Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szynszylecc

za rzadki sernik na zimno POMOCY!!!

Polecane posty

Gość szynszylecc

mam jutro gości i robiłam sernik na zimno, niestety dodałam chyba za mało żelatyny, na saszetce było napisane, zeby rozmieszać 3 łyżeczki w 0,5 l wody, a ja rozmieszałam w małym kubeczku, masa na sernik składała się z 500 g sera twarogowego i 0,5 l bitej śmietany 30%, do tego 4 żółtka i cukier, wyszło dość rzadkie, wstawiłam do lodówki około 14, a teraz sprawdziłam i troszeczkę zgęstniało, ale jest bardziej konsystencji mocno ubitej śmietany, czy da się go uratować? myślałam by przerzucić tą masę z powrotem do mixera i dodać jeszcze żelatyny i na koniec zmiksować ponownie, czy to dobry pomysł? macie moze inne? ja wiem, ze to moze nie temat na to akurat forum, ale tu jest najwięcej ludzi, a na forum o gotowaniu prawie nikt nie wchodzi:( proszę o pomoc, bo aż wyć mi się chce, to drugie ciasto, które mi dziś nie wyszło, wiec choć jedno chciałam odratować, bo na zakalca raczej nie zaradzę:( dziękuję ślicznie z góry!!!

Gość szynszylecc
up:(

Gość maturka4
Wizyta w cukierni załatwi sprawę bez stresu

Gość ja bym zrobila tak jak piszesz
wrzuc do blendera i dodaj troche zelatyny rozpuszczonej w wodzie. inaczej chyba nic nie pomoze:(

albo- jeśli masz herbatniki jakieś to je pokrusz, a to ciasto włóż do pucharków :P przekładając tymi herbatnikami właśnie- będzie dobry deser ;):)

Gość szynszylecc
dzięki za potwierdzenie moich przypuszczeń, najpierw spróbuję odratować w ten sposób, a potem jak nie wyjdzie to rzeczywiście pozostaje zapierniczać z rana do cukierni:( tylko roboty szkoda i najgorzej, ze maż narobił reklamy, ze na swojskie ciasto zaprasza:-D

Gość szynszylecc
aha możecie mi jeszcze podpowiedzieć ile żelatyny i w jakiej ilości wody rozspuścić na taką ilość masy jaką podałam w pierwszym poście?