Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiająca się

Clinique All about eyes rich - czy jest skuteczny?

Polecane posty

Gość zastanawiająca się
Ja właśnie mam cerę suchą do ewent. mieszanej ;-) Do suchej co byś poleciła pod oczy ? No raczej na pewno Shiseido bio performance. Co jeszcze ?

Gość zastanawiająca się
Nie oczekuje zbyt wiele po clinique ;-) Po bio performance szybko widziałam fekty np. skóra pod oczami szybko została pięknie rozświetlona :-) oczy wyglądały na mniej zmęczone.. ehh czuję,że szybko do niego wrócę....

aaaa, sama widzisz ;) bio performance polecany jest na sucha lub bardzo sucha skore. tez o nim myslalam, ale dla mnie moglby sie okazac za ciezki. nie wiem co jeszcze, w sumie to wszystkie kremy pod oczy sa z uwzglednienim pielegnacji suchej skory, bo nawet osoba o tlustej cerze pod oczami bedzie miala o wiele suchsza. takze chyba metoda prob i bledow trzeba sobie samemu jakos dopasowac, o probki prosic w sklepie ... 🖐️

Gość ja mam repair
Witajcie ! jesli mozna, to rowniez dolacze sie do rozmowy:) Ja mam 28lat i uzywam obecnie Clinique repairware. Krem mi odpowiada, b.ladnie nawilza, jednak nie umiem powiedziec czy ''dziala'' tzn czy mam mniej widoczne zmarszczki. Stosujego dopiero tydzien, jednak nie uczula mnie i mam uczucie napiecia skory. Jestem pod wrazeniem Waszej wiedzy. Pozdrawiam !P.S. Do Konczity - ja rowniez mieszkam w kraju beautypedii.Jak bedziesz miala ochote pogadacto daj znac. Pozdrawiam z miasta aniolow i aktualnie pozarow :(

Gość zastanawiająca się
"ja mam repair" witaj :-) Mi z reguły też ciężko jest ocenić czy krem działa czy nie. Większość kremów i żeli przechowuję w lodówce (ze względu na opuchliznę pod oczami ) kremy te więc chłodzą skórę pod oczami,więc widzę,że opuchlizna sobie idzie precz. Jednak w przypadku Shiseido Bio-perf. skóra pod oczami pięknie rozjaśniała ( efekt widoczny był jeszcze jakiś czas po skończeniu kuracji) i właśnie to było piękne w tym kremie,że efekt widziałam "gołym okiem". Mi osobiście bardzo podoba się taki efekt (rozświetlenia skóry pod oczami ). Miałam jeszcze kiedyś ten krem skusiłam się zachęcona opinią, którą gdzieś czytałam: http://www.enona.pl/x_C_Dz__P_11710129__PND_11710126.html Konczito poszperaj w internecie na temat tego kremu i daj znać co o nim myślisz ? Konczito wracając do Shiseido bp pod oczy,to czytałam gdzieś,że kobiety z cerą tłustą używały go na noc.

Gość zastanawiająca się
Zresztą na noc to i ja wolałam,bo jest on dosyć tłusty jeśli za dużo Ci się go użyje to czujesz go pod oczami pół dnia. ;-)

czesc dziewczynki ;) ja mam repair - te wiesci o pozarach sa straszne :( trzymaj sie dzielnie i daleko od ognia :) a ktory repaiwear masz? serum, czy cos innego? ja uzywalam serum i bylam bardzo zadowolona. idelane na moj tlusty dziub w wilgotnym klimacie zatokowym :D jesli chodzi o widoczne efekty, to ja mam wrzenie, ze przy niektorych kosmetykach (np. ten repairwear, a takze e.l. nutritious) cera ma po prostu taki zdrowy, odzywiony, nie-zmeczony wyglad, do do zmarszczek, to w sumie ich nie mam, ew. tzw. utrate jedrnosci ;) korzystasz z beautypedii? zastanawiajaca sie - :) dobry pomysl bio performance na noc. pomysle o tym, chyba tez go kupie mamie, bo ma zdecydowanie sucha cere, wiec pod oczy uzywa ten sam krem co na twarz, gdzie roznica jest w sumie tylko w efekcie rozjasnienia wywolanego przez blyskotliwe mineralne drobinki ;) a bio performance doda jej tego mlodzienczego blysku :) odnosnie kremow solaris to na razie na nic nie naszlam. oprocz tego, to jestem fanatyczka szczelnych opakowan ;) wiec krem w sloiczku nawet jak ma dobry sklad i tak u mnie przerga z pomka lub tubka, ktora oczywiscie musie miec rownie dobry sklad :) co jeszcze fajnego uzywacie, w sensie np. pudrow itp? i pamietajmy o filtrze przeciwslonecznym, bez na nic kremy przeciwzmarszkowe :classic_cool:

