Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamelon_om

urząd pacy a kobieta w ciąży

Polecane posty

Gość kamelon_om

Chciałabym uzyskać odpowiedź na nurtujące mnie pytanie. Jestem zarejestrowana w urzędzie pracy, ze względu na ubezpieczenie. Nie mogę podjąc pracy ze zwględu na dziecko, którym się zajmuję. Jego stan zdrowia nie pozwala na przebywanie w żłobku. Doradca zawodowy poinformował mnie, że weszły nowe przepisy, ja powinnam ubezpieczyć sięw inny sposób i wyrejestrować się z urzedu. Przyczyna:każdy zarejestrowany ma w określonym czasie znaleźć prace (bodajze pół roku). Teraz okazało sie że jestem w ciąży. Czy w takim razie muszę wyrejestrować się z urzędu? Zaznaczam że mąż nie może mnie ubezpieczyć, ponieważ jego szefowa nie wyraża na to zgody.

Gość bzdurna bzdura
możesz być zarejsetrowana w urzędzie tak długo dopóki urząd nie zaproponuje Ci ofert pracy zgodnej z Twoim wykształceniem/doświadczeniem . Jeśli przedstawią Ci ofertę i odmówisz to rzeczywiście zostaniesz wyrejestrowana z urzędu. Ale po 3 miesiącach możesz ponownie się zarejestrować. Widzę, ze urzędnicy imają się różnych sposobów by teoretycznie " "zmiejszyć bezrobocie"

Gość Seniorita4
Ja podczas pierwszej ciąży byłam zarejestrowana na bezrobociu i w drugim miesiącu zaniosłam im zaświadczenie o ciąży więc oni mi nie posyłali ofert.Mówiono mi że nie posyłają ich aż do teraz już 5 miesięcy po porodzie bo liczą to jako urlop macieżyński.