Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona2323

męskie korale co wy na to

Polecane posty

Gość ona2323

moj chlopak ma meskie korale na szyji, nic nadzwyczajnego brąz i beż, czy to moze cos oznaczac? oraz co wy uwazacie na temat meskich korali na szyji?

Gość ona2323
chodziło o meskie klejnoty

Gość ona2323
ona2323 chodziło o meskie klejnoty nie ma to jak sie podszyc pod kogos;p

Gość fdsdsf
o jajca ?

Gość jajca n szyji
?

Gość fdfdfdgdgdfgd
uwazam ze to pedalskie... korale to kobieta moze zalozyc, facet tez moze ale wyglada w nich smiesznie:D

Gość Tańczący z Wiedźmami
Kobiety noszą wiertarki a faceci korale :O co to się wyrabia !

Gość misssssssssssss
moj facet nosijedynie duzy zegarek i obraczke, i to mu w zupelnosci wystarczy:) korale sa dobre na 15 latkow:/

Gość myszka-mi
moi koledzy nosza takie, jeden mnie zawsze prosi zebym mu ze szczyrku czy z zakopanego przywiozla jak gdzies jade :) i potem wybrzydza ze te za duze, te za kolorowe ... :D pasuja mu. ubiera sie troche po hippisowsku wiec fajnie z tym wyglada :) a inny kolega metal tez je nosi - a jego dziewczyna podobne :)

Gość sdfsdfsdfs
no wlasnie hipis, metal w takie rzeczy tylko dzieci sie bawia:)

Gość Garver1111
jak by cofnąć się do historii korali to mężczyźni zapoczątkowali noszenie ich , były często oznaką męskości , odwagi ; ) w kulturze afrykańskiej jest tak do dziś . Sformułowanie że koraliki są pedalskie jest błędne i takie właśnie myślenie nadaje się dla dzieci , sam nosze korale , nawet i te kolorowe i nie widzę w tyn nic złego , po prostu jedni wolą lansować się srebrem czy złotem tak inni podkreślają swój styl przez koraliki

Gość rozdział: pocałunki
no marblles:) żadnych koralików na szyi:O

Gość yyyyyyy7777777
fajne,nie wiem co ci przeszkadza ze je nosi,tobie byłoby miło gdyby on sie czepiał tego co ty nosisz na szyi?

Gość sloniara
jak miałam 16 lat to uwielbiałam. jak mam 24 to mnie śnieszy.

zależy u kogo-nie każdemu pasują-dresiarz napewno nie wyglądałby zbyt dobrze z koralikami :) Jeśli jest typem chłopaka z jakiegoś boysbandu to pewnie fajnie wygląda. A i koraliki nie zawsze znaczą że ktoś jest gejem...

Gość Patrysek
moim zdaniem nie jest to wcale pedalskie właśnie tak jak tu kolega napisał że niektorzy się lansują złotem i srebrem a niektórzy noszą korale i właśnie nimi podkreślają swój styl ja sam nosze korale i dużo moich koleżanek np. mi mówi że fajnie w nich wyglądam.Oczywiście nie do każdego one pasują ale według mnie nie ma w tym nic złego

Gość gość
miewam odczucie, że tak wyrózniają się bi seksualni tak jak kobiety malują pazury w kolorach tęćzy by się wyróznić z tłumu.....co wy na to?

Gość fsufiusdifgisdg
Wprawdzie sama ta "męska" biżuteria podoba mi się, jako kobiecie ale gdy sobie wyobrażę mężczyznę który staje w sklepie przed wyeksponowaną biżuterią, ogląda, może przymierza, zastanawia się jak będzie wyglądał i do czego założy, to zbiera mnie na mdłości. Mężczyżni łyknęli styl narzucony przez stylistów-gejów jak kaczki (ale może obrażam rozeznanie kaczek w tym co jadalne a co nie). Wyglądają teraz jak c***y: włoski na żel, czasem pomadka do ust i lekkie regulowanie brwi, kołnierzyk polo do góry (bo trzeba go sobie wyfiokiwać, bo co koledzy pomyślą), no i do tego dodatki czyli naszyjnik, czy co tam. Mnie odrzuca coś takiego. A i taki chłopak powinien się zdecydować i może szukać męskiej miłości. Zresztą homosiom promującym taki styl chodzi właśnie o propagowanie również stylu życia, również seksualnego. A temu twojemu lekko spedalonego chłopakowi nie przeszkadza że bywa zaczepiany przez c***y, że tak wprost zapytam? A może się nie przyznaje aw duchu zastanawia która płeć bardziej go kręci?

