Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość QLAIRA

QLAIRA NOWOŚĆ KTOŚ STOSUJE?

Polecane posty

Gość QLAIRA

jestem w trakcie 1opakowania, mam plamienie i to mnie wkurza czy któras stosowała?

Gość QLAIRA JA
to może ja sie wypowiem. Dostałam te tabletki od swojej pani ginekolog. Jest to nowość na polskim rynku i miałam problemy z dostaniem ich w aptekach. Stosuję je już od dwóch tygodni i nie widzę żądnych negatywnych skutków które byłyby dla mnie jakieś bardzo dokuczliwe. Jedynie bolą mnie piersi ale to normalne przy hormonach. Czytałam że qlaira ma różne dawki hormonów które są zgodne w jakiś sposób z cyklem naturalnym kobiety. Nie wiem ile w tym prawdy bo mało jest jeszcze info w necie o nich. Jeśli ktoś jeszcze z was kobitki je zażywa niech się wypowie chętnie wysłucham...

Gość to co zwykle
hej dopiero zaczne a wlasciwie zastanawiam sie , sa rózne organizmy i kada z nas cos innego toleruje ja stosowałam milvane, tez maja rózne dawki hormonów, ale tylam ..mega apetyt jakbym tydzien na pustyni była ;p póxniej test z plastrami Evra i masakra : ból w klatce piersiowej cisnienie tak wysokie ze ciagle bylam wnerwiona brak szans na sen bez czegos nasennego teraz bede to testowac wiec bede dawac info ale z tego co ginekolog mi powioedzial jedne toleruja dobrze pigsy /srodki ze stała dawka inne nie to juz 4 cos w tym roku i jak bedzie do D to wracam do Milvane , okraglejsza ale zdrowa spokojna i okres jak trzeba ;)

Gość kalina27
podnoszę Ja właśnie wróciłam od gina i też mi to zapisał. Kto się orientuje w cenie, bo podobno strasznie drogie?

Gość ho ho ho
powyżej 40 złotych, cena dochodzi nawet do 50

Gość czy mozna brać te tabletki
kiedy ma się zbyt wysoki fibrynogen? Czy w ogóle można brać w takiej sytuacji jakieś tabletki? W badaniu wyszedł mi wynik 4,90 przy normie do 4 a lekarz przepisał mi tabsy i to właśnie te a myślałam, że w ogóle żadnych nie będę mogła brać.

Ja właśnie od dzisiaj zaczęłam brać z uwagi na bardzo bolesne miesiączki. Płaciłam 48,90. Zobaczymy jak się będą sprawować. Brałam już Yasmine i nie byłam zadowolona.

Gość ghju
podnosze

Gość bojabojaboja
No to ja jestem dziś w ostatnim dniu opakowania i nie mam krwawienia, chociaz dół brzucha boli od wczoraj. Nie wiem czy się cieszyć czy martwić. Lekarz mówiła, że tak się może zdarzyć. Chociaż w sumie mam jeszcze cały dzień. Przy innych pigułkach dostawałam krwawienia zawsze w drugim dniu przerwy lub drugiej białej - placebo. Zobaczymy. No i to co zaobserwowałam przez całe opakowanie. Na poczatku okropny ból głowy jakiś tydzień. Waga mi spadła, piersi przestały boleć, zmiejszyły się o rozmiar. Nastrój o niebo lepszy. Pogorszenie cery ale po połowie opakowania z powrotem gładka. Libido bez zmian. Włosy znów się sypią, ale ja zawsze miałam okresowe zwiększone wypadanie włosów, więc nie mogę tego powiązaż z qlairą. I tyle. Ogólnie jestem bardzo zadowolona.

Gość bojabojaboja
Wczoraj zaczęłam drugie opakowanie a okresu ani widu ani słychu. Przejrzałam fora a tam co druga kobieta pisze, że nie ma krwawienia:] Uspokoiłam się, ale zastanawiam się czy jeśli tak będzie nadal, a lekarka tak jak na początku będzie mnie przekonywała, że brak krwawień, to coś z czego raczej powinnam się cieszyć, to nie wiem czy zostawać przy nich czy nie. Głównie boję się o to, że przez to będzie ciężko z przywróceniem płodności w przyszłości.

Gość ja tez stosuje
QLAIRE ale dopiero od dwoch dni. Troche mi sie cera popsula jak spojrzalam w lusterko dzis to nie ciekawie to wyglada a podobno tabletki anty likwiduja tradzik. No i nie mam apetytu ale poza tym bez zmian. Za jakis tydzien moze cos dopisze.

Gość bojabojaboja
do ja też stosuje Mi też cera na początku się popsuła tak samo jak i stan włosów. Zmartwiłam się, bo przy poprzednich tabletkach cera była w super stanie. Ale po połowie opakowania zaczęła się poprawiać i teraz jest cały czas gładka. Więc może i u Ciebie będzie lepiej. Natomiast ja się obawiam niespodziewanych plamień przy kolejnym opakowaniu skoro nie miałam krwawienia.

ja biorę 5 miesiąc i cera nie najlepsza! krwawienie śródcykliczne, ale jest inny wielki + nie mam migren przed i stanu depresyjnego. Jednak wygląd buzi martwi mnie nieco, bo zawsze, a szczegolnie przy antykoncepcji miałam bardzo ładną.

Gość zxzxzx
up