Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo ciekawaaaa

Dlaczego konkubinat?

Polecane posty

Gość bardzo ciekawaaaa

Chcę zapytac mężczyzn, którzy uważają, że ślub to coś nieistotnego. Z jakich powodów nie chcecie brać ślubu? Czy naprawdę uważacie, że to nic nie zmienia, czy może mówicie tak dziewczynom, z którymi nie chcecie spędzić zycia? Ślub jest bardzo ważny dla kobiet i są mężczyzni, dla których on nie stanowi problemu, ale tak dzieje się chyba tylko wówczas, jak mężczyzna kocha naprawdę. Z jakich powodów wybieracie niezalegalizowany związek?:)

Gość zartujesz chyba
ze niby co? ze slub jest dla kobiet bardzo wazny? znasz wszystkie kobiety na tej planecie, ze sie tak z okna wychylasz? mow kolezanko za siebie i nie wciagaj w to rozsadnych kobiet ..ehhhh

Gość bardzo ciekawaaaa
Nie napisałam, że dla wszystkich, ale większośc kobiet chyba chciałaby zalegalizować związek...

Gość zartujesz chyba
"Ślub jest bardzo ważny dla kobiet i są mężczyzni" Nie napisalas, ze dla wszystkich w tym zdaniu? hmm, ciekawe... zalegalizowac? a zwiazek bez obraczki i papieru jest nielegalny? kara smierci na to jest? zastanow sie co piszesz. Jezeli ze dla ciebie jest bardzo wazny, czego zupelnie nie rozumiem, to sformuluj pytanie inaczej, bo jakas rozsadna dama moze sie czuc urazona tym postem :/

Gość bardzo ciekawaaaa
Nie wypowiadasz się na temat, więc nie śmieć. Pytanie skierowałam do mężczyzn, a nie do "nadąsanych dam" :D Swoja drogą albo zbliza ci sie okjres, albo jestes babą nie do zniesienia

Gość rtueuwy64
ślub to loteria zakładasz że wszystko będzie jak należy i w porządku. żyjąc w konkubinacie sprawdzasz się i jest to dużo spokojniejsze i tańsze. dla zdrowia psychicznego i dla świętego spokoju

Gość zartujesz chyba
Kolezanka mi mowi co mam robic? heh ...kon by sie usmial. Moze bys zaczela lepiej rzeczowo rozmawiac zamiast rzucac wokol siebie zalami? :) Pwiedz mi, dlaczego slub jest dla ciebie taki wazny? :) jest to mozliwe? czy dalej bedziesz sie rzucala?

Gość bardzo ciekawaaaa
Dziękuję.

Gość zartujesz chyba
"zyjąc w konkubinacie sprawdzasz się i jest to dużo spokojniejsze i tańsze. dla zdrowia psychicznego i dla świętego spokoju" i mozna odejsc kiedy sie chce :D ...to jest meskie myslenie i to absolutnie popieram :D

Gość bardzo ciekawaaaa
mozna odejsc kiedy sie chce :D to jest meskie myslenie i to absolutnie popieram :D Musiał ktoś cie kiedyś mocno zranić, bo usatysfakcjonowani emocjolanie ludzie nie myślą w ten sposób...

my tez zyjemy bez slubu i to ladnych kilka lat. w sumie nigdy mi za bardzo nie zalezalo na slubie i wielkim weselu ot strata pieniedzy. natomiast gdy zapytasz mojego narzeczonego on zawsze odpowiada: przeciez my jestesmy jak malzenstwo, tyle ze nie poinformowalismy o tym kosciola ani panstwa- to nasze zycie- instytucje nie musza sie do tego wtracac

Gość bardzo ciekawaaaa
Jasne, że to Wasza sprawa, ale miło byłoby przecież, gdyby Wasze dziecko miało takie nazwisko jak Ty;)

Gość zartujesz chyba
Mam takie a nie inne zdanie na ten temat :) dlaczego nie jestes w stanie go uszanowac, tylko dlatego, ze nie mam trzeciej nogi? I to ma sie nazywac tolerancja 21 wieku? Czy ja wedlug ciebie zwrocilam ci jakas uszczypliwa uwage, ze tak teraz frustracje wyladowywujesz? Jezeli zakladasz temat, to sie licz z roznymi opiniami i zacznij objektywnie do tego podchodzic, a nie emocjonalnie :) to takie typowo kobiece ..ehh

Gość TEŻ JESTEM CIEKAWA TEGO
UP