Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wqrzna na maxa tym

Chce sie zwolnic z pracy ,czy obowiazuje mnie jakis okres wypowiedzenia?

Polecane posty

Gość wqrzna na maxa tym

Pracuje juz prawie 2 lata ,mam umowe na pol etatu , oczywisci pracuje na caly etat, na umowie mam niby napisane 2 tyg.wypowiedzenie , pracodawca moze sie nie zgodzic ,jesli chcialabym od razu odejsc? Mam jeszcze 10 dni niewykorzystanego urlopu czy musi mi za to zplacic?

Gość taki jedn z internetu
Za nie wykorzystany urlop musi ci zapłacić, co do terminu to masz taki jak napisane w umowie, oczywiście pracodawca może się nie zgodzić abyś odeszła z dnia na dzień, musisz się z nim porozumieć.

Gość wqrzna na maxa tym
Czyli musze tam siedziec jeszcze 2 tyg?? I jak te 14 dni wypowiedzenia liczyc, same dni robocze? Pracuje od pon. do sobot.)

2 tygodnie kalendarzowe chyba, że weźmiesz 2 tyg (10 dni) urlopu, co pracodawcy jest na rękę i woli dać urlop niż płacić więc de facto możesz złożyć wniosek urlopowy i wypowiedzenie, jak zostanie to przyjęte - to jesteś ostatni dzień w pracy i za 2 tyg. przychodzisz po świadectwo pracy i papa

jezeli masz 10 dni urlopu, bo pracodawca moze na ten urlop cie wysłac w okresie wypowiedzenia, a moze tez zgodzic sie na porozumienie stron i zapłacic ci za urlop ekwiwalent