Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca123

Co byscie wybraly?Miejsce zamieszkania!!!

Polecane posty

Gość pytajaca123

-miejscowosc blisko Warszawy,blisko wszelkich wiekszych mediow. Miejscowosc gdzie jest duzy ruch,mlodociana patologia(taka z prawdziwego zdarzenia)ktora zagraza waszemu zyciu/zdrowiu i waszych partnerow/partnerek,z ktora nic nie mozna zrobic bo nawet dzielnicowy boji sie tam zagladac. w tej miejscowosc przyszloby wam mieszkac w bloku nie ma mowy o spokojnych spacerach bo niewiadomo czy nie napotkacie wlasnie tej patologii ktora bedzie chciala was pobic/okrasc czy... -miejscowosc oddalona 36km od centrum Warszawy,cicha,spokojna,typowo wiejskie otoczenie. mieszkacie w domku jednorodzinnym z duza dzialka.dojazd do wiekszych miast b.dobry ze wzgledu na maly ruch i droge asfaltowa. mozecie spokojnie spacerowac,wychodzic z domu bez lęku i strachu,macie wielu porzadnych i zyczliwych sasiadow ja musze dokonac tego wyboru:( w tej pierwszej miejscowosci sie urodzilam,mieszkam ale mieszkac nie chce:(takie mlode skurwysynki zaczepiaja wszystkich mlodych mezczyzn i chca wdawac sie z nimi w burdy....czesto spotykamy ich jak ide gdzies z moim facetem(przyjezdny),gdzie jest zaczepiany a gdy chce sie wciagnac w bojke,powstrzymuje go bo patologia bedzie sie mscic:(strach tu wychodzic z domu!!!w tej miejscowosc mam mieszkanie po dziadku,warte ok 390tys.moj chlopak lubi ciche i spokojne miejsca zamieszkania.mam zamiar sprzedac te mieszkanie i kupic dzialke pod zabudowe w cichych podpiaseczynskich miejscowosciach typu Ustanow i tam pobudowac dom...problem w tym ze to 36km od centr.Warszawy....ale przynajmniej bylby swiety spokoj,z ta patologia nie da sie nic zrobic....chyba ze podpalic te slumsy

Gość Już z samego opisu
wynika, że wolisz mieszkać w tej dalej położonej miejscowości :-) Zresztą ja też bym wolała.

Gość pytajaca123
otulona :) dzieki za odpowiedz. ta patologia to tragedia!!! jest taki maly jebany podrostek.gdy idziemy to on ciagle szturcha kazdego mlodego faceta ktory przechodzi obok.szturcha tez mojego chlopaka...ostatnio szedl z takim jebanym wielkim grubasem,nie bylo ludzi,szturchnal mojego chlopaka i zaczal sie do niego rzucac,chcieli sie bic z moim facetem...!!!!a on debil chcial sie bic z nimi!!!musialam prosic ludzi o pomoc,w tym dwoch pijakow,ktorzy nam pomogli,ale ta mloda patologia i do tych zuli skakala z lapami!!!od tego czasu nosze ze soba gaz lzawiacy!!!tak sie nie da zyc!!!a dzielnicowy olewa sprawe,policja nic nie moze zrobic!teraz wszedzie jak chcemy gdzies isc,ciagam z nami mojego brata,duzego byka,bo tak czuje sie bezpiecznie:(powiedzial ze jak policja nie zrobi z tym porzadku to on zrobi...tylko jak?!powyzyna ta patologie a potem pojdzie siedziec?!:( ja nie pozwole mojemu chlopakowi sie znimi bic,on jest przyjezdny,potem ta patologia zacznie sie mscic i ustawi sie w pieciu na niego a przy okazji i ja nie bede miala zycia!:( w tamtych podpiaseczynskich miejscowosciach ponoc jest sw spokoj,mam tam kolezanke,jest mega zadowolona,sama okolica i mi bardzo sie podoba:)i dzialki sa mega tanie!uzbrojona dzialka pod zabudowe 1500m kwadratowych....155tys zl!!! moj chlopak teraz pracuje dojezdzajac codziennie 30km od miejsca zamieszkania ,on kocha wiejska i cicha okolice a dojazdy nie beda dla niego problemem i tutaj.w ciaglym strachu nie da sie zyc przeciez