Gość fsufiusdifgisdg
"Jak by cofnąć się do historii korali to mężczyźni zapoczątkowali noszenie ich , były często oznaką męskości , odwagi ; ) w kulturze afrykańskiej jest tak do dziś . Sformułowanie że koraliki są pedalskie jest błędne i takie właśnie myślenie nadaje się dla dzieci , sam nosze korale , nawet i te kolorowe i nie widzę w tyn nic złego , po prostu jedni wolą lansować się srebrem czy złotem tak inni podkreślają swój styl przez koraliki." Oczywiście masz rację. Niestety to co piszesz odnosi się do czasów gdy mężczyzna nosił ozdoby z zębów, pazurów, piór wroga czy niebezpiecznego zwierzęcia, zresztą własnoręcznie pokonanego. Obecnie zdobywa się w sklepie, za niewielkie kwoty, z powodu mody lansowanej obecnie przez kreatorów-gejów. Dlatego odbiór społeczny i nastawienie samego kupującego nie jest już takie jak u zarania ludzkiej kultury materialnej. Proste?

Gość Stylista
Żałosne jest to, co piszą kobiety i "pseudosamce". Jakże bije od nich brak znajomości historii mody, brak jakiegokolwiek zmysłu estetyki. Zasklepieni w stereotypach, które na szczęście kultura zachodnia niszczy! Najlepszym rozwiązaniem, by stanąć w obronie własnego, tylko SUBIEKTYWNEGO zdania jest stwierdzenie, że noszenie biżuterii, korali jest typowo kobiece, że moda jest zarezerwowana tylko dla kobiet, a mężczyźni z gustem, z własnym, indywidualnym stylem to geje i "lalusie". Coś w tym jest, że geje mają bardziej rozwinięty zmysł piękna i estetyki, są bardziej odważni. Raczej przodują w guście niż nie jedna kobieta i nie jeden "burak" ze wsi, który uważa, że facet powinien być naturalny, tj. nie używać nic, poza mydłem, szczoteczką do zębów, najtańszym dezodorantem z kiosku ruchu, a jego szafa to... Półka z wytartymi gaciami i białym, rozciągniętym podkoszulkiem- śmiech. Ten śmiech również wywołują kobiety, które niby to znają się na modzie, a nie mają zielonego pojęcia czym jest moda męska i co potrafi wydobyć z mężczyzny. Polska- trzeba z przykrością przyznać- jest w szambie. Jest nijaka. Polacy pozbawieni są indywidualizmu. Nie mają własnego zdania, własnego sposobu bycia. Dopasowują się do większości, bo jest to wygodne. Nie narażają się na krytykę. Nie walczą o siebie. Jak ktoś się pojawi, ktoś ubrany inaczej, z zazdrości, często z nienawiści dla inności jest wyszydzany, wyśmiewany i opatrzony etykietą- gej, pedał, c***a. Tak naprawdę nie ma żadnych przesłanek, że biżuteria czy kolorowe ubrania są dla kobiet. Przecież w historii nawet makijaż był czymś normalnym wśród szlacheckich rodów! Zdaję sobie sprawę, że kobiety chcą mieć brudnego, owłosionego samca w łóżku. I im współczuję. Dla pocieszenia jest coraz więcej mężczyzn, oświeconych- świat mody, stylizacje nie są dla nich już obce i wstydliwe. Lepiej być "gejem"- zadbanym, eleganckim, mającym szacunek do siebie i innych niż pozbawionym blasku, prostym i zszarzałym "panem Zbyszkiem" z warzywaniaka, bo piękne wnętrze wymaga i pięknej oprawy zewnętrznej. Jestem kobietą- brzmi dumnie, ale jakże silniej da się odczuć hasło- jestem mężczyzną i o siebie dbam. Jestem współczesnym mężczyzną, eleganckim i świadomym siebie, swojej natury, który wyraża się w ubiorze, w dodatkach, a przede wszystkim we własnym, niepowtarzalnym stylu, którego bronię, bo odzwierciedla mnie, moje "ja. Kto się boi- nie jest mężczyzną, ale mięczakiem liczącym się ze zdaniem lasek i dresów, które/którzy często chcą zawładnąć środowiskiem medialnym.

