Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozalia medyczna

paroksetyna w ciąży seroksat,paxtin,xetanor,paromerc...

Polecane posty

Gość rozalia medyczna

Witam....wiem, że temat depresji w ciąży i nerwic juz jest, ale ja chcę zwrócic uwagę konkretnie na tą substancję leczniczą. A w innych wątkach są raczej wypowiedzi jak kto się czuje w ciąży z tymi chorobami i pojawiają się bardzo różne leki itd. Poszukuje kobiet z doświadczeniem brania w ciąży tego leku, zwłaszcza przez pierwszy trymestr. Wszelkich informacji na temat urodzeń po przyjmowaniu tej substancji. Jest to dla mnie szczególnie ważne gdyż jestem zawodowo związana ze służbą zdrowia, a ponieważ sama jestem teraz w ciąży i przyjmuje ten lek - chcę także po porodzie pomóc kobietom takim jak ja w podjęciu tej trudnej decyzji o leczeniu tym lekiem. Znam już pewne przesłanki o urodzeniach po tym leku, ale to wciąż za mało by w URL cos zgłosić - może ktoś ma doświadczenia w tej materii - piszcie proszę.

Gość oliwia477
Witam rozalia medyczna,z daty Twojej wiadomości wynika, że już jesteś po porodzie. Przyjmowałam reksetin do 5 tygodnia ciązy, a jestem w 6 tygodniu. Nie wiam jaki bedzie to miała wpływ na dzidziusia. Mam nadzieję, że u Ciebie i twojego maleństwa wszystko ok. Pozdrawiam Proszę napisz o swoim doświadczeniu z paroksetyną w ciązy.

Gość nie powinno sie jej zazywac
ale i tak lepiej to niz benzodiazepine

Gość nie powinno sie jej zazywac
nie bedzie miao wpływu przyjmowanie leku ,poniewaz odpowiednio wczesnie odstawilas malenstwo było chronione w pierwszych tyg- ja zywałam xanax i wszystko jest ok

Gość oliwia477
Dziękuję bardzo za odpowiedź, jest to dla mnie cenna informacja. Myślisz , że na pewno było chronione????????????

Gość oliwia477
Super, że u Ciebie OK!

Gość oliwia477
A mogę wedzieć czy brałaś go długo?

Gość gość
Brałam paroksetynę przed ciążą kilka lat i w czasie ciąży, 20 mg. dziecko całkowicie zdrowe, teraz ma 3,5 roku