Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viviiv

Co oznacza to, że piesek nie był szczepiony w wieku 2 miesięcy?to niebezpieczne?

Polecane posty

Gość viviiv

chciałabym kupić psa i mam już jednego na oku :) ale dowiedziałam się właśnie, że ma 2 miesiące, a nie był szczepiony... to jakieś niebezpieczeństwo?

Gość ffffffffffffffffffffffff
to go zaszczep szybko! nie moze miec teraz kontaktu z innymi psami dopiero 2 tygodnie po szczepieniu moze sie nawet nosowka zarazic albo jakas inna choroba- smiertelna

Gość viviiv
to wiem. ale czy może źle zareagować? słyszałam, że wiele małych psów umiera po pierwszym szczepieniu, gdyż są za słabe. zresztą, czy w wieku 2 miesięcy nie jest zbyt późno na pierwsze szczepienie?

Gość viviiv
fffffffff- jeszcze go nie kupiłam i nie wiem właśnie czy się decydować po tym czego się dowiedziałam

za pozno????? szczepienie jest konieczne pojdziesz do weteynarza to Ci wszystko powie są też szczepionki kompleksowe; jedna na iles tam chorob ale od momentu jak go zaszczepisz musi minac 2 tygodnie zeby zadzialalo

Dlaczego pozniej szczepionka mialaby nie zadzialac? To by bylo bez sensu

Gość viviiv
dziękuję za odpowiedzi czyli jeśli kupię pieska nie zaszczepionego, to nic nie powinno się przydarzyć? po prostu pojechać do weterynarza, przegląd, szczepienie, kwarantanna? :) pytam tak, bo mój pies po pierwszym szczepieniu umarł, bardzo źle je zniósł... :( i to było właśnie jego pierwsze szczepienie, mam jakiś uraz teraz...

To dla pewności zadzwoń do jakiegokolwiek weterynarza i dowiedz się, czy nie jest za późno by psa zaszczepić.

Gość viviiv
ffff- dziękuję za rady. tamten piesek miał 6,5 tygodnia, gdy był zaszczepiony może ktoś jeszcze się wypowie?

ffffffffffffffffffffffff co Ty za głupoty gadasz? jakie za poźno. To jest najlepszy okres, min. 6 tygodni pies musi miec zeby go szczepic.S arózne programy szczepien. Nawet takie w których pierwsza szczepionke podaje sie psu który ma 12 tygodni.

Gość viviiv
dziękuję Britnej :) ktoś może jeszcze?

Gość wiecej to Co wet powie

Gość viviiv
ale może ktoś kupił psa nie zaszczepionego?

Gość viviiv
po prostu słyszałam, że zdarzają się przykre przypadki po pierwszych szczepieniach,d latego chciałabym się dowiedzieć czy ktoś kupił nie zaszczepionego pieska i wszystko z nim dobrze :)

No to ja kupiłam 6 tygodniowego. Pierwsze szczepienia jak miał 8 tygodni. teraz ma prawie 6 miesiecy i jest z nim wszystko ok. Jak nie mial skonczonych szczepien to czasami wychodziłam z nim na dwor, bo w domu za bardzo wariował. Wiem że nie można ale na szczescie nic sie nie stało:)

Gość viviiv
dziękuję Britnej :)