Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ejleen

Ból zęba-pomocy!!

Polecane posty

Hej! Mam problem z zębem, boli mnie już od ponad tygodnia czasu, w ogole zaczyna bolec dopiero na wieczor i boli dopoki nie zasne, ostatniej nocy to az ryczalam z bolu.. Do tej pory wzielam juz tone tabletek.. Problem jest w tym ze nie moge pojsc do dentysty.. To znaczy, moge, ale mieszkam w Danii, a tu sie placi strasznie duzo za robienie zebow, takze wole brac tabletki. Nie wiecie moze jak dlugo moge jechac na tabletkach? Nie wiem kiedy pojade do Polski, moze byc, ze dopiero na Boze Narodzenie.. Boje sie tylko zeby nie bylo czegos powazniejszego jesli tak zostawie tego zeba bez wizyty u dentysty na tak dlugo. A i jeszcze jedno pytanie- czy moge brac tabletki przeciwbolowe kazdego dnia przez jakis dlugi okres bez zadnych powaniejszych konsekwencji?? A moze jakies domowe sposoby na zlagodzenie bolu? :( Z gory dziekuje za odpowiedz.

Gość widia
To chore! Idź do dentysty i odżaluj pieniądze.tabletki tylko łagodzą ból i nic więcej.Zdajesz sobie sprawę,że przez takiego zęba możesz sobie narobić problemów?Zrobi ci się jakiś zgorzel,wda zapalenie ,zęba będziesz musiała wyrwać i jeszcze leczyć później stan zapalny.Nie masz pieniędzy na dentystę czy żałujesz pieniędzy na dentystę? a ile wydasz na leki łykając je przez kilka tygodni?

Gość Karioka1111
Tabletki pomagają na krótko;-(((Radzę jednak wizytę u dendysty bo do świąt jeszcze trochę zostało, a wątroba może na tym bardzo ucierpieć. Może to być jakiś stan zapalny...Pozdrawiam i zyczę nocy bez bólu;-)))

Gość kobieta dorosła i powazna
boze narodzenie jest za poł roku jak to zab ropny to nie dozyjesz tych swiat

Gość dsadasads
moja koleżanka tez żydziła na dentystę bo drogo, bo Dania... Efekt? zapalenie okostnej (z bólu łazisz po ścianach) i do usunięcia połowa górnej szczęki. Jak poszła zapłaciła fortunę, bo nie skończyło się na jednej wizycie. A wystarczyło iść do dentysty....

Gość Sakerra
idz do dentysty niech rozierci ci zęba i przestanie boleć

Gość grenadinne
przeczytaj w ulotce lekow, ktore bierzesz, jak dlugo mozna je stosowac bez wiekszych konsekwencji nieprzerwanie. zwykle nie mozna przekraczac 4 tabletek na dobe i przyjmowac mozna przez okolo 5-7 dni. latwo przedawkowac. bylam kiedys w podobnej sytuacji, po 4 dniach faszerowania sie przeciwbolami podtrulam organizm. skonczylo sie tylko na drgawkach i silnych wymiotach, ale nie bylo mi do smiechu. dodam, ze nie przekraczalam zalecanej dawki, po prostu codziennie bralam po kilka tabletek przez pare dni. nie polecam. odzaluj pieniadze i idz do dentysty.

ja tez Ciradze isc do dentysty. czasem sie zdaza, ze od chorych zebow sa inne choroby - nie tylko szczeki. a jeslichodzi o bol to polecam spirytus albo amol lub jego odpowiednik aromatol (to moj faworyt) pocierasz tym dzislo i od razu nie boli (mozesz uzyc wacika - takiego do uszu) - na jakis czas. albo nasacz tym kawalek waty i wloz pomiedzy dzioslo a policzek i na dluzej pomoze. mozna smarowac bez ograniczen, a jesli chodzi o chodzenie z wacikiem to nie mozna przesadzic bo moze w kooncu podraznic sie skora