Gość ja tez do konczity..
czesc dziewczynki, czytam i czytam i coraz bardziej jestem zakrecona,jus ssama nie wiem czego nie powinnam, a co trzeba juz zaczac stosowac... konczita, powiedz prosze, co znaczy ze krem jest 'za ciezki", czy te kremy sa wskazane do skory raczej suchej czy odwrotnie? Czy jak czytasz na beauty...o skladnikach kremow, podane sa informacje o konserwantach zawartych w nich, co jeszcze mozna tam wyczytac,czy wiesz, czym sie rozni krem od serum czy zelu , jaki ma to wplyw na skore,czy ma w ogole jakis, co to jesr ten retinol?dzieki za odpowiedz i za poprzenie.jestem pod wrazeniem ... Niedlugo wyjezdzam na kilka miesiecy na Floryde, czy mozesz polecic jakis krem na to prazace slonce i wilgoc ...? zastanwiajaca sie-jaka masz cere(bo chyba cos przeoczylam),jakich kremow uzywasz na noc?szczerze mowic nigdy nie pomyslalam o tym. Zawsze tylko jakas lagodna smietanka oczyszczjaca.. Pozdrawaiam Was :)

czesc dziewczynki, czytam i czytam i coraz bardziej jestem zakrecona,jus ssama nie wiem czego nie powinnam, a co trzeba juz zaczac stosowac... konczita, powiedz prosze, co znaczy ze krem jest 'za ciezki", czy te kremy sa wskazane do skory raczej suchej czy odwrotnie? Czy jak czytasz na beauty...o skladnikach kremow, podane sa informacje o konserwantach zawartych w nich, co jeszcze mozna tam wyczytac,czy wiesz, czym sie rozni krem od serum czy zelu , jaki ma to wplyw na skore,czy ma w ogole jakis, co to jesr ten retinol?dzieki za odpowiedz i za poprzenie.jestem pod wrazeniem ... Niedlugo wyjezdzam na kilka miesiecy na Floryde, czy mozesz polecic jakis krem na to prazace slonce i wilgoc ...? zastanwiajaca sie-jaka masz cere(bo chyba cos przeoczylam),jakich kremow uzywasz na noc?szczerze mowic nigdy nie pomyslalam o tym. Zawsze tylko jakas lagodna smietanka oczyszczjaca.. Pozdrawaiam Was :)

