Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiająca się

Clinique All about eyes rich - czy jest skuteczny?

Polecane posty

i na przemian z tym ew. piekacym (ale tylko przez pierwsze pare dni) kremem z retinolem, uzywam zluszczajacej (z kwasem salicylowym) emulsji 'bareVitamins'. pozdrowionka 🖐️ ps ostatnio mam ogromny problem ze znalezieniem odpowiedniego rozu, niechcecy naracilam sporo forsy, chyba ze 4 roze kupilam bez testowania. moja ostatnia deska ratunku jest chanel, chociaz nie lubia wydawac takich masakrycznych sum na kosmetyki koloryzujace :o ale nic innego mi nie pasuje :o

Gość kosmetykofanka
Ale fajny temat. :-) Ostatnio zamówiłam sobie na truskawce krem Cliniqua z antyaoksydantami, krem dr. Brandt, maseczke Payot. Staram się nie kupowac w Polsce drogich kosmetyków, tylko zawsze gdzies za granicą lub zamawiam internetowo. Konczito co myslisz o tanich polskich kremach - Bielenda, Lirene, Soraya, pewnie nie masz do nich dostepu za oceanem, ale moze jeszcze pamietasz z czasów polskich :-) I co do kremów L'oreal, Garnier, kremów aptecznych La Roche-Posay, Bioderma, czy one mają dobre składy, są skuteczne? Podczas osatniego pobytu za granicą namietnie czytalam magazan Oprah, tam w kazdym prawie numerze mowa jest o tym ze dobrze jest stosowac retinol, ale ten na receptę. W Polsce jest kilka preparatów, i teraz który wybrac dla skóry 37 lat mieszanej, bez wiekszych zmarsczek. W ogóle tego wszystkiego tyle jest ze trudne cos wybrac, tez czytam wizaz ale juz kilka razy się przejechałam. A i chcialam sie zapytac co myslisz o firmie Origins, kupilam jeden krem z tych tanszych, ktory teraz czeka w kolejce. Na tym topiku nie było w ogole mowy o kosmetykach do włosów. Ja zwykle kupuje zwykle tanie marketowe szampony i zaczynam sie zastanawiac czy to dobry wybór.

Gość kosmetykofanka
a co do rozu, moze sprobuje cliniqua ten z kwiatkiem

:) ten roz z kwiatkiem jest przesliczny, ale jak dla mnie za blyszczacy... mam tlusta cere i staram sie unikac dodatkowego nablyszczania. mam juz ten roz chanel, on ma tylko pojedyncze blyszczace drobinki, idealny kolor, idealne nasycenie ... trudno, raz sie zyje ;) zreszta mam bardzo malo kosmetykow do makijazu, wiec jak postanowilam z rozem zaszalec, a starczy mi od na kilka lat, bo juz raz taki mialam. fakt, nie mam dostepu do polskich kosmetykow, ani tez informacji na temat skutecznosci skladnikow tychze. kosmetyki apteczne i te firmy, ktore wymienilas sa ok, ale nie najlepsze. apteczne, podobnie jak czesto firmy 'naturalne' robia sobie reklame, ze sa inne, lepsze, wody termalne itp. a np. dla skory woda to jest woda, czy pochodzi z rzeczki za gorka, czy ze srodla termalnego ;) informacje o kosmetykach w magazynach kobiecych nie sa specjalnie wiarygodne, relkamy same w sobie na pewno nie, a artykuly i jakies zestawienia, czy nagrody, opieraja sie tylko na subiektywnmych opiniach osob ich uzywajacych--czy przejemnie sie uzywa itp. ja sama nie jestem specem od tych spraw, ale korzystam z bazy internetowej, gdzie sa recenzje prawie wszystkich firm kosmetycznych rozpatrywane od strony skladnikow, zeby nie bylo zadnych podrazniaczy itp. nie ma jakiesj jednej firmy, ktora mialaby wszystko dobre, albo wszystko zle (co jest troche dziwne, ale tak jest ...) tak samo przereklamowane sa czesto kosmetyki 'spa', albo 'dermatologiczne ... to sa czesto najtragiczniejsze przypadki niestety... wizaz i tego typu recenzje internautow to tez tylko subiektywne opinie. firma origins, mimo, ze nalezy do 'rodziny' estee lauder, ma troche gorsze receptury, a gorsze szczegolnie dlatego, ze zwieraja wiele podrazniajacych 'naturalnych' substancji. jak ci sie chce, poczytaj sobie troche na stronie beautypedia.com. zeby widziec wszystko trzeba sie zapisac i zaplacic, ale sporo informacji jest widocznych dla wszystkich. jakbys miala pytanie odnosnie jakiegos konkretnego kosmtyku, to postaram sie znalezc i tu wrzucic. :) polecam tez poczytac wszystkie strony tego topiku, bo o wielu fajnych sprawach tu sobie rozmawialysmy :) retinol ponoc ma byc bardzo skuteczny, ale tez nie zapomnij, ze bardzo skuteczne w celu odnowy i odswiezenia skory jest stosowanie preparatow zluszczjacych z kwasami alfa- albo beta-hydroxy. trzeba tylko sie upewnic, czy kosmetych ma odpowiednie pH, bo jak nie (a czesto nie maja) zluszczanie wcale nie nastapi.

