Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnyyy*******

proszę pomóżcie !!

Polecane posty

Gość smutnyyy*******

Wiem ze moj temat zabrzmi głupio. ale spowodowałem wypadek ,zgineła moja kolezanka.Chciałbym napisać list do jej mamy z przeprosinami,chociaż wypadek nie byl z mojej winy .Bylem trzeżwy. pomozcie,co ja mam w takim liscie napisać?

Bardzo trudne pytanie .Ja chyba wolałabym rozmowę w cztery oczy .Wiem ,że może nie otworzyć Ci drzwi ,ale spróbowałabym .Współczuję :(

Gość Dzieffffcynka
Przpraszam,ale spytam, bo nie rozumiem. Spowodowałes wypadek, ale nie był z Twojej winy?? Jak to?? bo chdzi ow ywjasnienie w tym liscie. Współczuje.

to spowodowałeś wypadek (byleś winny) czy uległes wypadkowi (nie byłes winny)? bo to lekka różnica.

ja na twoim miejscu poszłabym osobiscie wiem ze to trudniej ale jednak chyab lepij osobiscie porozmawiac

Gość smutnyyy*******
prowadzilem samochod. wpadlismy w poslizg. ona umarła zanim karetka przyjechala :(( ciezko o tym mi mowic. boje sie rozmowy w 4 oczy ,wolałbym napisać list ,może jej matka chociaż go przeczyta.

czyli spowodowałeś wypadek. a powiedz co czujesz? umeisz to ubrać w słowa?...

Gość smutnyyy*******
czuje żal ,smutek i to że jestem bezradny. prosze powiedzcie co mozna napisać w takim liscie.?

Gość Dziefffcynka
Nie wiem, sorry, ale skoro sieziałeś za kółkiem i wpadles w poslizg, lae stwierdzono, ze to nie była Twoja wina, to jej rodzina i tak może uważac inaczej, dlatego pewnie chec napisania listu. Ale tak jak radzi reszta... pójść i orozmawiac. ale co im teraz powiesz?? Może zadzwoń i zapytaj najpierw czy taka rozmowa jest w ogóle mozliwa.

Gość stało się widocznie tak miało
być. A kiedy był ten wypadek? Czy jej rodzice Cię oskarżali o coś?

Napisz to co napisałeś ,że czujesz .To jest najszczersze i prawdziwe .

Gość smutnyyy*******
jej matka tak mysli,ze wypadek byl z mojej winy. a przeciez wie ze specjalnie tego nie zrobilem.chcialbym ją jakoś za to przeprosić ,ale rozmowa nie wchodzi w gre.

Twoja wina bo pewnie jechałeś za szybko, gdybys jechał wolniej to udałoby Ci sie wyjśc z tego pośligu tak? słuchaj... najpierw uporaj sie sam ze soba, ze swoimi problemami. Współczuję i Tobie i jej rodzicom. jesli to świeża sprawa to poczekaj jeszcze troche ale proponuje spotkanie a nie list. jak ona do tego podchodzi? ma do Ciebie zal? obwinia Cie o to? jesli nie, to spotkanie jest bardzo wskazane, jesli wiesz ze zareaguje agresja to daj jej troche czasu...

Dużo czasu od tego wydarzenia minęło? Nie wydaje mi się aby to był dobry pomysł jeśli sprawa jest świeża... Czujesz się winny, prawda? Jej matka do Ciebie pretensje??

Gość Dziefffcynka
Jeśli wybierzesz jednak z osobistych bądź innych powodów forme listu, to wyjaśnij dlaczego napisałes ten list. Zaznacz na początku ile dla Ciebie znaczyla koleżanka, napisz o Waszych relacjach i zaznacz,że nigdy nie skrzywdzilbys jej. Potem przeproś i napisz,ze zadne słowa i zadośćuczynienie nie będa w stanie zwrócic jej zycia,zle zaznacz jaki ogromny ciężar bedziesz nosił w sobie przez całe zycie i choć stało sie to nieplanowanie, nieswiadomi to to jest i bedzie dla Ciebie największa karą. Dodaj,ze zawsze mogą liczyc na Twoją pomoc i jeżeli chcieliby Cię przyjąc do swojego domu pozrozmawiac to jestes gotowy, a list to próba na kontakt z rodziną.

To napisz list ,ale nie przepraszaj ( to nic nie da :( ) Ona bardzo cierpi .Napisz po prostu ,że Ty też jesteś bezradny , czujesz żal i smutek ale nie potrafisz cofnąć czasu .Jak nie przeczyta -zrozum Jej rozpacz.Może kiedyś przeczyta ?

Gość smutnyyy*******
tylko jak zacząść taki list ? nie mam pomysłu nawet :(

No mamy Ci go tu napisać? Słowa w takiej sytuacji same się znajdują. Wypadałoby zacząć od wyrazów żalu z powodu śmierci córki.