ja tez ... nigdy nie jest za wczesnie na stosowanie zdrowych dla skory kosmetykow :) a jak jeszcze nie zaczelas, to nigdy nie jest za pozno ;) jak juz wczesniej pisalam, te granice wiekowe to w wiekszoci produkt marketingu. jak pisze, ze krem jest za ciezki, to mam na mysli, ze za tlusty, za gesty w konsystencji dla tlustrzych twarzy (mam na mysli cere ;) ), a lepsze dla suchszych. podczas gdy w okolicach oczu nawet tlusta cera bedzie raczej sucha. dlatego osoby o tlustej, czy mieszanej cerze powinny miec osobny krem pod oczy, ale to tylko ze wzgl. na ta suchosc skory w okolo oczu, bo kremy pod oczy nie roznia sie od kremow na twarz, ew. czasem moga miec mieniace drobinki, ktore optycznie rozswietlaja spojrzenie, a czasem bywa, ze maja bardziej skondensowana ilosc skladnikow odzywczych. czasami kremy pod oczy reklamowane sa jako delikatniejsze, mniej podrazniajace itp. od kremow do twarzy, ale fakt jest taki, ze nawet do twarzy nie powinni produkowac podrazniajacych i niedelikatnych kremow :o wiec - dobry krem do twarzy powinien byc tak samo dobry pod oczy, teoretycznie. czym sie roznie krem od serum, czy zelu? krem jest gesty, kremikowy, maselkowy, czy jakby tego nie ujac ;) nadaje sie do suchszych rodzajow cery, bo oprocz skladnikow odzywczo-regenerujacych ma w skladzie natluszczajace olejki itd. zel jest przezroczysty, raczej beztluszczowy, o konsystencji zelowej ;) te kosmetyki sa z reuguly to tlustrzych cer, bo nie dodaja im juz wiecej tlustosci, a pomagaja utrzymac odpowiedni stopien nawilzenia, maja skoadniki odzywcze, wspomagajace zdrowe funkcjonowanie skory. serum natomiast ma z reguly konsystencje zadka lub nawet wodnista, ale najwieksza koncentracje uszczesliwiajacych skore skladnikow. dlatego osoby o tlustej cerze moga uzywac samego serum, bo beda mialy wszystko co skorze potrzeba oprocz tej kleistosci lub tlustosci, ktore maja inne kremy i zele. a przy suchrzej cerze to raczej na serum przyda sie nalozyc jeszcze cos bardziej nawilzajacego. na bauty... jest spis skladnikow i ich wyjasnienie i to jest w czesci darmowej. http://www.beautypedia.com/CosmeticDictionary.aspx oprocz tego sa ogolne wiadomosci na kazdy mozliwy temat odnosnie skory i kosmetykow, mozna zadawac pytania, sa recenzje o skutecznosci poszczegolnych kosmetykow wielu firm (nie wszystkie sa dostepne za darmo, ale czesc tak. konserwanty musza byc, byle nie bylo ich za duzo, bo skladniki pochodzenia organicznego w kremach po prostu zaczely by sie szybko rozkladac, a to zdecydowanie nie byloby korzystne dla skory. retinol ogolnie mowiac odbudowuje strukture skory pomagajac jej wytwarzac nowe, zdrowe komorki, pozbywajac sie starych, zniszczonych. jest tez skutecznym antyulteniaczem. nie jest to substancja sbyt stabilna, wiec konieczne jest bardzo szczelne opakowanie. poniewaz retinol poprawia strukture skory, powinien byc dodawany jako najwazniejszy skladnik rowniez do kremow anycelulitowych, co niestety zadko mam miejsce, a jesli juz to albo za mala ilosc, albo nieszczelne opakowanie. jaki krem na floryde? jesli bedziesz duzo czasu spedzac na sloncu, to na pewno musi byc filtr wyzszy nic codzienna 15. jaki masz rodzaj cery? jak macie pytania odnosnie jakiego konkretnego kosmetyku, to moge wam podrzucic recenzje tej babki. a w ogole to jest tez ksiazka, ktora przez przypadek wladla mi w rece pare lat temu i to dzieki niej trafilam na ten serwis internetowy. ksiazka ma tytul 'don't go to the cometic counter without me' (nie wybieraj sie beze mnie do drogerii ;) ) (autorka paula begoun) jak znalazlam ta ksiazke to myslalam ze padne ze szczescie :D bo tam jak na dloni, firma po firmie, krem po kremie sa opisy wszystkiego. tyle, ze w ksiazce moge byc starsze wersje danego kosmetyku, albo recenzje czegos, czego juz nie ma w sprzedazy. pod koniec tego roku ma wyjsc nowe, 8, wydanie.

odnosnie moich wszystkich wpisow dotychczas i tych przyszlych - wybaczcie te wszystkie idiotyczne bledy i literowki, ale pisze szybko i potem juz z reguly nie sprawdzam przed wyslaniem 😭

Gość no i co jeszcze

Gość Arlekiny_
Spr na www.wizaz.pl Tam sa opinie na temat kosmetykow. Powodzenia:)