Gość zastanawiająca się *
Dzień dobry Konczito :-) Możesz napisać, który róż chanel posiadasz ?

Gość kosmetykofanka
Wszystkie posty juz przeczytalam i zauwazylam ze najczesciej polecasz kremy Cliniqua i Estee lauder. Miałam kiedys to serum EL w brazowej butelce, nie wiem moze ono i dobre ale strasznie wysuszało, mialam jakis krem nawilzajacy EL, piekła mnie po nim skóra. Natomiast z Cliniqua byłam zadowolona sczegolnie z Total turnaround. Miałam tez kremy nawilzajace Moistire Surge, Moisture on line i sie zastanawiam czy za kremy nawilzjace ktore nie mają własciwosci przeciwzmarszczkowych warto tyle płacic, moze jako zwylly nawilzac wystarczy krem La Rocha czy Garniera. Czeesto stosuje kwasy, ale nigdy nie zwracalam uwagi na ph i nawet nie pamietam zeby cos takiego było wspomniane na kremie. Mialam Avene Diacneal, Lysanel, Glyco A, nieraz zamawiam sobie kwas migdałowy i sama robie sobie zluszczanie.

Gość kosmetykofanka
mam pytanie odnosnie kremów L;oreal, Garnier, Olay, które są dobre jezeli chodzi o działanie przeciwzmarszczkowe

posiadam kolor rozu 'rose petale' - jest dla mnie absolutnie idealny, czuje sie po nim kilka razy ladniejsza :D za nawilzacze, ktore nie maja zadnych przeciwzmarszczkowych substancji nie warto tyle placic, ba ... nie warto w ogole ich kupowac, skoro sa dostepne bardziej kosmetyki o lepszych skladach :) aczkolwiek zwykle nawilzacze tez maja troche dzialanie przyciwzmarszczowe, przez to, ze po prostu nawilzaja. ale najbardziej przeciwzmarszczkowe sa antyutleniacze i filtr przeciwsloneczy. wszystkie kremy w sloiczkach to tylko nawilzacze, bo delikatne substancje typu peptydy, antyutleniacze sa bardzo nietrwale i ulotnia sie po kilku uzyciach, nawet z kremu z 1000zl ;) i jakis drogocenny dior, chanel, czy la prairie za pol pensji pozostanie tylko zwyklym nawilzaczem, niemal niczym krem nivea. tak przynajmniej twierdza naukowcy, ja tego nie wymyslilam, ani bym za nic w swiecie nie zgadla! to serum estee lauder brazowe nie nalezy do najlepszych. lepszy sklad ma 'perfectionist' (jak ktos jest wstanie przebolec ten intensywny zapach ;) ), 'nutriotionist' (moj ulubiony, ale ciezko go dostac, bo sobie wymyslili jakas limitowana sprzedaz tylko w wybranych sklepach :P ), a nawet 'idealist'. 'turnaraound' z cliniqie to bardzo podobny specyfik do 'idealista', a troche tanszy ... mi tez sluzyl. jezli chodzi o l'oreal, to maja swietne makijaze, natomiast kosmetyki pielegnujace niezbyt, czesto podrazniajace, kilka myjacych jest ok, samoopalacze, krem 'advanced revitalift' z filtrem 15 jest w porzadku. z garniera towar jest juz nieco lepszy. natomiast olay wiedzie prym, podobnie jak neutrogena. najlepsze sklady ma seria 'regenerist' ktorej sama jestem fanka, bo kremy (tzn. ja mialam serum pod oczy i do twarzy) sa bardzo lekkie, a jednoczesnie bardzo odzywcze (w celu zapobiegania zmarszczkom i utrzymania dobrego nawilzenia skory). inne serie tez sa dobre, ale 'regenerist' prima sort ;) balsamy do ciala z serii 'quench' sa wysmienite, nie maja wrecz sobie rownych. olay ma tez dobre zele do mycia, bo sa delikatne i nieprzesuszajace. neutrogena, seria 'healthy skin' jest b. godna polecnie i zele myjace ogolnie tez. ja z neutrogeny mam preparat z kwasem salicylowym 3 w 1. dla mnie idealny na wilgotne lato, bo zluszcza, nawilza, a jednoczesnie ma kilka antyutleniaczy, wiec utrzymuje moja skore w idealnym stanie. moznaby powiedziec przeciwzmarszczkowy krem oczyszczejacy (jest polecany dla cery tradzikowej). a cena smieszna! na kosmetykach nigdy nie pisze, jakie maja pH, wiec kupuje sie zluszczajace lub nie koty w worku. i to jest straszne, podobnie jak wiele innych sciem wciskanych przez koncerny kosmetyczne. nie wspominajac, ze wiele z nich zawiera alkohol niszczacy skore. wiec przyczyniajacy sie do zmarszczek. to tyle na razie dziwczynki :) 🖐️

Gość a co z szamponami i odzywkami
do włosów, warto przepłacac?

