Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna mama77777

ZAPARCIE U NIEMOWLAKA- wejdzcie pleassseeeeee

Polecane posty

Gość smutna mama77777

Moj synus ma 2 miesiace i od 2 dni nie robil kupy , jest bardzo rozdrazniony , czesto rozpaczliwie placze i nie mozna go uspokoic , nie chce jesc. :( Syn jest karmiony mlekiek NAN, przez caly czas trwania zaparcie dostaje herbatke rumiankowa i koperkowa. Drogie Mamy, co mam robic bo coraz bardziej zaczynam sie bac ze bedziemy musieli jechac z nim w nocy do szpitala. ❤️ ❤️ ❤️

Gość rekord mojego
to 5 dni, tez na nanie :P samo poszlo, ale nie mial zadnych innych objawow

Gość mama slicznej corci
nic sie nie boj miala tez tyle co twoja jak dostala zatwardzenia, mysle ze mozesz podac deserek jablkowy lub soczek, kompot z jablka, poznie, ja tak zrobilam a nast sciagnelam pampersa, masowalam brzuszek na dolek tak ugniatalam i trzymalam nozki w gorze po chwili mala tak nawalila ze Ci moiwe hehe, moja nie robila 3 dni, nie boj sie podac jabluszka ze sloiczka, od poczatku dajesz mleko nan?

Gość mama slicznej corci
a no wlasnie mozesz dac czopka dla dzieci glicerynowego sa bardzo male, wystarczy ze wlozysz bardzo maly kawaleczek i nozki do gory

Gość Donata80
po nanie to normalka może nawet kilka dni nie robić kupki, spróbuj na termometr ( wiesz o co chodzi) tylko staraj się tego nie robić za często bo później sam nie będzie chciał robić, czopek też możesz zastosować :)))

Gość smutna mama77777
jakis tydzien temu przestalam karmic piersia ale byl dokartmiany mlekiem NAN caly czas od urodzenia . Troche sie boje dawac mu deserek jablkowy on ma dopiero 2 m-ce

no deserek jabłkowy to nie przesadzajmy :) moze jeszcze ogórka kiszonego i niech maślanką zapije ;) czopka daj glicerynowego dla dzieci. Można na pewno.

U nas też były takie problemy i też w tym samym wieku... Poza tym potem doszła zielona kupka itp... Zmieniliśmy mleko na Bebilon Pepti ze względu na skazę białkową i odrazu problem zniknął To wina Nan-a, moja znajoma miała to samo, a ja własnie wtedy też dużo o tym czytałam i naczytałam się m.in, że to właśnie mleko Nan ma takie działanie. Zmienisz mleko - minie! Gwarantuje Jak nie zmienisz to synek nawet jeszcze 3m-ce może się męczyć :o dzień w dzień...

Gość mamamamamamamaa
Nan - NAJWIĘKSZE gó.wno!!! Po Nanie są zaparcia i kupka ze śluzem!! Nie polecam !!

Gość mama slicznej corci
uwierz mi ze jak dasz jabluszko nic sie nie stanie te w sloiczku sa gotowane a nie surowe!!!! nic malemu nie bedzie, ja nigdy nie nie stosowalam sie do opisow po 4 miesiacu, po 11 miesiacu bo mala by nic nie sprobowala, ale zrob ten masazyk co ci poradzilam,termometra bym nie zalecala, jakos to drastyczne jest.

no ale bez przesady to dziecko poza mlekiem pewnie jeszcze nawet kleiku nie jadło ma dwa miesiace !!!!!!!! naprawde jeszcze zdąży się najesc tych jabłek.

Gość ccooooooooo
mama slicznej corki - idź sie leczyć! Jabłko dziecku które ma 2m-ce Chyba Cie poje.bało !! Skoro na słoiczku pisze po 4-tym miesiącu to kur.wa po 4 !! i tyle w temacie. Oni tego nie piszą tak sobie tylko mają powody by tak było!

najlepsze ze dla niej termometr to drastyczne jest, ale jabłko to spoko, dla takiego malucha :) najlepiej od razu kanapki mu zrobić na kolecje i gra gitara :):)::)

Gość mama slicznej corci
jak da lyzke to sie chyba nic nie stanie, a wy myslicie ze wam mamy nie dawaly, od poczatku bylyscie na mleku krowim i mannie....

