Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcąca schudnąć koniecznie

Czy zasada MNIEJ ŻREĆ zawsze pomaga?

Polecane posty

Błagam powiedzcie mi, czy zmniejszając ilość jedzenia bez ćwiczeń mogę schudnąć? Ważę prawie 60 kg, ale jestem niepełnosprawna i nie mogę wykonywać typowych ćwiczeń. Ruszam tylko rękoma, więc mogę szybko i wolno jechać na wózku. Czy mogę wykonywać taki "jogging" na wózku? a jeśli tak, to ile minut dziennie, żeby schudnąć około 10 kg? Błagam pomóżcie, bo jestem już pękata jak beczka :( Niby ta waga nie jest taka wysoka, ale ja jestem malutka i wygląda to tragicznie ;(

Mniej jeść na pewno zwłaszcza że sportu za bardzo nie możesz uprawiać. Zmniejszaj porcje stopniowo tak by jeść naraz tylko tyle ile zmieściłoby się w owtartych dłoniach. Bedzie ciężko ale tylko na początku:)

takim czymś nic nie zdziałasz. Nie lepiej wybrać się do tych specjalistów u mnie w miesicie za darmo robią Ci badanie a następnie wszystko co ma jakiś wpływ tam obliczają wiesz wzrost,waga,grupa krwi i te inne. I pozniej ustalają najlepsza diete. Moja koelzanka schudla w ten spodob przez pol roku jakies 20 kilo :O a nie byly to az tak drastyczne diety bo teraz gdy jest szczupla je slodycze,kebaby,piwkuje itd. i nie ma efektu jo-jo

Gość nintendo25
jedząc mniej schudniesz, ale jak zaczniesz spowrotem jeść normalnie to przytyjesz znowu. A cwiczenia typu callanetics polegajace na samym napinaniu mięśni np brzucha tez moga trochę pomóc. A raczej ciężko powiedzieć ile minut dziennie, najlepiej rób coś co cię meczy aż zmęczysz sie porzadnie, a do diety wprowadź dużo warzyw(mało kalorii a uczucie sytości jest, najmniej kaloryczne ą zielone warzywa)

Marigold, ogórek, nintendo :) dzięki za rady :) A ci specjaliści to w jakim mieście są? ja mieszkam na Kujawach w dość małej miejscowości i nie mam samochodu, więc to pewnie znowu będzie problem :( W każdym razie, na początek ograniczę ilość jedzenia. Moim największym problemem jest jedzenie w nocy. :( To chyba nawet jakieś zaburzenie odżywiania. Wiem, że na początku jest trudno, bo już próbowałam, ale muszę coś zrobić, bo bliskie mi osoby mówią, że koniecznie muszę schudnąć i ja sama też to widzę. Aha, czyli jazda na wózku w ogóle nie spala kalorii i nie warto jeździć?? tak??

myśle że spalisz troche kalorii jadąc na wózku, na pewno. W koncu pracują ręce:) Każdy ruch jest wskazany, tak sądze. Ale najlepiej popytac rehabilitanta czy lekarza o jakieś ćwiczenia możliwe do wykonania dla Ciebie:) I jak ktos wyżej napisal - napinanie mięśni brzucha naprawde może pomóc.

Marigold :) Na początek postaram się jeść tyle co w otwartych dłoniach. Najgorzej będzie zrezygnować z jedzenia słodyczy w nocy, ja to KOCHAM :( ale nie mam wyjścia, bo już źle się czuję w swoim ciele. Przy najbliższej okazji zapiszę się na rehabilitację znowu i popytam o ćwiczenia na zrzucenie brzucha :)