyba gronkowce z tego wiem, pewnie i inne, ale zdarza sie on rzadko i nie mozna mowic ze tampon w pochwie gnije, bo jest tam czystszy niz podpaska na majtkach, pewnie jakby go zostawic na miesiac to cos by sie dzialo ale normlanie...

Gość albo mi sie wydaje
ale z podpaska nie trzeba zaiwaniac 15 razy na dobe do kibla :P tampony mialy byc wygodne (no chyba ze tylko w noszeniu) bo w uzywaniu watpie :P

Gość etve v
o kurcze!!!! a ja zużywam 2 normal, wieczorem juz nic nie mam, na noc tez - wkładka tylko j amm jakis mini okres, nie potzrebuje wiecej bo wyciagnełąbym suchy

Gość a vxcfvgbhdfthn

Gość fghghfg
w ciagu nocy jeden-zakladma wieczorem i rano wycigam w ciagu dnia ok 5

Gość 4524g52
w pierwszy - drugi dzien 3 na dzien i jeden na noc, potem dwa na dzien i jeden na noc

Gość do autorki topicu
tak ok 10 ps. do jednej z "przeciwniczek tamponów" wyobraź sobie że krew która z ciebie wypływa, znajduje sie na podpasce wiec ma kontak z tlenem - szybciej sie rozkłada, chodząc ocierasz tym o cewkę moczową i krocze - od tego jest większość zapaleń pęcherza, odparzeń i chorób intymnych :o Ja od kiedy używam tamponów nie mam takich dolegliwości :)

Gość gość
2-3 w pierwszym dniu 2 w drugim i jeden w dalszych dwóch dniach