Gość mam 30 lat cere suchą i
odwodnioną jakie serum polecacie ?

nikt nie odpisze? :(

up :-)

Gość mags2008
ja bym polecala serum na dzien Olay regenerist. Mam i jestem zadowolona.

Gość uppp
Mags w jakim wieku jesteś ?

Gość uppp
Mags nie za wcześnie na to serum? Jaka jest twoja cera ?

Gość mags2008
nie wydaje mi sie, zeby bylo za wczesnie. lepiej zapobiegac... mam cere mieszana, ale sklonna do przesuszania. wlasnie zamowilam sobie rowniez krem olay regenerist zeby uzywac razem z serum.

Gość uppp
Dzięki za odpowiedź.

no i znalazlas mnie :) hej-hej 🖐️ ten krem jest rewelacyjny pod wzgledem skladu, ale ... tylko do pierwszego uzycia ;) mialam wlasnie niedawno probke, tyle ze probka byla w malej tubeczce, wiec lepiej niz w sloiczku. dla mnie ten krem byl troszke za oleisty na dzien, nie nadaje sie pod makijaz, ale i tak niby ma byc na noc... niestety - cenne skladniki uleca ze sloiczka jak ten sen zloty, a pozostanie tylko zwykly nawilzacz. poza tym niehigienicznie. ze tez firmy kosmetyczne nie wezma sie wreszcie w garsc z tymi opakowaniami 😠 niezapominajka - skora jest skora, szyje i dekolt traktuj tym samym dobrym kremem co twarz :) na serum nigdy nie jest za wczesnie - im wczesniej zaczniemy odzywiac skore zdrowymi kosmetykami, tym pozniej skora bedzie niszczec :) kosmetyki dostosowujemy do rodzaju cery, nie do wieku. zaistnialych zmarszczek i zniszczen kosmetyki juz nie cofna. serum regenerist, jest super, niedrogie, lekkie, rowniez pod oczy. niedawno dowiedzialam sie, ze wycofuja z produkcji moje ulubione serum - clinique regenerist :( wprowadzili niby w zamian nowy produkt, niby lepszy, ale pod wzgl. skladu jest goszy. no i osobiscie nie lubie tych kroplownikow ...

Gość zastanawiająca się....
Konczito wielkie dzięki 😘 Jest coś nowego co możesz polecić pod oczy ?

prosze bardzo :) z nowosci nic ostatnio nie odkrylam. sama uzywam probek, jak mi sie przytrafia, a tak normalnie to regenerist...

Gość testy iq
konczita a masz jakies informacje o kosmetykaach dr. Haushka, lavera? z dr.haushka kupiłabym dosłownie wszystko:) a z lavery interesuje mnie seria przywracająca równowagę z nagietkiem:)

nie mam niestety informacji o firmie lavera, aczkolwiek nagietek sam w sobie ma ogolnie pozytywne dzialanie na skore - przeciwbakteryjne, przeciwzapalne i jest przeciwutleniaczem. zalezy tez, jakie inne skladniki sa w tych kosometykach. jesli chodzi o dr. hauschka, to owszem, jest to raj na ziemi dla milosnikow roslin, ale nie dla skory ;) jak niestety wiele firm kosmetycznych reklamujacych filozofie powrotu do natury, wszystkie kosmetyki dr.h sa przepelnione podrazniajacymi olejkami eterycznymi, na temat ktorych nie ma zadnych naukowych informacji, ze przynosza jakikolwiek pozytek skorze. poza tym nie ma na produktach informacji o konserwantach. jezeli faktycznie nie ma w nich konserwantow (naturalnych czy syntetycznych) to raczej sprawa ma sie niewesolo, gdyz sa to produkty slozone glownie z naturalnych organicznych substancji, ktore szybko moga ulec rozkladowi i skazeniu. wsystkie kremy sa bez ochrony przeciwslonecznej i nie ma praktycznie nic odnoszacego sie do poszczegolnych ew. problemow skory. godne polecenia sa tylko roz i szminka. kosmetyki pielegnacyjne niestety, nawet te ktore nie przyniosa skorze wiekszej szkody (podraznienia substancjami zapachowymi nie majacymi zadnego pozytywnego wplywu na skore), nie przyniosa tez pozytku. jezeli kosmetyki maja substancje zapachowe, a szczegolnie takie mocne - lawendowe, cytrusowe, cynamonowe, mentolowe - mozna je od razu skreslic. no i slogany reklamowe, typu, ze ich kosmetyki powoduje rytmiczny i duchowy odjazd do natury, czy cos w tym stylu .... sama kiedys bylam bardzo zaintrygowana ta firma, jak i innymi naturalnymi, ale niestety, reklama reklama, a prawda taka, ze owe kosmetyki to bardzoej aromaterapia i przedawnione receptury.

Gość Monika Zab
:-) up

Gość Monika Zab
:-) Konczito pomóż