Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etm29

KOJEC

Polecane posty

Gość etm29
Dzięki za opinie i proszę o dalsze.

Też mam właśnie podobny dylemat i też się waham pomiędzy takimi dwoma...ale raczej do mnie bardziej przemawia ten pierwszy! Po pierwsze dlatego,że w tym pierwszym modelu jest możliwośc , dla większego już dziecka odpiecie bocznej ścianki - możliwość samodzielnego wychodzenia ( nie wiem czy akurat ten to ma ale takie same widziałam z suwakiem) Po drugie moja starsza córka miała bardzo podobny model do tego drugiego i....przez to że siatka odciągnięta jest bezpiecznie od nóżek to pomimo wymiaru ok metr na metr w środku było mało miejsca. A po trzecie wygryzła mi jak mała myszka całą górę - to jest gąbka obciągnięta ceratą, a w tym pierwszym modelu wydaje mi się ,że jak nawet troszkę "pomemła" to nie uszkodzi materiału aaa no i jeszce jedno ten 1 model ma wyjmowany (np do prania) dość gruby materacyk z pianki a ten drugi - twarde dno i śliskie bo ceratowe i pamiętam,że kocyk "jeździł".....no niby zawsze można dokupic lub uszyć .......ale po co :D Więc chyba jednak ten pierwszy ! :D

Gość etm29
Boję się troszkę w przypadku pierwszego czy synek nie będzie się uderzał o te twarde elementy głównie rogi, w przypadku drugiego nie wiem czy ta siatka jest wytrzymała i właśnie jak wspomniałaś ceratowe zabezpieczenia.

siatka JEST wytrzymała, a czy będzie uderzał?....ja się jeszce do niedawna zastanawiałam nawet nad takim drewnianym kojcem ze szczebelkami bez podłogi....(skoro takie istnieją muszą zdawać egzamin) ale właśnie pomyślałam o tych wszystkich guzach i nie kupię Póki maluch mozna położyć 4 jaśki w rogach a potem jak już pozna "mebel" będzie uważał :D

Gość mama slicznej corci
ja obecnie mam w domu ten drugi duzy i wygodny, jesli masz mijesce w domu to warto go kupic, jak dziecko mniejsze kocykiem wylozyc, jak wyjechalam na wakacje spakowalam go do auta i sluzylo jako lozeczko, jak mala podrosla wyciagnelam kocyk, duzo miejsca na zabawki, ten drugi kojec pozyczalam od kuzynki jak w tym roku jechalam nad nasze morze, jest mniejszy a pozyczalam go bo spalismy w przyczepie kempingowej gdzie nie bylo miejsca na moj kojec, tez jest fajny ale obwodka kojca byla zrobiona z ceraty ktora moja mala gryzla