Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urodzePrawie

jak ubrac dziecko na wyjscie ze szpitala przy 25 stopniach temp?

Polecane posty

Gość urodzePrawie

Mam problem. Jutro mam termin porodu. Zastanawiam sie jak ubrac mal;ucha na wyjscie ze szpitala jesli bedzie ok 25 stopni. w łonie ma jakies 30 stopni, wiec kupilam taki dresik welurowy. ale moze powinnam załozyc tylko body i spodenki? jak ubieracie takie maluszki?

a gdzie jest taka pogoda? bo u mnie ziiimnooo moze ze 20st bedzie:) a co do ubrania ja bym ubrala pajaca z bawelny i do rozka :)

Gość Claudyn
Zdaje się, ze temp. do 25 stopni raczej nie dojdzie, polecam tradycujną wyprawdkę ;} http://tnij.com/paka

Gość urodzePrawie
no u mnie dzis jest 25 stopni, z tendencją rosnącą - 100 km od warszawy. tyle sie słucha o przegrzewaniu dzieci, ze juz głupieje. ja naszykowałam body spiochy i na to dresik jeszcze, ale to chyba za ciepłe ubranka :-/

ogólnie dla mnie dresik dla takiego maleństwa to porazka.Najwygodniej dla ciebie i dziecka bawełniany mieciutki pajacyk a nie dres z gumą

Gość nowwa mama
my wychodzilismy ze szpitala miesiac temu-tez bylo ok 25 stopni. Mala ubrana byla w body - na to leciutenkie takie jakby spodenki ze stopkami i leciutenki rozpinany kaftanik + kocyk. Moje dziecko po 2 dniach w szpitalu - i zawijaniu w "kokon" mialo odparzone pod pachami. Na dwor polozna polecila wychodzic juz po 3 dniach od urodzenia i przy ok 30 stopnaich - body z krotkim rekawem, przykryte flanelowa pieluszka ( w gondoli).

Gość body spiochy dresik
to za duzo autorko. przy takim cieple wystarczy: 1. bawelniany pajacyk (taki jak do spania, nie gruby) + cienka czapeczka + pieluszka do okrycia. 2. body + spioszki + cienka czapeczka + pieluszka do okrycia. dresik to przesada, tym bardziej nalozony na spiochy. jeszcze mi powiedz, ze dresik jest welurowy...:O

Gość Posłuchaj tu mądrej rady.
Przy 25°C powinno wyglądać to mniej więcej tak: pielucha na pupę + cienki pajac + cienka czapeczka + całość do autofotelika + otulić jakimś cieniutkim kocykiem albo pieluchą flanelową = voilà!

Gość no wlasnie jest welurowy
dlatego pytam drogie kolezanki o rade

Gość Posłuchaj tu mądrej rady.
A rożki są do dupy. W ogóle szkoda na nie kasy. Zwykły koc, albo flanela, albo kołdra jest o niebo lepsza i 30 złotych zostaje w kieszeni.

Gość Posłuchaj tu mądrej rady
Welurowy też niby ujdzie, ale lepiej jakbyś miała jakiś zwykły z bawełny. Nie możesz kogoś wysłać do h&m, czy gdzieś, żeby ci kupił z jedną sztukę?

Gość ja sie zgadzam z
posluchaj tu madrej rady. sama ubralabym malucha w pajacyk i okryla pielucha flanelowa. Oczywiscie czapeczka obowiazkowo ale cieniutka. Co do rozkow to ja jestem na TAK mi sie przydal z tym ze rodzilam w zime, teraz za skarby nie wlozylabym do niego dziecka bo sie odparzy cale w ten upal :)

Gość Posłuchaj tu mądrej rady
Jak temp. spadnie i zrobi się chodno: pielucha na pupę + twój welurowy pajac (nawet i cienki byłby w porządku) + trochę grubsza czapeczka + jakieś bawełniane buciki, żeby w stópki było cieplej + całość do autofotelika + otulić trochę grubszym kocykiem = gotowe

Gość body spiochy dresik
nie no zapomnij o tym welurze przy 25 stopniach! chyba, ze chcesz na wstepie nabawic dziecko potowek, a to niezbyt mile i dla dziecka, i dla rodzicow. bawelniany zwykly pajac - czapeczka cieniutka (zapomnij o tych wiazanych szczelnie opatulajacych glowe wraz z szyja i uszami:O i przykryjesz pieluszka tetrowa badz flanelowa. tyle w tym temacie.

Gość wez kilka ciuchow
i zapytaj sie poloznej w co ubrac