Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wrozka chrzestna

czy można nie zauważyc odejscia wód?

Polecane posty

Chciałam zapytać czy można nie zauważyć odejścia wód płodowych? Niektóre kobiety mają ich dużo, a niektóre tak malutko, ze nawet nie wiadomo kiedy poleciały. chciałam zapytac czy można to przeoczyć? czy wody mogą się sączyc stopniowo, po malutku?

Gość mama swojego synka
nie sądzę, żeby można to było przeoczyć. Leci, jak z kranu :)

raczej nei. Przed pierwszym porodem poszlo jak z cebra, a przed drugim okolo 6tej rano zaczelo mi tak saczyc, ma sie warzenei jakby sie popuszczalo. :)

Jesli odejda ci wszystkie naraz to na pewno nie przeoczysz. Saczenie sie to zupelnie co innego i mozna przeoczyc jesli sacza sie powolutku. Ja tak mialam i myslalam ze to sluz, dopiero na drugi dzien wieczorem jak polecialo wiecej to zrozumialam ze to caly czas byly wody.

No mnie sie zaczely saczyc a w szpitalu mi dokonczyli przebijajac...natomiast siostrze chluslo tak ze recznikami z podlogi zbierala jakby ktos wiadro wody wylal na ziemie...przeoczyc?! nie sadze ;-)

Gość a ja przegapilammmm
to ja niestety jestem albo wyjatkiem albo nienormalna...bo przeoczylam... Nie lecialo ze mnie jak z kranu,ale wody sie saczyly...bardzo powoli...a ja myslam, ze to uplawy, bo na kilkanascie dni przed porodem moga pojawic sie wodniste uplawy ( i ja takie mialy). Po 12 godzinach saczenia sie tych wod trafilam na porodowke i tam dowiedzialam sie ze przgapilam ...

Gość mylicie pojęcia
sączenie się wód płodowych, a odejście wód płodowych to dwa różne pojęcia medyczne !!! to nie jest to samo !

Gość ale efekt taki sam
tyle że w innym tempie

Gość marysia_mm
ja się boję, że przeoczę :)