Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna ciekawa

fenomen WPADEK ciazowych

Polecane posty

Gość taka jedna ciekawa

Zakładam ten temat z czystej ciekawości. Jak możliwe są wpadki? Ja tego nie rozumiem. Sama kilka miesięcy uprawiałam seks bez zabezpieczenia z moim chłopakiem (stosunek przerywany-broń Boże nie jestem z tego faktu dumna! Tak po prostu wyszło). W ciąży nie jestem. Inna sprawa jednak, że zawsze wychodził na czas. Ale ponawiam pytanie-skąd się biorą wpadki? Jeśli ktoś z Was wpadł, napiszcie, czy po prostu stało się tak, że finisz był w środku? Bo ja NIE WIERZĘ, ze można wpaść gdy wytrsyk nie nastapil w środku. Pozdrawiam i licze na odpowiedzi.

Gość dolaczam do pytania
dokladnie. ciagle sie tu laski straszy ze moga byc w ciazy pomimo ze w sumie tylko sie przytulali. dolaczam do pytania.

Gość Gumijagódka
mnie też to ciekawi :) a może z tym tematem trzeba bylo sie udać na forum dla ciężarnych??

Wpadki tak !!!! Z braku jakich kolwiek informacji o antykoncepcji Sa kobiety,ktore sie zabezpieczaja a antykoncepcja zawiodla,bo kazdy wie,ze daje 99% a nie 100% i autorko niestety,ale przez stosunek przerywany to nie jest zadna metoda antykoncepcyjna.przed wytryskiem tez jest wydzielina w ,ktorej moga znajdowac sie plemniki.mozesz miec szczescie a nie musisz.wiec zacznij wirzyc,ze mozesz wpasc

Bo w nie każdym przypadku zajście w ciąże jest takie proste. My kochaliśmy się do końca lub stosunek przerywany przez rok i co ? i nic ...Ostatnio też był przerywany i tez nic,c żadnej wpadki... Zazwyczaj wpadają te co są zdrowe i nie myślą w ogóle o ciąży(psychika robi swoje) A tym którym się udaje wyjśc z opresji -albo nie do końca mają wszystko ok z hormonami czy też innymi kobiecymi sprawami , bądź za każdym razem nastawiają się na dziecko ( nieplanowane ale jednak by się ucieszyli gdyby było)

Gość taka jedna ciekawa
Angel, spoko spoko, juz zmadrzałam :) wczesniej tabsy, teraz gumki:) Ale nadal sie zastanawiam, skad sie te wpadki biora. Jakos rzadko sie zdarza by ktoras opisala wpadke, ktora zdarzyla sie poprzez stosunek przerywany. Stad moje pytanie

Sama do konca nie wiem jak to dziala:) antykoncepcja jest bardzo dobrze rozwinieta.jak ktos nie wiem jest net gdzie jest wszystko. a jednak wpadki sa.I to nie chodzi tylko o malolaty,ale osoby dorosle.sprawa psychiki tez sie liczy czesto jest tak,ze kobieta bardz nie chce a jednak wpadla bo antyk.zawiodla lub olala ja.a kobiety,ktore wrecz pragna dziecka musza sie naczekac tak juz to wszystko funkcjonuje.i chyba tak zostanie:)

Gość taka jedna ciekawa
zyli moja ciekawosc nie zostanie zaspokojona :) ale i tak wycjodze z zalozenia - zajsc w ciaze nie jest wcale tak latwo. I dziewczyny niepotrzebnie czesto przezywaja stres.

angel ty taka wyedulkowana pleciesz regulki, ktore ktos ci wczesniej pwoiedzial o plemniczkach w śłuzie...a nikt ci nie powiedzial dodatkowo, że tych "plemnikow" jest raczej zbyt mało i sa zbyt słabe zeby doslo do ciazy...jest naprawde malo prawdopodobne zeby przyczyna zaplodnienia byl "śluz" hahahahahaha:classic_cool:

biorą się stąd że plemniki prze dostają się do ciała kobiety nie tylko podczas wytrysku ale i w czasie stosunku więc stosunek przerywany jest trochę jak gra w rosyjską ruletkę :o

Gość taka jedna ciekawa
Ja bym sie bardziej zgodzila z pain. Choć specjalista ze mnie żaden:) Poza tym, że faktycznie moge potwierdzic, iz pol roku stosowalam ta"metode" i bylo ok.. Ale przyznam-stres byl ... ;) Ehhhh stare dzieje:)

pain au chocolat to,ze plemnikow jest malo lub sa slabe nie znaczy,ze nie zajdziesz w ciaze.dobrze wiem co pisze,kazdy niech robi jak chce dla mnie nie jest to metoda antykoncepcyjna.ktora zreszta bardzo czesto zawodzi

Gość sunia123
A ja Wam powiem, że jak miałam 18 lat, zaczęłam chodzić z chłopakiem. Chwilę trwało zanim poszliśmy "do łóżka", ale oczywiście ja o antykoncepcji wtedy nic nie wiedziałam (to było z 10 lat temu). Zaufałam jemu bo byłam zakochana po uszy i zgodziłam się na stosunek przerywany. Byliśmy ze sobą dwa , trzy lata i w ciążę nie zaszłam. Zawsze wyskakiwał przed wytryskiem i jakoś nam się udawało. Wtedy nie wiedziałam, które dni są płodne, ani tego, że przed wytryskiem mogą się wydostawać jakieś plemniki w śluzie. Dodam, że problemów z płodnością na pewno nie mamy bo on już ma dziecko z inną kobietą, a ja z moim mężem zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu starań. Dlatego wydaje mi się, że stosunek przerywany jest ok, tylko brak w nim orgazmów :-D

niektóre kobbiety ne zabezpieczaja sie całe zycie i nic a potem jak juz organizm sie dblokuje to maja kilka dziecatek pod rząd...wszystko zalezy od organizmu

Gość sunia123
A jeśli chodzi o takie typowe wpadki ciążowe to opowiem Wam o jednej, którą znam: historia wydarzyła się jakieś 2-3 lata temu. Moja koleżanka miała wtedy 9-10cio letniego syna i nie chciała więcej dzieci. Miała założoną spiralkę. Właśnie wybierała się do lekarza na zmianę na nową i okazało się że jest w ciąży!!! Dla mnie to był szok, bo co jak co ale spirala powinna dawać duże zabezpieczenie. I nie miała tej spirali za długo. Mogła jeszcze spokojnie rok tą ponosić (według zaleceń lekarza). To dopiero jest zonk, bo jak łykasz tabletki, to możesz którąś pominąć, mieć rozwolnienie albo wymioty, brać antybiotyk i już działanie jest słabsze, guma wiadomo zawsze może pęknąć, ale spirala???