Gość gto 68
Polska istotnie jest w szambie, ale to szambo nazywa się III RP i zupełnie o coś innego w tym chodzi. Ale do rzeczy. Nawet jeśli jesteśmy szarzy, nie podążamy za modą, to pytam JAKIE TO MA ZNACZENIE i DLACZEGO TO JEST TAK WAŻNE, że zestawiasz Polskę (kraj, państwo, kulturę) z szambem, by podkreślić niezwykłą wagę "modności"? Jeżeli na tle tego zapóźnienia w kwestii mody jesteśmy zapóźnieni gospodarczo, co gorsza MILITARNIE, to pytam się jeszcze raz, czy człowiek z głową na karku, świadomy gradacji problemu, w ogóle pojękiwałby nad stanem naszej "modności"? W d***e mam, czy Polacy są modni, czy nie. To się tylko przekłada na jedno, czyli zyski producentów odzieży, reklam i wszelkich "lajfstajlowych" goowien. Oczywiście ma to znaczenie gospodarcze, ale nie o gospodarkę ci chodzi, przecież. Dla mnie się liczy, czy Polacy są patriotami, czy mamy dość samolotów, czołgów, dobre plany obronne. Czy Polacy czytają dobre książki, czy jedzą zdrowe żarcie i gdzieś tam przy końcu, czy są w miarę modni.

Gość gto 68
Dodam jeszcze, że najczęściej szczególnie przejęci swoim wyglądem ludzie, w tym a może szczególnie mężczyźni, niczego nie podkreślają, tylko maskują swoją wewnętrzną pustkę, czyli de facto podkreślają próżność. Cała ta plejada homoseksualistów kreujących modę to generalnie ludzie płytcy i zakochani w sobie, do śmieszności. Moda jest czymś naturalnym w kulturze człowieka, ale skala "umodowienia" świata, już dawno przekroczyła granice zdrowego rozsądku i rzeczywistego znaczenia kwestii powierzchowności. Miarą odwagi nie jest eksponowanie powierzchowności, tylko konkretne czyny, które tej odwagi wymagają. Oczywiście nie mam nic przeciwko dobrze ubranym mężczyznom, byle bez homoseksualnej ostentacji