Gość zastanawiająca się
Korzystam z Wizażu czasami, lubię poczytać sobie opinie kobiet na temat kosmetyków. Jednak te opinie są tak rozbieżne czasami,że najlepiej sama lubię sprawdzić dany kosmetyk ;-) tylko że to kosztowne hobby :D

te opinie to sa tylko wrazenia na zasadzie, czy kosmetyk jest przyjemny w uzywaniu i czy w jakis widoczny sposob nie podraznia. tez warto je poczytac, jak sie np. ma dylemat pomidzy szminka maybeline czy lancome (obydwie sa takie same, bo produkuje je loreal ;) ) ale jesli chodzi o skutecznosc kremow na zasadzie, jak one faktycznie wplywaja na skore w sposob dlugoterminowy, to juz te opinie nie sa miarodajne.

Gość zastanawiająca się
Dobrze to ujęłaś ;-)

Gość zastanawiająca się
Konczito znasz firmę Thalgo ? Co sądzisz o tych kosmetykach ?

nie mam niestety na ten moment zadnych informacji o thalgo. kiedys przed laty czytalam, ze jest to jedna z tych raczej przereklamowanych firm co sie kreuja na ekslkuzywne, tylko w salonach kosmetycznych, a kosmetyki maja przecietne. ale to juz moze nawet byc nie aktualne, poniewaz z tego co mi sie wydaje, to thalgo zmienilo 'szate graficzna', wiec moze rowniez receptury... co do tych 2 maseczek, to o dziwo ani jednej ani drugiej nie ma w beautypedii ... zastanawiam sie dlaczego ... moze juz przestali albo dopiero niedawno zaczeli je produkowac? inne maseczki clarinsa i lancome maja opinie srednie, w ogole kosmetyki tych 2 firm wioda prym w makijazu, natomiast nie bardzo jest z pielegnacyjnymi, w porownaniu np. do lauder czy clinique. ogolnie francja o ile zawsze przodowala w produkcji kosmetykow, o tyle spoczela na laurach i ma w porownaniu do firm z innych krajow przestarzale receptury. ogolnie te najbardziej okrzyczane francuskie firmy typu chanel, lancome, ysl, clarins, dior, guerlain ... o ile wlasnie maja najwspanialsze podklady, tusze i inne upiekszajace kosmetyki, o tyle cienko przeda jesli chodzi o kremy :o ale to tylko takie ogolniki, bo niestety nie ma takiej jednej firmy, ktora by miala wszystko naj...

witajcie, kupilam wlasnie nawilzajacy krem do twarzy i pod oczy Avene. Wolalabym zeby sie sprawdzily... Konczita, mam cere sucha wrazliwa z okresowym pojawianiem sie T, naprawde trudno jest mi dobrac odpowieni krem, nie wspomne o podkladach, ktorych nie uzywam w ogole. Zapewne wiesz, ze na Fl nie da sie w 100% uniknac slonca, nie chce sie wiec spalic na skwarke dodajac sobie przy tym lat, chcialabym natomiast ochronic skore przed tym palacym sloncem...a wiec co polecilabys Konczita? Pozdrawiam

a uzywasz puder? ja np. tez nie uzywam podkladu, zeby nie miec na twarzy zbyt wiele smarowidel, ale znalazlam idealny puder shiseido pureness z filtrem 16. raz lazac po plazy spalilam sie niechcacy na skwarek, bo nie posmarowalam ciala zupelnie niczym, natomiast na twarzy mialam ten puder i nic mnie slonce nie wzielo. do wrazliwej cery raczej suchej polacilabym ci delikatne kremy z filtrem: clinique 'city block sheer oil free daily face protector spf 25' albo ddf 'daily organic spf 15'. beauticontrol 'cell block-c new cell protection spf 20' good skin 'all calm gentle sunscreen spf 25' (good skin to marka sprzedawana tylko w sklepach kohl's, niedrogie kosmetyki, a sporo z nich bardzo dobrej jakosci, komponowane pod nadzorem dermatologa). wszystkie w/w kosmetyki maja delikatne filtry mineralne, polecane dla cery wrazliwej, poniewaz nie wywoluja podraznien, co czasem moze miec miejsce przy filtrach syntetycznych. znalazlam wreszcie cos o avene, dobrze oceniane sa ich kosmetyki z filtrami, oraz wiekszosc preparatow do mycia twarzy (oprocz 'gentle') jeden krem, 'cream for intolerant skin', jest szczegolnie polecany do wrazliwej suchej cery, bo mimo, ze nie ma jakiegos super uzdrawiajacego skladu, to jest bardzo delikatny, bezzapachowy i kojacy. to tyle na razie :)

