Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lola1984

jaki jest zazwyczaj drugi poród?

Polecane posty

Witam:)jaki jest zazwyczaj drugi poród łatwiejszy czy nic sie nie zmienia,slyszlam różne opinie...więc moze ktos mi cos podpowie.dzieki pozdrawiam

Na pewno inny jak pierwszy :D Nie ma reguły. Podobno też ważne jaka jest przerwa pomiędzy porodami Ja syna rodziłam 2 godziny - luzik ( miałam 20 lat) Córkę po 5 latach przerwy - ciut ciężej (ale poród w domu,więc zwalałam na emocje)' A teraz po 17 latach od córki.....oj ciężko było :D po pierwsze nie miałam własnych bóli "jechałam" na oxy - ból nie do porównania gorszy i brak prawie przerw między skurczami na oddech. I długo było 1 kroplówka 9.15 rano a córcia się urodziła 15.15

No ja w wieku 23 lat rodzilam córeczke(dwa lata temu)a teraz drugi porod,pierwszy trwal 3,5 godziny mialam oxytocyneSkurcze no silne....

Jak masz krótką przerwę to będzie OK :D Zastanawiam się od czego zalęży czy masz "swoje" skurcze czy nie.....Przy własnych na 100% lepiej

Gość bekstra
Pierwsze dziecko (syn)rodzilam 15 lat temu porod trwal niecala godzinke dwa lata temu urodzilam drugie dziecko(corke)porod zaczal sie o godzinie 19 a skonczyl o 13 dnia nastepnego.To byla MASAKRA!

no rano gdzies kolo 7.30 odszedl mi czop imialam skurcze,potemna sami porodowej okolo 12 przeibito mi pecherz no a [potem dano mi oxy i o 14.45 urodzilam takze liczyli mi od godzi.12 porod jak trafilam na porodowke

moj pierwszy porod trwal 7 godzin,drugi po okolo 1,5 roku tylko godzinke,malo brakowalo a urodzilabym w taksowce......ech jak sobie przypomne cala akcje to placze ze smiechu:)

Gość sasasasa
Drugi poród szybszy ale boli tak samo. 1 poród 9 godzin, drugi poród 2 godziny.