Gość pytajaca123
moja matka np uwaza ze lepiej byloby tutaj!!! bo blisko przedszkole,szkola,Warszawa,hipermarket...:-O a ze patologii to bedziemy schodzic z drogi,howac sie po sklepach etc:-O w dupie mam takie udogodnienia!!!wole juz naprawde ten Ustanow:( nienawidze tej patologicznej miejscowosci podwarszawskiej!!! i tego malego skurwiela przykurcza z ostatniej patologii!!

Gość warszwianka
ja mieszkam w Piastowie i jestem baaaardzo zadowolona z mojego miejsca zamieszkania, blisko do centrum, a jednak na uboczu, wszyscy sie znamy w Piastowie, chodiz mi o sasiadów, bo w Warszawi mało kto kogo zna, a tak zawsze moge isc z pomoca.

A te 390 tys to nie jest za mało aby kupić działkę, wybudować na niej dom i go urządzić? Gdzie będziecie mieszkać kiedy sprzedacie mieszkanie, a wiadomo, domek jeszcze będzie się budował?

pewnie,ze wies..jak przyjda dzieci,to jak chcesz je w takim otoczeniu wychowac,z jakimis wariatami...a na wsi,cisza,spokoj,brzozki kolysza sie na wietrze:) ogrod,hustawka,piesek,kotek,kurki...wypas:)

Gość pytajaca123
pomoc w budowie domu ma moj przyszly tesc-ojciec chlopaka. my chcemy maly i skromny domek,parterowy,z malym salonikiem z aneksem,jedna lazienka,dwoma pokoikami i przedpokojem. gdy chlopak skonczy magisterke i znajdzie tutaj prace(a bedzie robic ten ost.rok teraz)a ja te przekleta farmacje,chcemy cos wynajac narazie w Piasecznie,kupimy ta dzialke i bedziemy powoli budowac sie. w mojej miejscowosci mielibysmy mozliwosc do czasu wybudowania domku zamieszkac z moimi rodzicami ale boje sie tej patologii,panicznie sie boje,nie moge dojsc do siebie po tym wydarzeniu:(dlatego wolimy wynajac cos w sasiedniej miejscowosci...

Nie no, jeśli macie takie plany to też wybrałabym wieś :) co swoje to swoje - dom to zawsze dom, nie mieszkanie. Bez zastanowienia bierzcie wieś. Będziecie mieli spokój. A te 36 km to nie jest dużo wbrew pozorom.

Gość po jezusie przecstancie
pisac POBUDOWAC dom, jak mnie to wkurwia, nalezy naopisacc wybudowac badz zbudowac dom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość pytajaca123
tak szczerze :) moj chlopak wlasnie mieszka teraz w takiej wiosce w Swietokrzyskim.jest tam cudownie!!ma mnostwo zyczliwych przyjaciol,dobrych ludzi!jest tam niedaleko las,rzeka,jeziorka,kapieliska,pare sklepikow:)dlatego tak bardzo chce mieszkac kiedys w miejscowosci podobnej do tej w ktorej mieszka obecnie:) ja mieszkam tez w malej miejscowosci ale spokoju ani ciszy tutaj nie ma:-Onie ma lasku,nie ma rzeki....nie ma porzadku! chuj z ta Warszawa i dobrym dojazdem skoro moje zycie tutaj bedzie koszmarem!:( a dzieci...fakt,lepiej im bedzie w takiej wsi w jakiej mieszka moj chlopak niz w takiej "drugiej pradze" jak moja miejscowosc... ludzie tutaj narzekaja na pijakow!mi ci pijacy nic nie robia a nawet pomoga jak sie ich poprosi!najgorsza jest ta nastoletnia patologia ktora lata w grupkach,uzbrojona w noze itp,nie blokersi ale takie przykurcze w szmatach!:(tragedia