hej, dzieki za odpowiedz, pobuszowalam troche po internecie i poczytalam o good skin na kohlsa web i ....nie widzialam albo nie doczytalam czy te z filtrem moge uzywac do twarzy, sa tam uzywane okreslenia lotion i cream, czy krem jest tylko do twarzy czy moze byc tez do ciala, Czy good skin sa naprawde godne polecenia? Mysle ze po przyjedzie na miejsce zaczna sie zakupy :) Bardziej Dla komfortu psychicznego uzywam pudru transparentego Loreal,jakis z drobinkami zlota, nigdy jednak nie wczytywalam sie w jego sklad, to chyba blad... Pozdrawiam

hej, kosmetyki good skin sa do twarzy, ale oczywiscie, ze mozna ich uzywac tez do ciala, tyle, ze opakowania sa male (jak to kosmetyki do twarzy) wiec na dlugo nie starczy ;) jak pisze lotion, to bedzie po prostu lzejsza konsystencja niz krem. no i, ze sie po raz kolejny powtorze, patrzymy na opakowania - tubka labo pompka, zeby cenne skladniki sie nie ulatnialy ;) co ciala np. produkty 'clinique-sun' sa dobre spf15, 30, a takze jason natural 'sunbrellas', kiss my face 'sun screen 15', neutrogena 'age shield'. jak bedziesz miala ochote, to sproboj w ramach pudru shiseido 'compact foundation spf 15' (jest polecany jako puder dla cery wrazliwej). ja uzywam innego pudru z filtrem shiseido, bardziej stosownego dla cery tlustej, i jestem bardzo zadowolona. ja sama dopiero teraz przez przypadek sie natknelam na informacje o tej firmie good skin (produkuje te kosmetyki estee lauder) i juz sobie spisalam liste ewentualnych zakupow przy najblizszym pobycie w kohl's. moze nawet dzis lub jutro :D jak kazda inna firma, nie wszystkie kosmetyki sa ekstra, ale nawet sporo. w twoim przypadku, dla wrazliwej cery, to z serii 'all calm', oprocz toniku, ktory z opisu wyglada na jakis dziwny zielony plyn, co nic nie daje :o aha, patrzylam na stronie www sklepu k. i nie ma tam wszystkich kosmetykow tak jak w sklepach.

Gość ja tez do konczity...
hej, dzieki za obszerna wypowiedz...ja juz gotowa do drogi, napisze po przyjezdzie na miejsce.pozdrawiam

Gość zastanawiająca się
Konczito a co Ty ze swojego doświadczenia poleciłabyś pod oczy ? Co miałaś ? Z czego byłaś naprawdę zadowolona ? :-)

ja jak na razie, w sensie pod oczy, bylam chyba najbardziej zadowolona z olay 'regenerist' :)

Gość zastanawiająca się
W takim razie też muszę po niego sięgnąć ;-) Pozdrawiam Cię Konczito cieplutko :-)

Gość Marika..
miałam nie polecam

Gość zastanawiająca się*
Konczito witaj ponownie :-) Pomóż mi coś wybrać do pielęgnacji twarzy na dzień. Do cery normalnej z tendencją do przesuszania (policzki),lekko odwodnionej. Pytam Ciebie o radę,bo posiadasz ogromną i fachową wiedzę na temat kosmetyków. Doradzisz mi coś konkretnego ? Pozdrawiam Cię serdecznie :-) Ps. Ktoś zastrzegł sobie mój pomarańczowy nick "zastanawiająca się ".