Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BEBE 23

niedugo slub , jaka suknia dla puszstej__-

Polecane posty

mam rozmiar 44 , za 2 miesiace slub koscielny , nie wiem czy znajde sukienke dla siebie i jeszcze jedno pytanie moge miec biala jesli mam dziecko___jesli ma ktos linki z wiekszymi sukniami bardzo bym prosiLA

Gość mozesz miec biala
ale z welonu bym zrezygnowala na twoim miejscu... jednak do niektorych osob nie pasuje biel ale bardziej ecri...musisz pomierzyc... czasu na kupno masz malo ale mozesz kupic suknie gotow-rozgladnij sie po salonach czy komisach-moze allegro...naprawde wiele ladnych sukni mozezs znalesc w necie. powodzenia:)) i pamietaj ze pasuje ci suknia w litere A abycie wysmuklila optycznie:)

wielkie dzieki, tak myslalam ze moze gorset zeby najlepiej byl, tzlko mam 2 problem bo jestem niska tzlko 160

Gość znajdziesz napewno
unikaj bezy-jest niewskazana przy twojje figurze i wzroscie:)

Gość a skad jestes
??? to tez ulatwi ew. pomoc:)

z kasa to oby najtaniej i najlepiej.... widzialam pare fajnych ale boje sie zamowic przez internet bo niby wymierze a okaze sie nie dobra , musze polazic po sklepach albo myslalam o wypozyczeniu sukni

Gość ale czego sie bac
na allegro jak dobrze poszukasz to mozezs kupic suknie za grosze-nawet biorac pod uwage ew.czyszczenie czy poprawki krawieckie to sie oplaca... wypozyczyc suknie chyba bedzie ci ciezko-ale popytaj... tylko wez pod uwage ze sa ta sama kase mozesz kupic a potem znow sprzedac:)

Gość bład w tytule tematu
puszyste to mogą być misie, grubasy są grube :D

Gość aha i lepiej kupowac
rozmiar wieksza chyba...bo zwezic jest duzo prosciej niz poszerzyc:)ale zawsze mozna dokladne wymiary zdjac... a jakie masz typy?

albo pochodze po galeriach i kupie po prostu jakas suknie wieczorowa i przerobie troche u krawcowej

Mam dobrą sukieneczkę do sprzedania jak chcesz to wyślę ci fotki cena do negocjacji jeśli ci się sodoba to na pewno się dogadamy co do ceny :D

Gość jidjdfihf
od Tej której linka podałaś mnie bardziej się podobała ta którą wysłała "nic sie nie martw kochana" fajnie wyszczupliła dziewczynę W ogóle sądzę że do puszystej figury fajnie wyglądają sukienki w nie szerokim A i włąsnie z jakąś szarfą np szerszą tak żeby uwydatnić talię;) Radzę się pośpieszyc z kupnem bo zwykle na sukienę się troche czeka Za to teraz w sklepach podobno są przeceny

dlaczego tak późno zabrałas się za szukanie sukni, skoro nie masz rozmiarów...'standardowych' i sama wiesz, jak trudno kupić zwykłe ubrania, a co dopiero suknię slubną...?

Gość Może i pożno
Może zabrała się poźno nawet bardzo ale skoro już tak sie stało to można jej pomoc zamiast ochrzaniać bo to jej raczej nie pomoże...;(

Gość
moze u krawcowej uszyj, moze ona zaproponuje Ci jakies modele, jak chcesz to wybierz biala suknie ja jednak bym Ci polecala cos w kolorze cappucino ;ub ecru tu kilka moich propozycji http://www.allegro.pl/item712447887_suknia_slubna_rozmiar_44_46.html http://www.allegro.pl/item712447887_suknia_slubna_rozmiar_44_46.html http://www.allegro.pl/item697720081_503_apart_cudowna_slubna_suknia_44.html

Gość puszyste to sa futrzaste
zwierzatka, ty jestes gruba i w kazdej sukni bedziesz wygladac okropnie

dziewczyny,przeciez te suknie sa fatalne....:/najlepsza- ostatni link(kiecka apart).wszystkie pozostale zamiast ukryc mankamenty beda je uwydatniac.to,ze ktos jest troche wiekszy nie oznacza,ze ma zalozyc taka kiepska kiecke. bebe 23 radze pojsc do krwacowej i na wejsciu powiedziec,ze zalezy Ci na prostej sukni,kroj A,zadnych drapowan,szczypanek,material lejacy.nie napisalas nic jaka masz figure...bo byc moze masz szczuple ramiona i mozna je pokazac.radze podarowac sobie takze suknie odcinane pod biustem,bo w takiej przewaznie wieksza osoba wyglada jak w 9 miesiacu ciazy.mozesz przejsc sie po salonach czy wypozyczalniach,ale tym kobietom takze za bardzo bym nie ufala...beda chcialy upchnac Ci tylko sukienke i 150 zbednych dodatkow. Pozdrawiam-

Gość nnnbbb
zdecydowanie polecam suknię jednoczęsciową, najlepiej odcinaną pod biustem, w kształcie litery A. Takie kroje potrafią zdziałaś cuda - wiem po sobie bo też noszę rozmiar 44 :) i własnie taką zamówiłam. Ktoś nade mną wrzucił tego linka, powielam, bo suknia ok :) http://allegro.pl/item720588652_piekna_suknia_slubna_ecru_rozamiar_44_46_gratisy.html ale jesli tak bardzo chcesz mieć gorset to znalazłam dwie, w których panny młode na zdciach wyglądają bardzo korzystnie: http://allegro.pl/item719312255_sliczna_suknia_wysmuklajacy_fason_44_48.html http://allegro.pl/item715854358_suknia_slubna_waniliowa_ecru_rozm_42_44.html ale naprawdę polecam suknię jednoczęsciową:) warto kupić sknię na allegro, nawet gdybys musiala ja wyczyscic i lekko przerobić do swojej figury u krawcowej to i tak koszt będzie mniejszy niż w każdym salonie. powodzenia w poszukiwaniu:)

nnnbbb pierwszy link-dekolt w lodke...gdzie on wyszczupla?znacznie poszerza ramiona

bebe - ja tez mam dziecko, i idę w białej sukni bo taka mi najlepiej pasuje, do tego narazie sie zasdtanawiam ale raczej bede mieć welon, ponieważ welon to zaden symbol, ot odróznia pannę młodą od gosci, ja mam bardzo skromną suknię więc ten welon odrózni mnie od reszty gosci:P W welonach idzie mnóstwo dziewczyn które są w ciązy, które nie mają dziewictwa a ja tylko dlatego ze zdecydowalam sie na dziecko zanim wzielam slub koscielny mam z niego zrezygnowac Symbolem czystosci jest wianek, welon zakladalo się pannom mlodym po to aby zaslanial twarz i by pan mlody do poki jej nie poslubi nie widzial (moglaby mu sie nie spodobac) Moja kolezanka zrezygnowala z welonu i do dzis tego zaluje a sukienka najlepiej jednoczesciowa, w litere A zadne rybki czy beze

Gość takie
zle wkleilam link sorki ale wystarczy skopiowac i otworzyc strone