Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabobonyyyyyyyyyyyyyy

zabobony w ciąży

Polecane posty

Gość zabobonyyyyyyyyyyyyyy

mój ranking najgłupszych przesądów: *nie obcinasz włosów, bowiem chcesz zapobiec głupocie dziecka *nie kochasz się z mężem 2 miesiące przed rozwiązaniem, by dziecku nie ropiały oczka (ciekawe od czego to niby oczka miałyby ropieć hihihi) *nie patrzysz na księżyc, by dziecko nie było łyse * nie patrzysz przez wizjer w drzwiach lub żadną inną dziurkę, by nie było zezowate *nie patrzysz na mężczyznę innej rasy, by dziecko nie urodziło się z innym kolorem skóry niż twoja czy męża *nie słuchasz zapowiedzi przedślubnych, by dziecko nie było głuche *ominą cię wszystkie wesela – nikt cię nie zaprosi w obawie, że przyniesiesz mu ze sobą ciężar na głowę * nie zostaniesz też niczyją chrzestną, bowiem ciężarna chrzestna matka to ogólnie katastrofa

A ja słyszałam o tym, że jak kobieta w ciąży przestraszy sie czegoś i dotknie to dziecko będzie miało w tym miejscu, które ona dotknęła jakieś znamię. Jeśłi kobieta dotkie się w policzek to dziecko będzie miec jakąś myszkę na policzku albo inne dziadostwo. Osobiście uważam to za bzdurę...

Gość zabobobobony
Moja koleżanka ma taką plamkę w kształcie psiej łapki (tzw. myszkę) na udzie. Mama jej mówiła,że gdy była z nią w ciąży skoczył do niej pies i oparł swą łapę na udzie i że to niby od tego. Łatkę na nodze kumpeli widziałam ale ile prawdy jest w tym skoku psa... niech sobie każdy sam odpowie :) pozdrawiam

Gość zabobobobony
Ale z tym ropieniem oczek to sie ubawiłam jak diabli! Normalnie hit dnia :) :) :)

*nie patrzysz na mężczyznę innej rasy, by dziecko nie urodziło się z innym kolorem skóry niż twoja czy męża :D :D normalnie średniowiecze!!

Gość karola38
Mama mojej przyjaciólki mówiła, żeby w ciąży nie nosić korali, bo dziecko się okręci pępowiną.

Gość karola38
kolejny z wielu zabobonów