Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

peacelove

rodzice zmuszają mnie do jedzenia mięsa!!!

Polecane posty

Mam problem- nienawidze jesc miesa poprostu nie przechodzi mi przez gardło mysle o tych wszystkich biednych swinkach i krówkach o smutnych oczach... moze nie tyle mnie zmuszają do jedzenia bo i tak sie nie daje ale wrzeszczą na mnie kurrwa mac odpierdolcie sie odemnie!!!!! ma ktos podobny problem?

Gość jedz a nie pyskuj

Gość dsdsdd
żryc jej daja a ta jeszcze fochy stroi

Gość glistha69
ile masz lat? Ja też nie jadłam mięsa, dopiero po 20 zaczęło mi smakować to i owo. Ogólnie mięso mnie brzydzi i przede wszystkim śmierdzi, zwłaszcza wieprzowina... Nie mogę też widzieć żadnych żyłek bo od razu muszę je wydłubać:D Przez całe życie rodzice toczyli ze na wojny, już od małego...drugie danie jadłam 2 godziny.. ech... dobrze ze mam to juz za sobą...

Peacelove, a ile masz lat? Pewnie martwia sie o ciebie, zebys sie dobrze odzywiala. Jesli na powaznie nie chcesz jesc miesa musisz bardzo dbac o swoja diete. Co jakis czas zrobic badania, czy wszyskie wyniki sa w porzadku. Jesli tak, to moze to przekona twoich rodzicow. Ja nie jem miesa od 15 roku zycia. I wszystko zawsze bylo wporzadku. Ale znalam tez osoby, ktore po miesiacu takiej diety ladowaly w szpitalu.

To idz do lekarza, zrob badania, czy wszystko ok. Jesli rodzice zobacza, ze traktujesz to powaznie i umiesz o siebie zadbac, to dadza ci spokoj.

Gość Boruta 123456
przejdź na wieprzowinę roślinną

Gość
i maja racje, bo mieso jest zdrowe, zaiwera zestaw 20 aminokwasow potrzebnych do zycia oraz zelazo , nie chca zebys miala anemie

można byc zdrowym stosując dietę wegetariańską.

Kotka, jak ktos zna sie na rzeczy, to nie bedzie problemow. Miesa nie jem jakies 11 lat i ani razu, nawet w ciazy nie mialam anemi. Na poczatku badalam sie czesto. Teraz robie podstawowe badania raz na rok, czy dwa.

Gość mięso jest ważne dla rozwoju
zdrowe !!