Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdrowa meg

jak przekonac meza na badanie plodnosci?

Polecane posty

Gość zdrowa meg

nie wiem jak delikatnie poprosic go o zrobienie badan. staramy sie o dziecko ponad rok i nie udaje nam sie. ja robilam badania i ze mna jest ok . nie wiem jak mu powiedziec o badaniach dla niego aby go nie urazic. poradzcie

Gość zdrowa meg
zadna nie miala takiego problemu?

Pogadaj z nim po prostu.Mozesz powiedziec ze lekarz zalecil tez takie badanie bo wtedy czarno na bialym wyjdzie gdzie powinno byc zastosowane leczenie-czy u ciebie czy u niego.Nie boj sie-przeciez oboje staracie sie o dzidzie wiec jemu tez chyba na tym zalezy:)Powodzenia:**

Gość zdrowa meg
dzieki za podpowiedzi. tak wiem ze najlepiej poprostu pogadac. moj maz jest bardzo wrazliwy na te tematy bo juz ubzdural sobie ze to on nie moze i ze to przez niego dlatego nie chce ta rozmowa go urazic i naciskac na badania bo jeszcze uwierzy ze tez mysle ze to jego wina:(

Gość kaszmirowamieta
Sytuacja faktycznie ciezka tym bardziej ze te tematy sa dla Twojego meza drazliwe ale chyba nie masz wyjscia i musisz mu powiedziec zeby je zrobil.Zrob to poprostu mimichodem jakby to byla najzwyklejsza sprawa na swiecie,nie rozczulaj sie nad tylko poprostu powiedz ze chcialabys aby zrobil badania bo trzeba wykluczyc wszystkie ewentualne problemy u Was obojga.Zrozumie,przetrawi to i bedzie ok.Powodzenia:)

powiedz mu ze bardzo ci zalezy na tym . i powiedz mu jeśli tak jest ze nie zostawisz go obojętnie jakie wyniki bedą .

Nie moze sie tak nastawiac ze jesli nie macie dziecka to cos z nim nie tak.Moj maz tez tak myslal-zrobil badania i okazalo sie ze zdrow jak ryba.Ja porobilam wszelkie badania i tez zdrowiutka.A dzidzi jak nie bylo tak nie ma.Ale odpuscilismy sobie troche i wrzucilismy na luz-kiedy bedzie to bedzie,a jak nie bedzie to zawsze mozna adoptowac jakas kruszynke.Podobno im bardziej sie chce tym gorzej wychodzi.Buziaki i jeszcze raz powodzenia:)

Gość zdrowa meg
dzieki dziewczyny. nie ma innego wyjscia. musze z nim delikatnie porozmawiac o tej sprawie. ojjjjj bedzie ciezko:( myslalam ze macie jakeis doswiadczenia w rozmowach tego typu:( dam rade

Gość Miiiiiiiiiiiiinia
My wybraliśmy sie razem do lekarza, ten zlecił badania dla mnie i dla niego, no i zaczęliśmy robić te badania, przed wizyta u lekarza uprzedziłam go, ż eprawdopodobnie lekarz zleci i jemu badania. Moż ei wy wybierzci esie razem do specjalisty od niepłodności i ni ebędziesz musiała nic mówić. Po prostu na następną wizyte musicie przynieśc komplet badań, więc wyboru ni ema.