Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Drugie zeby pomocy

Dori30

Polecane posty

Gość Drugie zeby pomocy

Jak to jest z tymi drugimi zebami. Moja corka ma 5 lat i jeszcze zaden sie nie kiwa, ale to mnie nie martwi. artwi mnie to, ze gorna czworke ma rozwiercona. Dziura na wiezchu. Wlasciwie , to zostala polowa zeba. Kiedys miala plombowanego tego zeba, ale widocznie nie zostal dokladnie wyczyszczony. Zaczal ja bolec i dentysta tylko otworzyl tego zeba. Powiedzial, ze to i tak mleczak wiec najlepiej jest go tak zostawic. Inaczej musialby leczyc kanalowo. Ale kiedy ten zab wypadnie? Czy nowy urosnie ladny? Dwojka gorna tez sie zaczyna psuc, ale puki nie boli mamy jej nie robic.

Gość taka tam jedna ona
Syn ma 6 i pół roku i dopiero niedawno 1 mu wypadła.Też miał rozwierconego zęba a za jakiś czas zaczął go boleć i usunąć trzeba było.

Powie mi ktos jak to jest z tymi zebami i kiedy wylatuja czworki i dwujki gorne?

Gość po prostu moonia
Niestety ja nie powiem ci kiedy wypadaja czwórki. Moj synek ma prawie 6 lat i za soba wyrwanego ęba. Nie zauwazylam kiedyza mleczna jedynka wyszla mu stala jedynka i mleczkaa trzebabylo usunac.. teraz powtorka z rozrywki bo kolejna jedynka urosla za mleczakiem ktoryani nie drgnie. Ze stałych zębów mamy jeszczce dwie dolne szóstki. Górna piątka mleczna jest zepsuta... lekarz nie kaze nic robic z tym bo i tak ząb wyleci, ale ja sie obwaiam przejścia pruchnicy na nowy stały zab. Pozdrawioam cię serdecznie :)