Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaabuntowana

Minusy mojej rodziny- co robic?

Polecane posty

Gość zaabuntowana

Mam problem , ktory ciągnie się już pare lat. Moja rodzina jest ze sobą bardzo związana. Wszyscy mieszkamy w małym mieście. I to dosyc blisko siebie. Gdzie u mnie w domu cos się stanie moja mama zaraz dzwoni do swojej siostry , do babci. Wszyscy widujemy sie prawie codziennie. Nie ma dnia zebym nie widziala kogos z rodziny na pogaduszkach. Gdy moi rodzice sie pokluca zaraz wie o tym cala rodzina . Doslownie zero prywatnosci. Czasem cos hce sie powiedziec w tajemnicy ale to jest poprostu niemożliwe.Cała rodzina na czele z babcia przejmuje sie tym co powiedza ludzie. Wszystkim zawsze było wypominane, że się nie wyuczyli w mojej rodzinie i np. pracuja w sklepie , a ta od Nowakowej sie uczyła i teraz pracuje w aptece. Nie ma dnia zeby moja mama, czy jej rodzenstwo nie słyszało, że zamrnowali sobie życie bo inni mają lepiej.No i teraz to czym sie najbardziej martwie mam 19 lat i chyba praktycznie to na 99% jestem w ciąży. Wiem , że bedzie wielka awantura i jestem w stanie zaryzykowac stwierdzenia , ze moja babcia do mnie sie juz wiecej nie odezwie i bede ciagle slyszala co za wszty itp. Co robic?

usunąć ciążę. a serio - a co mozesz zrobic? przeciez nic. głowę w górę i nie daj sobie na nią wejść. masz 19 lat, szkołę zapewne jakąś tam skończyłaś, biologicznie jestes w odpowiednim wieku na dzieci, jest ok. mozesz wmawiac wszystkim ze bycie matką jest Twoją życiową ambicją i ze właśnie zpełnia się Twoje największe marzenie :) nie daj sie zawstydzić. jak babcia bedzie jęczeć że wstyd zapytaj wprost czy wstydzi się własnej wnuczki i własnego prawnuczątka? jesli tak to moze nie będziesz jej ranić swoim widokiem i po prostu nie bedziecie się widywac? a jak się nie będzie odzywac to git, Ty też sie nei odzywaj. przeciez nie musisz...

Gość zaabuntowana
I chyba tak bede musiala zrobic.Najgorsze w tym wszystkim jest to , ze nie mysle o tym , ze bede miala dzieckoitp tylko tak ja mnie wychowali bojest sie tego co ludzie powiedza i ze bede sie ze mnie smiali.

Gość zdziwiony.
To co tak wcześnie zaciążyłaś?