Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto ma czas ten przeczyta

jak to rozegrac?

Polecane posty

w rodzinie TŻ są dwie kuzynki i ich brat ale mniejsza z bratem bo on jest za granicą idzie o te dwie laski dajmu na to ALA i Ola WIĘc ala ma dwójke dzieci a ola sie spodziewa teraz pierwszego z alą mamy sredni kontakt a jej meza powiem wprost nie lubimy .taki cfaniaczek a olą odrotnie -bardzo sie lubimy i poprosilismy ją na chrzestną problem.. jak przychodzi czas świat dziciom ali kupowalismy drobiazgi naprawde drobiazgi -do 10 zł ale oni mojej córce nic tylko tak sie składało ze ich nigdy nie było przy stole bo np byli u rodziny jej meaa drobiazgi zostawały przekazywane ola daje bardzo kosztowne prezenty i ja tez sie bede chciała tak odzwdzieczyc i co jak sie wszyscy spotkamy na swietach? jak mam rozegrac sprawe z prezentami? przeciez to są dzieci ale dlaczego mam sie wykosztowaywac na dwójke ALI skoro oni nam nie kupują nigdy nic

Olej Ale i jej dzieci skoro twoje ma w du.pie :D Dzieciom Oli kup coś innego i tyle...... a c robi Ola ? Twojemu dziecku kupi coś drogiego a dzieciom Ali co kupi skoro Ala leje na prezenty dla dzieci ??

no wiesz o co chodzi :O chionka prezenty kazdemu prezent a tu przybiegają dzieci Ali i psinco no siara jak dla mnie jak nie dam nic to głupio ale jak jednemu dam full wypas a innemy bzdete tez głupio ach te rodzinne problemy :O

Gość i tyle w temaciee
Daj im takie same prezenty (lepsze) i zrób tak żeby Ali było głupio! Jeśli Ali nie bedzie przy stole i bedziesz wiedziala, ze prezenty przekazywane będa to kup wielkie gÓ.wno, a dzieciom i tak nie bedzie przykro bo nie beda widziały całej akcji :)

Gość A skąd ....
W imię czego? Życie jest okrutne i nie ma potrzeby się rozczulać ... Twoje dzieci też przecież widzą, że jej dzieci coś dostają, a one nic od niej ,... Tylko w ramach złagodzenia dawać jakoś dyskretniej ... np. umówić się na przyjazd 30 min wcześniej, albo jakoś tak ... i po kłopocie ...

Gość niebieska_agrafka
Umów się z Olą, złóżcie się po 15-20 zł na dziecko i kupcie razem prezenty dla dzieci Ali - dzieci coś fajnego dostaną, a Was to nie będzie wiele kosztować. Szkoda, aby za błędy rodziców płaciły dzieci. Trzeba je uczyć, że fajnie jest dostawać prezenty i je dawać.

Gość a ja bym na serio
kupiła wszystkim po równo bo to tylko dzieci i nie one decydują jakie prezenty kupuje ich głupia matka. Mało tego skoro jest taka głupia to tym bardziej im sie należy na pocieszenie :)

Gość no dzieki za rady
umawiac się nie bede bo to są siostry i pewnie sobie kupują na innych zasadach wiec sie nie wtrącm midze wódke a zakąske mam tylko nadzieję ze ich znów nie bedzie na swietach tylko ja sie dowiem ze ich nie ma na dzien albo w tym samym dniu a prezenty to juz raczej muszą(albo nie) byc kupione a z jakiej paki jak mówiłam mam przekazywac prezenty po 60-70 zł dla jej dwójki dzieci jak my pewnie znowu nic a tak z nimi zostane

Gość ej 32latka
Kup super mazaki i farby do malowania tym dzieciom. Jak wymalują tej co jej nie lubisz ściany to sama będzie prosić żeby nie kupować prezentów. :) ;)

Gość ej 32latka
i dodam że nie warto wysilać się i kupować po równo. Mi nigdy się nie przelewało a kupowałam "po równo" bo uważałam że tak powinno być i co? teraz mam dwoje dzieci i nikt na to nie patrzy, że ich dzieciom robiłam prezenty wypasione i wyczekane, bo wcześniej wypytywałam się dzieciom co chcą od mikołaja. Moje o ile coś dostaną to nawet nie zabawki tylko jakieś pierdoły i czasem mam wrażenie, że rodzina przeskakuje się kto kupi tańszy prezent.

Kup coś co przyda się Twojemu dziecku! Jak ich nie będzie na świętach to NIC nie dawaj (zostaw to dla Siebie) Jak będą to trudno i już daj.......... Z jakiej paki masz w ogóle dawać skoro ich nie ma :o Pytanie: Usłyszałaś "dziękuję" od tych dzieci kiedyś tam przy okazji? .......że ktoś im przekazał Twój prezent, a one za jakiś czas przy okazji podziękowały? Jak nie to tymbardziej to olej........