Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stella jork

jak wasym zdaniem wyglada Niebo?

Polecane posty

Gość stella jork
nie wiem czy ateisci boja sie smierci skoro wierza ze po niej nic nie ma ja jedka mysle ze cos tak jest jeslijest to wiecznosc to hm trudno mi sobie to wyobrazic, chociarz czy mozna sobie wyobrazic wiecznosc, zycie poza czasem

A więc 4 pytanie skoro na 3 poprzednie się wykręcacie... A co wy na cudowne uzdrowienia ? W niektórych przypadkach lekarze nie umieją podać odpowiedzi jak to się stało, że np. guz minął z dnia na dzień...

powiem wam prawde ...jako ze widze iz zagubieni w tej materyji jestescie..albowiem o Bogu mozemy wiedziec tylko tyle iz moze istniec badz nieistniec...nigdy tu na ziemi nie doswiadczymy pewnosci...stad wiara badz jej brak,to samo tyczy sie wszelkich spraw ostatecznych ..spraw o których nikt nic nie moze powiedziec jako ze doswiadcza sie ich tylko raz i nie ma mozliwosci uzyskac z doń relacyji...tak zekłem i takoz teraz odchodze

Gość jkyu
fffffffffreeeeeeeeeeee pozory myla :-) moj nick nie mowi nic o płci i wieku forumowicza. Jestem kobieta i to dojrzała :-)

gdyby nie było mózgu nie byłoby umysłu heheeh to tak, gdyby powiedzieć: gdyby nie było odbiornika, nie byłoby fal radiowych;)

nistety ateisci są bardzo biedni... az mi ich żal czasami" czy ja wiem ? sa realistami wiec nie karmia sie zludzeniami ze cos tam jest....a niebo ? heheh jest niebieskie ;) to zaluga naszej atmosfery...

Gość suśnia
stella - myślę ,ze kazdy boi sie śmierci. Im jest mlodszy tym mniej - ale im starszy tym cżasciej zaczyna sie pojawiac myśl - co dalej ? Kiedyś - mimo ze ufam Bogu doświadczylam takiego strachu - bardzo mocno ,wprost paraliżująco. Dlatego lubię myśleć o niebie jako Domu do którego wracam ,zeby żyć tam tak jak lubię :)

Gość rreeeeeeeeeeee
kabel USB - sa bardzo biedni tylko pod jednym wzgledem - nie portafia ufać

Gość mały cytat
A: "Ja kiedyś widziałem niebo.... przez dziurkę od klucza. Takie niebieskie było" B: "Głupiś! To wiadro tam stało!" :D

tak naprawde wszystko sprowadza sie do naszej swiadomosci..bo cóz znaczy wszechswiat bez bytu(swiadomosci indywidualnej) która go urealnie i doswiadcza? ano nic swiat bez swiadomosci jesli istnieje jest pustym niemym martwym aktorem bez publicznosci

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrruuuuu
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU".

Gość stella jork
rruuuuuuuu prawda pikene gorzej jak matka i ojciec to alkoholicy, psychopaci itd itp

Gość rrruuuu
niestety Bóg doswiadcza w rozny sposob, ja uwazam ze jestem wlasnie taka matką jak opisuje powyzszy cytat i trzymam sie tego ze moje dziecko przyslal mi Bóg

rrrrrrrrrrrrruuuuu-przynajmniej to dziecko ma pewnosc ze Bóg istnieje..........fajna bajeczka:)

A zastanawialiście się co się dzieje przed urodzeniem ? Poprostu nieistnieliśmy? Umiecie sobie to wyobraźić, że was poprostu nie ma...chyba nie

Gość frrrrrrrruuuuuuu
nie zna byc takim sztywnym w zyciu :) wiara czyni cuda. bez wiary w polsce zapewne nadal bylby komunizm "niech zstapi duch twoj i odnowi oblicze ziemii, tej ziemii"

Gość jkyu
niewidzialny_ a moze ty weźmiesz sie za nauke najpierw,a nie za dociekanie czy istnieje zycie doczesne :-) po prostu

Gość ffrrrrrrrrrrrrruuuuuuuuuu
niewidziAlny - gorole nas nigdy nie zrozumieja! dawno powinismy wywalczyc ta autonomie

Gość vvvvv
po śmierci zniknie podział na światy za oczami i świat przed oczami - wszystkie twoje mysli staną sie rzeczywiste, będziesz żyć w świecie który sam sobie stworzysz, będzie to stan taki jakim za życia jest sen - tylko wieczny.

Gość mam szczera nadzieje
mam nadzieje, ze cos tam jest doswiadczylam straty bardzo bliskej osoby, zginela nagle, w mlodym wieku z winy cudzej glupoty musze wierzyc, ze jeszcze sie spotkamy, bo inaczej nie dalabym rady zyc tu i teraz kto nie chce niech, nie wierzy, ale tez niech pozwoli wierzyc innym wiara to wlasnie wiara, trzeba wierzyc, a nie szukac dowodow

niebo i piekło dobro i zło piekno i brzydota...słowem dualizm jest koniecznym warunkiem wolnosci...

nie wiem jak wygląda niebo, ale mogę ci powiedzieć jak wygląda piekło Elvis z Joplin wciagają kokę przez słomki, Bonham zdobi klimat, Monroe tańczy na boso przymierzając kiecki, Cobain piszę list do swojej Frances Bean, Hendrix na sofie słuchający Dylana i Morrison nucący Soul Kitchen.. i tam własnie chce się znaleźć :)🖐️