nie no napewno mama jak mnie ze szpitala przyniosła to pomidorówi nagotowała, w butle i poszła w pole :):):): autorko nie dawaj tych jabłek, miej rozsądek :)

Gość szok szok szokk
łyżka jabłka nie spowoduje wypróżnienia więc na ch.uj obciążąć taki młodziutki, malutki żołądek ??? POMYŚL !!

mama ślicznej córki :) dziewczyny tu mają rację. na jabłuszko zdecydowanie za wcześnie. Też uważam, że to wina mleka Nan. Mieliśmy ten sam problem

Gość mama slicznej corci
moze i pomidorowki nie gotowala ale mlkeo krowie dostawalas jak my wszytskie... nie wiem mojej jablko nie zaszkodzilo wrecz pomoglo, piszcie co chcecie. buziaki

no jest różnica miedzy krowim mlekiem zapewne rozcienczonym a jabłkiem :):): moja miała zaparcia na pepti i to takie ze łoj. Gdzies wynalazłam strone z masazem brzuszka. Pomogło. A doraźnie czopek glicerynowy

Gość smutna mama 7777
Z tym NAN-em to macie racje znajoma ktora jest specjalista od zywienia dzieci powiedziala mi ze NAN jest bardzo dosladzany ( dziecxko je nawet 7 kostek czystego cukru na tydzien ) i dlatego postanowilam zmienic mleko na ENFAMIL PREMIUM. Kupilam go wczoraj ale co z tego jak maly nie chce go jesc bo jest nieslodkie:( wiec mieszam NAN z ENFAMILEM w proporcji 5 do 1 a i tak sie krzywi :/ Napiszcie mi czy dobrze robie z tym mieszniem mleka... Dodam ze zaparcie mial jeszcze przed tym jak zaczelam je mieszac.

Gość mama slicznej corci
moze i wina mleka ja tez zmienialam mleko bebilon na humane a pozniej bebiko, problemy zniknely, owszem dalam lyzke jabluszka ale nie jestem wyrodna matka i obserowalam dziecko, nic jej nie bylo, dlatego uwazam ze malej wtedy pomoglo, poznije byla na mleku, a im strasza byla nie stosowalam sie do okreslen typu po 4 miesiacu, wprowadzam powoli ale rozne jedzonko, mala wcinala z apetytem, nie miala problemow z brzuszkiem, nigdy nie plakala, wyprozniala sie ok, ale mysle ze w tym przypadku najlepszy bedzie masazyk i nozki do gory, nie jestem ekspertem bo ten pierwszy masaz zrobila na mojej corci mojakuzynka ktora wczesniej zostala mama, kazdy sie uczy, ja tylko wurazilam swoja opinie na doswiadczeniu mojej corki.

Gość mama slicznej corci
nie znam sie na mleku ale wiem ze bebilon mial metaliczny smak, humana slodki, bebiko taki sobie, bebiko 2 slodkie a bebiko 3 slodsze i chyba najlepsze, moze masz zly smoczek? moja nie chcialan np pic ze smoczka avent kupilam zwykly taki najtanszy i zaczela pic mleko w duzo wiekszych ilosciach.

ale nikt cie zwyrodnialcem nie nazywa :) poprostu dziecko ma mase czasu zeby jeśc "dorosłe: jedzenie. Po co przyspieszac? skoro ma jesc mleko tylko, do tego IV miesiaca, niech je. Po co wpychac co innego? Myślisz ze lepiej rosnie czy szczesliwsze bedzie???

Może spróbuj zmienić mleko ale na Bebilon comfort na kolki i zaparcia, my mieliśmy bardzo długo problem zaprać tyle że karmiłam piersią u nas sprawdzała się tkz "rurka pierdka" do kupienia za grosze na allegro nie przyzwyczaja dziecka jak tremometr i naprawdę skuteczna, czopki też można ale to tylko od czasu do czasu na dłuższą metę się nie sprawdzają; a jakby w przyszłości były zaparcia to chyba po 6m-cu można podawać śliwkę suszoną ja gotowałam kompocik przez 2m-ce i piła sobie i teraz już zaparcia poszły w niepamięć.

Gość smutna mama7777
zrobil kupke dzisiaj rano, bardzo wieeeeeeeelka :D po tym jak podalam mu przegotowanej cieplej wody do picia. ufff Dziekuje za porady ❤️ ❤️ ❤️