Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AntyKlerykalna

Poczytajcie o tym jak kościół niszczy i okrada polske

Polecane posty

Gość ssssssekret
Od dawna wiadomo ze kosciol to zlodzieje

nie no szok ,autentycznie zatkalo mnie dlatego i z tego zyja te klechy,wierze w Boga ,ale jak ide do kosciola,zadko co prawda,to daje na tece mniej niz £1 ,w Polsce nie dalam nigdy wiecej niz 1 zl,zlodzieje pieprzone

Gość a kto to mowi i co ON
Poczytaj sobie lepiej jak to twoi idole-komunisci okradali i okradaja Polske.Zdobyli podstepem,zdrada,mordem,oszustwem i terrorem wladze w Polsce i od tamtego czasu,od 1945r az do chwili obecnej nas wszystkich okradaja.Te brednie o Kosciele sa po prostu bezczelnym klamstwem.Oczywiscie nie bede tego czytal bo wiem z grubsza co tam moze byc.Znam na wylot metody tych,ktorzy nienawidza Boga i Jego Kosciola.Im mniej kto daje na Kosciol tym bardziej krzyczy jak to go okradaja.

Gość a jaaaaa z
a ja wlasnie wrocilam z kolacji ktora jadlam z pewnym uroczym ksiedzem :p

Gość refgde
ja wierze w boga nie w kościół i księży,kto wierzy wierzyć. jestem wierzącą i razi mnie to że wy anty próbujecie za wszelaką cenę niszczyć Nas katolików

Gość maturka4
Bardzo dobry artykuł

gevar-smieszny/a jestes.ty chodzisz do Kosciola?Tak?A co ty o nim wiesz?Gdybys sie choc troche zainteresowal/a swoja "wiara"-to bys wiedzial/a ze Kosciol Katolicki jest zalozony przez samego Jezusa.To jest napisane wyraznie w Biblii-ktorej z cala pewnoscia nie czytalas.Kosciol Katolicki nie upada.O tym moge cie zapewnic.Kosciol Katolicki jest obecnie prowadzony na Kalwarie i wkrotce (jak mysle)zostanie ukrzyzowany.Tak jak jego Pan.Bo nie moze byc sluga inny niz jego Pan.Nestepnie zmartwychwstanie w swojej swietosci,doskonalosci i chwale.Jak jego Pan-Jezus Chrystus. Kosciol Katolicki jest prowadzony na Kalwarie.Jak Jezus.Jak Jezus jest lzony.Miedzy innymi przez takie osoby jak ty.Ty mowisz ze wierzysz.Zastanawia mnie -w co?

Gość fdeswq
a ty próbujesz za wszelką cenę zrobić z nas takich jak Ty o nie nie uda c się to!

Gość wiedziałam o tym
dlatego nie daję im nic! Wystarczy pomysleć skąd oni mają pieniądze, no bo precież nie z tacy?

Gość magawaga
co za debilny artykuł no śmiac sie chce. a to skąd niby księża mają opłacić podatki kupić jedzenie wywieźć śmieci z cmentarza odremontować kościoły obejścia dzwonnice itd. przecież to normalni ludzie więc czemu niby nie mają dostawać pensji?? przecież też przechodzą na emeryturę to niby z czego mają się potem utrzymywać z powietrza?? ja nie wiem co oni wam tak przeszkadzają normalnie jesteście śmieszni.

Gość niezła fucha - pośrednik
Jak ktoś potrzebuje pośrednika między sobą i bogiem to niech go szuka i niech mu płaci za pośrednictwo.

Gość magawaga
poza tym kurna wy myślicie że co biednych to oni mają w d**ie i nie pomagają im? u mnie w parafii ze skarbonek pieniądze przekazywane zostają dla ubogich rodzin są robione specjalne zbiórki zawsze podawany jest koszt remontów i trudno żeby śluby nie kosztowały czy pogrzeby w końcu też trzeba opłacić rachunki. wy sobie lepiej inne artykuły poczytajcie a nie napisane przez antykatolików.

