Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedząca mama

juz zgupialam

Polecane posty

Gość niewiedząca mama

Dziewczyny - mamy 5-6-7 miesięcznych niemowlaków - napiszcie mi jak wygląda Wasz plan dnia - chodzi mi o karmienie ( piersią ), czy jak nakarmie Mała mlekiem ok. 8.00 a potem obiadek o 12.00 to nastepne mleko dopiero o 16.00 to nie za poźno? , co ile karmicie, zabawa - w co ? spacerki i drzemki.

Gość mama tez
troche duze przerwy pomiedzy posilkami

Gość niewiedząca mama
a co proponujesz? Zauwazylam ze jak zje mleko ok. 9.00 to obiadek ok. 12.00 je niechętnie? A myslisz, ze nadal karmic co 3h?

Gość niewiedząca mama
daje deserek owocowy w miedzy czasie.

Gość niewiedząca mama
podnosze

Gość mój syn w tym wieku
jadł na żądanie. jak tak można tresować 5-miesięczne lub mniejsze WŁASNE dzieci??

Gość mama tez
a jak dajesz deserek czy owoc w miedzyczasie to ok. Wiesz, wszystko tez zalezy od dziecka-ono da Ci znac czy jest nasycone czy jeszcze by cos zjadlo :) Ja moze troche poprzestawialam pory posilkow u mojego,ale wyglada to tak, dodam ze karmie butelka: ok.6-7 rano-butla(pije coraz mniej) deserek owocowy,potem drzemka krotka 10/11-kaszka z mlekiem-potem spacer 2 godzinny 14-butla-dluga drzemka,potem spacer 18-obiadek+owoc na deser 20-butla(tez pije coraz mniej) Moj ma 6 miesiecy i od urodzenia byl zarlokiem, na razie wyeliminowalam jeden mleczny posilek i mysle, ze niedlugo pozbedziemy sie porannej butli i bedzie kaszka a potem w miedzyczasie jakis deserek owocowy. Dlatego mowilam o dlugich przerwach bo moj 3.5 godziny maksymalnie wytrzyma pomiedzy posilkami,ale Twoj bobas moze byc inny :)

Gość niewiedząca mama
jak to tresowac? moja nie placze jak jest glodna, w tym problem

Gość mama tez
oczywiscie te godziny podaje w przyblizeniu,czasami wczsniej wstanie,czasami wczesniej jest glodny wiec sa wahania czasowe

Gość mama tez
a dobrze przybiera na wadze?

Gość niewiedząca mama
dobrze przybiera, nawet za dobrze - tak mi sie wydaje :) dlatego nie wiem czy nie za często ja karmie co 3h, no ale jak dzis dalam mleka o 8.00, o 10.00 deserek a o 12.00 obiad to o 13.30 jak rzucila sie na cyuca to myslalam ze urwie...

Gość niewiedząca mama

Dziecko w tym wieku nie musi jeść co 3 godziny. Jeśli mała dobrze przybiera na wadze to nie ma powodu by w nią wmuszac co 3 h. 4 godziny przerwy to nie jest znowu tak dużo

w madrej ksiazce wyczytalam ze ok 7 miesiaca dziecko jada 5 razy dziennie w nocy powinno spac ok. 7 godzin. to oczywiscie wszytsko teoria:) Rano mleko/kaszka, za jakies 4 h znow mleko/kaszka, pozniej zupka/danie, za jakies 2 h deser/owoc, za 2-3 h mleko, za nastepne 4 h kaszka. spacery i zabawa zaleza od tego kiedy chce spac, kiedy sie bawic itd:)

Gość kto jeszczeeeeeee

Gość a ja sie nigdy nie
zastanawialam nad porami karmienia. Karmilam jak dzieci byly glodne ;) Zreszta sama tak jadam ;) Przeciez organizm sam wie kiedy chce jesc ;)