Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wlasnie

pomocy!!!z czym sos musztardowy?????????????

Polecane posty

kupilam sos musztardowy w sloiku,bo jakos tak nabralam na niego ochoty:)i teraz tak z czym mozna go podac???dodam,ze musi byc to danie wegetarianskie-bez miesa i ryb.z gory dzieki za pomoc:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Do sałatki.Kapusta pekińska, pomidor, ogórej,rzodkiewka co tam znajdziesz z warzyw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do grubego makaronu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość halcia _59
jajka na twardo w sosie musztardowym ,pychota.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Z mielonymi albo
szwedzkimi klopsikami i kluskami penne (czyli rurkami).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 1234567......
nie mam pojęcia nigdy w swojej kuchni nie używałam sosu musztardowego do dań np obiad ? a jestem ciekawa z czym można by było i jak się robi taki sos ? ja robię np sos chrzanowy do ozorków mniam :)...ale jak kuchnia wegetariańska to odpada

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość możesz zastąpić mielone
klopsikami dla wegetarian ablo tofu - dostepne w kazdym supermarkecie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja kupilam taki gotowy z knorra w sloiku,ale moja mama sama robila taki sos.pamietam,ze byl pyszny:)i tak mnie dzisiaj naszlo:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mozesz podsmazyc pieczarki na cebuli z czosnkiem, dadac puszke duzej bialej fasoli, no i sos ze sloika ... a potem, czy beda to kartofle, czy kluski, czy ryz, to juz zalezy co masz :) koperek mozesz tez dorzucic. no a do jaj to juz musowo :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
chcialam zdac relacje z moich wczorajszych dokonan kulinarnych....a wiec powiem Wam ,ze gorszego sosu nigdy nie jadlam!!!ostrzegam przed sosem knorra musztardowym(lagodnym).kiedy otworzylam sloik juz zapach mi sie nie spodobal,nie mowiac o smaku....takie niewiadomo co.niby slodko-kwasny.fujjj:/zaluje ,ze nie wzielam przepisu z internetu i nie zrobilam sosu sama.skonczylo sie na tym,ze danie wyladowalo w koszu na smieci,a ja mam uraz do sosu musztardowego. ale dziekuje wszystkim za rady:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hmmm, nic nie chcialam mowic na ten twoj sos knorra ;) bo mnie tutaj wczesniej obstrzeliwano za tego typu krytyki, ale sama widzisz ;) te wszystkie sztuczne sosy sa beznadziejne, albo po prostu nie smaczne, albo zawieraja odstraszajace ilosci cukru, soli i glutamianu sodu :P spolczuje niezjadliwego dania, ale nie zrazaj sie do sosu musztardowego :) zrobisz sobie kiedys sama i na pewno bedzie smaczny. najprostsza wersja - robisz zadka zasmazke z 2 yyzek maki i masla, dodajesz wywar (szklanka lub mniej), zrobi sie taki lekki sos makawy ;) a do tego, tu juz na wlasny smak, dodajesz stopniowo musztarde, ja do tych celow najbardziej lubie taka zoltawa, kremowa, typu dijon, no i troche gestej smietany na koniec.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
konczita jest dokladnie tak jak piszesz.skorzystam z Twojego przepisu nastepnym razem kiedy mnie najdzie na sos musztardowy:)naprawde zawiodlam sie na tym sosie,gdyz wczesniej spozywalam pieczarkowy knorra i bardzo mi smakowal.widac nie wszystko musi byc smaczne:/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
po tych wszystkich rozwazaniach az mnie sama naszlo na sos musztardowy :D dodam jeszcze, ze kiedys udalo mi sie kupic musztarde z ziolami prowansalskimi. byla prze-pyszna :) jeden raz, nigdy wczesniej ani potem tego specyfiku nie spotkalam... i to mnie natchnelo, ze mozna by do sosu musztardowego dodac te ziola .... ale w ostroznej ilosci, bo moga wywolac troche 'blotnisty' smak ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Siysiunia
Ja taki sos robię sama. Robię bulion z kostki rosołowej na litrze wody. Odlewam troszkę bulionu i w nim rozrabiam mąkę z jogurtem naturalnym, przyprawami (daję sól, pieprz i lubczyk) i musztardą, a potem mieszam całość. Musi być gęsty. Jadam z jajkiem na twardo i ziemniakami. Pychota ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
robie "sama" z kostki bulionowej ;) czyli na to samo wychodzi, co by kupic gotowy w proszku. sztucznosci i glutamian sodu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do jajek jeszcze lepszy jest chrzanowy. Robi sie go tak samo jak ten musztardowy. Chrzan może być ze słoiczka. .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×