Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mycha9393

Skutki uboczne tabletek.. Warto je brać??

Polecane posty

Gość Mycha9393

Hey;] własnie rozważam czy aby by nie zacząć brać tabletki... Chciałabym dowiedziec sie jakie maja plusy i minusy.. Skutki uboczne itp.. Z gory dziekujem za pomoc

Gość a więc takkkk
Plusy: regularne miesiączki, mało bolesne, masz pełne zabezpieczenie, cera zwykle jest ładniejsza i piersi wieksze ;) Minusy: musisz je brac codziennie i uważac na wymioty, biegunki i leki bo obniżają skuteczność (ja stosuje plastry więc przynajmniej problem biegunek i wymiotów mam z głowy), mogą powodowac złe samopoczucie, depresje, spadek libido (u siebie nie zauwazyłam niczego), zwiekszają ryzyko zakrzepicy (zwłaszcza jeśli palisz), zwiększają cholesterol (ja mam podniesiony), obciążają wątrobe. Ja poza podniesionym cholesterolem czuje sie dobrze

Gość Anchee Min
A ja biorę rowniez tabletki od 2 lat. na poczatku troche mnie mdlilo, ale szybko organizm sie przyzwyczail. mam regularniejsze miesiaczki, krotsze, przytylam kilka kilo ale nie duzo, piersi mi sie powiekszyly ale opadla mi ochota na seks, ale nie jest tak zle. mam dobre zabezpieczenie, wspolzyje prawie codziennie, moj partner konczy we mnie i w ciazy nie jestem. pozdrawiam

Gość Mycha9393
A ponoć też trzeba robić przerwy??

I jesli bym takie chciala przyjmowac to mowie ginekolorzce ze takie poprostu ze chce?? a cenowo jak to wygląda??

tak, po prostu mówisz, a czy przepisze to inna sprawa:P cenowo są to chyba najdroższe tabletki na runku kosztują około 50zł

Gość ...ola22....
mi po yasminelle strasznie spada potas i mam duszności dlatego zdecydowałam je odstawić też tak miałyście???