Gość bez księdza i kościoła
też można zrobić zbiórkę na zbożny cel i pomoc dla ludzi...

Sluchajcie-zwracam sie tu do osob wierzacych w Boga.Nie mozna mowic ze wierzysz w Boga ale nie w Kosciol.Co to znaczy w ogole takie stwierdzenie?.Przeciez nikt nie wierzy w jakis Kosciol.Kosciol to MY-WSZYSCY WIERZACY.Nie pozwolmy sobie odebrac ksiezy.Czy wy naprawde jestescie tak malej wiary i nie rozumiecie tego co sie wokol nas dzieje? Jezus powtarzal czesto ze: " jest Chlebem ktory zstapil z Nieba i ze kto Go spozywac bedzie-ma zycie wieczne a Jezus go wskrzesi w dniu ostatecznym." Znaczy to tyle ze my-chrzescijanie,ktorzy wyznajemy Jezusa-MUSIMY przyjmowac Jego Cialo i Krew.Musimy.Co to nam daje to jest temat na dluzszy wyklad.Chyba zreszta sami wiecie. Szatan zatem probuje za wszelka cene odciac nas od Ciala i Krwi Jezusa.Jak moze to zrobic?Przez oczernianie Kosciola.Prze proby rozbicia w ogole przez sklocenie nas z hierarchami naszego Kosciola Katolickiego i ze soba nawzajem.Popatrzcie co sie stalo w innych krajach.Tam Kosciol jest jakby w uspieniu czy moze nawet w podziemiu.To wszystko jest wynikiem zabiegow Szatana. Szatan mysli ze gdy nas odetnie od Komunii Swietej to nas zgubi i doprowadzi do potepienia.Szatan nienawidzi wszystkiego co pochodzi od Boga.Wszystko to chce zniszczyc.W Biblii jednak czytamy-:"...a bramy piekielne go nie przemoga."Musimy o tym pamietac.Stad sie biora te ataki,przesladowania katolikow itd.Zwroccie uwage na to ze przesladowany jest tylko i wylacznie KOsciol Katolicki.Wiecie dlaczego?Bo wlasnie on jest Kosciolem Chrystusowym i Szatan dobrze o tym wie.Inne Koscioly powstale jako tzw.odszczepione lub jako tzw.schizma czy sekty zostawia w spokoju bo one nie sa dla niego grozne i zatem niewazne.Zupelnie nic a nic.Szatan wie dobrze ze w Kosciele Katolickim otrzymujemy sakramenty uswiecajace nas.To jest to o co mu chodzi rowniez.Sakramenty umacniaja nasza wiare i wiaza nas z Bogiem.To wszystko stracimy jezeli pozwolimy naszym i Boga wrogom na zniszczenie NASZWGO KOSCIOLA.Na szczescie do tego nie dojdzie bo Jezus na to nie pozwoli.My jednak chyba powinnismy stanowczo opowiadac sie po stronie naszej wiary i Kosciola.To jest nasz KOsciol.

Gość 1.04
Film dokumentalny o przymusie płacenia podatku na kościół i o starszej osobie, która się temu sprzeciwia, przezwyciężając opór społeczny oraz własne słabości: http://vimeo.com/3042049