Gość Stylista
Gto68... Podzieliłeś się tylko i wyłącznie swoim zdaniem na dany temat. Na pewno jest ono oparte na pewnych doświadczeniach z życia. Dla Ciebie ważny jest patriotyzm, bezpieczeństwo narodowe. I dla mnie jest- kocham język polski, literaturę. Nie wstydzę się barw narodowych, nie wstydzę się tego, kim jestem, że jestem Polakiem. 11. listopada wraz z rówieśnikami uczestniczyłem w Marszu Niepodległości i nie cofnąłem się tak, jak inni. Nie brałem udziału w bijatykach, w podpaleniach, nie głosiłem wulgarnych haseł. Zgodzę się z Tobą w 100%- ach, że jesteśmy w szambie jeżeli chodzi o gospodarkę. To jest ważne, bardzo. Są jeszcze inne ważne sfery życia w których kulejemy- edukacja, tolerancja i empatia (nie chodzi o chore pobłażanie złu i wprowadzenie zasad niezgodnych z naturą i etyką). Powiedz mi, dlaczego w tak błahej sprawie jak ta- koraliki na męskiej szyi (nawet autorka popełniła błąd w tym słowie. To o czymś świadczy) słyszymy tyle obraźliwych tekstów? Jeżeli koraliki są oznaką próżności i powierzchowności, to nowy samochód, telefon komórkowy, wypasiony tablet i dom są oznaką czegoś gorszego- podwojonej próżności, egocentryzmu, snobizmu. Czy możemy tak łatwo oceniać ludzi? Jeżeli te cholerne koraliki budzą tyle emocji, tyle sprzeciwu i negatywnych zdań to znaczy, że społeczeństwo całe jest na nieodpowiedniej drodze i nie ma co łudzić się, że zapanuje błogi spokój i pokój. Jeżeli indywidualizm budzi agresję, jeżeli strój, odmienna orientacja budzi agresję, podobnie jak bieda i bogactwo to coś jest nie tak. Skoro nie potrafię żyć bez obmowy, sądu, linczu słownego drugiej osoby, Polaka, to powinienem się zastanowić, czy to całe bezpieczeństwo narodowe, czołgi i obrona ma sens. Jeżeli- powtórzę się- te cholerne koraliki czy czerwone spodnie komuś przeszkadzają, to wymyślanie pustych frazesów o dobru i czynienie siebie "patriotą" jest obłudą i hipokryzją. Nie spotkałem w swoim życiu osoby homoseksualnej, która tak negatywnie i złośliwie patrzy na drugiego. Znam wiele osób, które uważają się za "porządne, prawe, czyste, patriotyczne, a nawet służące Panu Bogu przy ołtarzu"... Co czynią "po" tym? Intrygują, kłamią, mają gdzieś wartości moralne, osądzają, wyśmiewają, osądzają- można wymieniać wiele. Teraz postawię Tobie i innym pytanie- Kim warto być? Tym pierwszym, czy tym drugim? W Piśmie Świętym autor natchniony wspomina o zdarzeniu, kiedy do świątyni przyszedł faryzeusz i chwalił się Bogu jaki to on dobry nie jest. Przyszedł i ten celnik- grzesznik, wyszydzany, wyśmiewany, opluwany przez ludzi. Uznany za straceńca. Który został usprawiedliwiony? Jak wiemy- ten drugi. A więc najpierw stań przed lustrem i osądź siebie- swój styl, swoje wady, swoje podejście, swoje dobro i podejście do innych. Dopiero później patrz na bliźniego. Może już koraliki, włoski na żelu nie będą Ci przeszkadzać, może zobaczysz w tej drugiej osobie kogoś, kto jest dobry, miły, miłosierny. A może przystaniesz i będziesz go wyśmiewał, bo ma takie a nie inne ozdoby czy dodatki. Patriotyzm to znacznie więcej niż stanie przy urnie i nadawanie na władzę, to znaczenie więcej, niż sztuczne zamartwianie się czy będzie woja czy nie, czy mamy na tyle schronów czy nie. Warto poczytać dzieła literatury polskiej i poznać co tak naprawdę jest ważne. Do tej dziewczyneczki, która pytała się czy koraliki coś oznaczają... Zastanów się, czy kochasz swojego chłopaka. Zastanów się, czy Twoje pytanie ma w ogóle sens.

Gość gośćtchch
Ostro kogoś pogrzalo pisząc taki esej na temat koralików.

Gość gość
Tutaj macie namiary - http://www.innaja.com Chodzi o coś takiego? A można zobaczyć jak wygląda konkretnie ta męska odmiana? Jakiś wzór, kolor?

Gość gość
W sensie, że coś takiego nosicie - http://www.coolkishop.com/14-koraliki ? Ale w połączeniu z czym? Zawsze mi się wydawało, że pod faceta najbardziej pasuje srebro, ale może się mylę?