Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiiiiku

LICEUM

Polecane posty

Gość kiiiiku

zapisalam się do klasy mat-inf. I teraz mam trochę wątpliwosci... Zpaisalam się do tej kalsy dlatego ze matematyka na tle mojej starej klasy szła mi całkiem niezle. A teraz zastanawiam się nad zmianą profilu na biol chem. Kurcze nie wiem co robic ;(/ Jest ktos na któryms z tych profili? Niby biologię i chemię lubię ale matma tez jest spoko. I terasz na maturze musze i tak ją zdaac ;( Kurcze i nie chce mi sie teraz juz przepisywac do klasy. HELP doradzcie cos

Gość la mam ba P
zostań teraz obejmie cie matma i dla ciebie na plus bedzie potem bez problemu bedziesz mogla sie wybrac na polibude

Ja bylam na biol-chemie i naprawde polecam:) Ale to tez zalezy co kto lubi. Nauki jest sporo nie da sie ukryc i ktos kto nie radzi sobie za dobrze zwlaszcza z chemia nie ma tam czego szukac. Tylko ze ja nie zdawalam matury z matematyki, a od tego roku jest obowiazkowa... Ja proponuje Ci zrobic tak: idz do tej klasy do ktorej jestes przyjeta a w razie czego przepiszesz sie na biol-chem:)

Gość kiiiiku
no wlasnioe w mojej starej kalsie bylam jedną z 3 najlepszych osób z matmy dlatego ją wybrałam. I tez mysle ze sami tylko humanisci i teraz ta matura z matmy... Tylko ze po biol chemie mam wiecej mozliwosci. Mogę wybierac w wiekszej ilosci kierunków na studiach..

Chemi mozna sie nauczyc? Mialas Ty kiedys w zyciu chemie? Chemie tak jak matematyke i fizyke trzeba ZROZUMIEC. Popatrz sobie na matury z chemi. Tam nie masz ani odrobiny teori sa same zadania do obliczania tj z matematyki. Tak samo biologia. Nie wykujesz na pamiec bo nikt sie Ciebie na maturze nie zapyta o zadna definicje tylko musisz kombinowac, kojarzyc fakty itd.

Gość la mam ba P
ejjj ale kto powiedzial ze nie mozesz na maturze po mat-inf zdawac chemii i fizyki np zapisz sie na konsultacje czy jakies zajecia u swojego nauczyciela od danego przedmiotu na bank ci pomoże bo nauczyciele cenią takie ambitne osoby i możesz na luzie wtedy zdać mature z np rozszezonej matematyki , podst chemii czy fizyki , bilogii

Gość Cleeea
nie no, nie przesadzaj lolita, biologia to jednak jest teoria i nie ma co mowic ze nie. Sa na maturze pytania typu np,. doswiaczenia ale to tez z teori ktora znasz bierze sie odpowiedz na pytanie... z kolei z chemia masz racje, ja trzeba zrozumiec. Autorko, ja jestemw biol chemie (bede zaczynac 3 klase) klasa jest bardzo ciekawa, ale nauki jest naprawde sporo, jedak w mat ibf podejrzewwam tez :P matura ovbejmuje matme, aole przeciez podstawowa, ktorej ucza w kazdej klasie, rowniez w biol chem... zakezy co chcialabys studiowac.

Gość kiiiiku
kurcze nie wiem juz sama nic ;( podobno bilologi jest strasznie duzo i to trzeba wkówac. Czytam na forach ze na mat inf najlepiej isc jak sie wkówac nie chce. Ale znowu po bio chemie jest duzo do wyboru ^^ jeju ! i co ja mam robic?

Gość kiiiiku
szkoda ze nie ma takiego profilu jak mat-biol. to by mi pasowało. A ja nei mam pojęcia co bym chciala studiowac ! ;p

Gość la mam ba P
radze zastanow sie nad tym juz... bo ja zdawalam beznadziejna geografie a kierunki po niej sa marne na to co chcialam isc wołali biologie i żałuje że się nie przyłożyłam do niej i z niej nie zdawałam

Powiedzialas o biol-chemie ze humanistow mamy juz za duzo. I jak to latwo "nauczyc" sie biologi i chemi. Ale popatrz ile jest kierunkow po biol-chemie: lekarski, lekarsko-dentystyczny, farmacja, analityka medyczna, dietetyka, pielegniarstwo, poloznictwo, ratownictwo medyczne, zdrowie publiczne, chemia, biochemia, ochrona srodowiska, inzynieria chemiczna, technologia chemiczna, inzynieria srodowiska, biologia, biologia i geologia, biotechnologia, fizjoterapia, neurobiologia, lesnictwo, ogrodnictwo, zootechnika To oczywiscie nie wszystkie kierunku ale te ktore przychodza mi do glowy. Czy po matematyce jest tyle kierunkow? NIe wydaje mi sie, a wiec nie opowiadaj glupot ze humanistwo mamy juz za duzo.

Lolitka fakt chemię tak jak matematykę trzeba rozumieć żeby z niej coś wiedziec ale o tej biologi to tak nie dramatyzuj:) To nie jest aż tak trudny przedmiot. Ja z chemi miałam dobre oceny na koniec 3 albo 4 bałam sie że na profilu chemiczno-biologicznym mogłabym sobie nie poradzić bo tam są zazwyczaj uczniowie piątkowi(chociaz znam wyjątki co sie pchają nie wiadomo po co a potem zostają 2 lata w jednej klasie). W biol-chem jest na pewno większy wybór późniejszych zawodów niż po mat-inf. Informatyka wcale nie jest taka prosta jakby się nad tym dobrze zastanowić.

Gość kiiiiku
więc moze zostanę przy matinfie a np przyłoże sie do biologi i tez będę ją zdawac hmmm