Sluchaj koles-przymusu placenia podatku na Kosciol NIE MA.Wiec NIE KLAM.OK?Rozumiesz co znacza slowa-NIE MA i NIE KLAM? Jeszcze raz tu sie potwierdza to ze im kto mniej daje tym wiecej krzyczy jak to jest "okradany".Ten kto nie daje nic wrzeszczy wrecz ze go skalpuja.Smieszni jestescie.My sami utrzymujemy nasze Koscioly.SAMI.Dotarlo?Malo tego-placimy podatki za takich jak wy-ktorzy w ogole do Kosciola nie chodza.To zostalo jeszcze z czasow komuny.Wasi idole-komuchy oblozyli nas wierzacych podatkami od tylu mieszkancow ilu mieszka w danej parafii.Placimy-mowie my placimy,bo ksieza placa ten podatek z naszych datkow.Wiec placimy czesto podatek za 1/3-ktora w ogole do Kosciola nie chodzi lub za komuchow gdy na przyklad na nieszczescie zbudowali sobie osiedle w poblizu parafii.Tak wyglada prawda.Przestancie wiec klamac. Co do pomocy ubogim.Caritas Polska pomaga ludziom na taka kwote w ciagu kazdego roku ze Owsiakowi z jego orkiestra zajmuje to szesc lat.O tym sie jednak nie mowi-bo to przeciez ten syn belzebuba-Owsiak wypadl by blado przy Kosciele.Nie mowi sie tez o tym ze Owsiak wklada co roku ze swoich zbiorek 12 % zebranych pieniedzy do swojej wlasnej kieszeni a sa to kwoty potezne.Policzcie sobie.Nie mowie juz o demoralizacji na wielka skale pod pozorem dobra,czy o bojowkach Owsiaka napadajacych na rozne instytucje czy osoby prywatne.Wszystko to was nie rusza.Kosciol jest wasza sola w oku.Bo sumienie nie czyste.

Gość jednakowoż
Phi i tak będę dawać na tacę. Mam gdzieś to, że najwięcej plują ci którzy do Kościoła nie chodzą wcale. A jeśli mi się nie podoba, że ktoś wspomaga WOŚP, to też mam tak krzyczeć, ze Owsiak was okrada, a głupi naród daje pieniądze? A tak nawiasem mówiąc- skoro bycie księdzem to taki dochodowy biznes to czemu nie poszliście do seminarium? Trzeba było iść, bo to w końcu kasiorkę się trzepie, laski zarywa, auteczko, willa trzypiętrowa i to wszystko za odprawienie od jednej do kilku mszy dziennie! tak przynajmniej stwierdzam z opisów tak zwanego ,,kleru'' które przeczytałam na Kafeterii. Poza tym: ,, głosu ich słuchajcie, uczynków nie naśladujcie''- jeśli wierzysz w Boga( większość z was tak deklaruje) i widzisz kapłana który zszedł na ,,złą drogę''- nie potępiaj, nie obgaduj, nie wyzywaj- módl się za niego! Bo kapłan też jest grzesznym człowiekiem, jak kazdy z nas- tyle, że on wybrał trudniejszą drogę.

"magawaga co za debilny artykuł no śmiac sie chce. a to skąd niby księża mają opłacić podatki kupić jedzenie wywieźć śmieci z cmentarza odremontować kościoły obejścia dzwonnice itd. przecież to normalni ludzie więc czemu niby nie mają dostawać pensji?? przecież też przechodzą na emeryturę to niby z czego mają się potem utrzymywać z powietrza?? ja nie wiem co oni wam tak przeszkadzają normalnie jesteście śmieszni. " Przecież to oczywiste-niech zwrócą się do boga o zapomogi:classic_cool:.

Gość kikikikiki maupa
Chcę z całą odpowiedzialnością zaświadczyć że 4 punkt tej litanii to ZWYKŁE KŁAMSTWO. Budynek Roma Office Center w Warszawie to 4 - piętrowa kamienica przylegająca do Teatru Roma (ul Nowogrodzka 49). Nie znajdują się tam żadne bary czy restauracje lecz np Sąd Biskupi archidiecezji warszawskiej (ten od unieważniania ślubów :P ) , czy Fundacja pomocy bezrobotnym "Nadzieja" -> http://www.fundacja-nadzieja.org.pl/ . Budynek przy ulicy Nowogrodzkiej 47 (po drugiej stronie teatru Roma) w którym mieszczą sie m.in Restauracja Lokanta czy TP S.A. i oraz inne biura i lokale użyteczności publicznej nie należy do warszawskiej archidiecezji.

Gość kikikikiki maupa
Jeszcze jedno małe sprostowanie: Oczywiście własność Archidiecezji nazywa się "Dom Katolicki Roma" a nie jak podane wcześniej "Roma Office Center". Roma Office Center to właśnie ten budynek przy Nowogrodzkiej 47 (z lokalami i biurami). Nie jest on jednak, jak to wcześniej zostało napisane, własnością Archidiecezji.