Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaaa-20cia

jak można pokochac i zaakcpetowac rozmiar wlasnych piersi

Polecane posty

Gość onaaa-20cia

moze glupie pytanie ale mam maly biust ( 80B) i nie umiem sie z tym pogodzic:( czuje sie nie atrakcyjna w tym miejscu :( moj facet twierdzi ze mam piekny biust ale nie wiem czy mowi prawde.mam 20 lat wiec raczej mi juz nie urosnie po mimo ze biore tabletki anty nie urosly ani 1 cm tylko cholernie bola;/ czy jest sposob zeby pokochac i zaakceptowac wlasny biust?? to cholernie meczace:(

Gość jhcdndck
A jakie masz wymiary? (pod biustem i w biuście) Być może masz źle dobrany rozmiar, jak większość kobiet niestety, a to dzięki jakże szerokiej ofercie większości sklepów i pseudowiedzy sprzedawców. Zajrzyj tu: http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html Ja odkąd się oświeciłam w kwestii stanikowej przynajmniej wiem czego szukać i wiem, że to nie ze mną jest coś nie tak:) Też mam 20 lat i akurat swój biust lubię, za to nie mam faceta:P Skoro jemu się podoba to na pewno jest piękny, zresztą każdy kobiecy biust jest piękny! My baby wyszukujemy sobie rzeczy,które odstają od wymarzonego ideału i się zadręczamy... Pozdrowienia i naprawdę dobry biustonosz czyni cuda! Obwód stanika pod biustem powinien być o jakieś 5 cm mniejszy od naszego obwodu, bo staniki się rozciągają, a tylko taki dość ciasny dobrze podtrzymuje biust, dzięki czemu ten wygląda ładnie. Jeśli uważasz, że masz dobry stanik, to spróbuj chociaż przy okazji zakupów zmierzyć dla porównania takie 75 C i zobacz, czy nie wygląda to lepiej.

Nie można pokochać czegoś, czego się nie lubi. A w zaakceptowaniu powinien Ci pomóc partner. Nie widzę powodu, dla którego miałby kłamać, więc pewnie masz śliczny biust:)

Gość onaaa-20cia
dzieki kobitki za odpowiedz. moze faktycznie jest piekny..napewno jedrny i zadbany o smaruje go regularnie balsamami itp..pod biustem mam 80 cm a w biuscie 95cm. mam staniki push up i tak to wygladam ok tylko wstyd mi paradowac bez stanika przy facetowi albo przed rodzina. hmm dodam ze mam policystyczne jajniki i podwyzszone dwa meskie hormony...wiec nie wiem czy to czasem tez nie ma na wielkosc biustujakiegos wplywu..bo u mni w domu wszystkie kobiety maja przynajmniej rozmiar D

Gość jhcdndck
1. Miseczka D różni się w zależności od obwodu stanika - 70 D nie jest duże (to na wymiar min. 75 pod i 89 w biuście), 90 D już wyda się spore, ale mało prawdopodobne, by pani potrzebująca takiego obwodu pod (to rozmiar na min. 95 pod biustem) miała tylko 109 cm w biuście. W obu przypadkach różnica między obwodem stanika a obwodem w biuście wynosi 19 cm - stąd rozmiar miseczki D. Obejrzyj sobie w sklepie 70 D i 90 D i porównaj. 2. 80 B jest na panią, która ma w biuście 95 cm, tak jak Ty, ale pod biustem min. 85 cm. Czy Twoje staniki nie podchodzą Ci z tyłu do góry i nie rozciągają się? Czy zapinasz się tylko na ostatnią, najluźniejszą haftkę (kolejne są po to, by zapinać lekko już rozciągnięty od nioszenia stanik)? Czy piersi nie podskakują przy każdym ruchu? 3. Na twoje wymiary to wychodzi 70 F, ew. możesz próbować 75 D (Tak!! D:) a kto wie, może i E, wszystko zalezy od modelu stanika), więc jest to średniej wielkości biust, a nie taki znowu mały. Sory że ja tak o tych stanikach nadaję, ale w końcu temat o biuście;)

Gość onaaa-20cia
wiem sprawdzilam na tej stronie co podalas linka i wyszlo 70 F no ale badzmy realistami..na wyglad mam male ;/ a biustonosz hm?? zapinam roznie zalezy czy przed okresem czy po...puchne zawsze przed i w trakcie.. a biustonosz raczej mi sie nie podnosi i jest wygodny..

Gość aleksaaa
onaaa moim zdaniem 80B to całkiem niezły biust, możesz mi wierzyć, ja zawsze miałam 75A.

Gość onaaa-20cia
aleksaaa piszesz "ja zawsze mialam 75 A " a teraz juz nie masz?? sory ze pytam ale tka napisala ze mnie to zainteresowalo

Gość jhcdndck
OK, rozumiem. Ale spróbuj tylko przymierzyć jak będziesz w sklepie to 75 D chociaż (ten rozmiar chyba bez ;problemu znajdziesz), ok? I porównaj sobie. A nuż, chyba warto spróbować. A tak wygląda 70 F: http://balkonetka.pl/katalog/bra/curvy-kate-portia-13 Czy to jest duży biust? Wiem, że wszystkim F się z jakimś kosmosem kojarzy. Ja tez myślałam, że D to powinna mieć Doda, a jakies F czy G to Pamela:) Ale że jestem drobna, a biust mam właśnie średniej wielkości nie całkiem mini to nie mogłam sobie stanika dopasować nigdy. Bo nawet o głupie 70 D ("fajnie, C za małe to musze mieć D czyli mam duży biust! Jupi;)" tak sobie myślałam, hehe) jest trudno czasem:( Po prostu wszystko było na mnie za szerokie pod biustem, po miesiącu noszenia się w ogóle nie trzymało i fiszbina mi podchodziła do góry, itd. Aż znalazłam te stanikowe strony i wyszło na to, że powinnam nosić 60F albo i G :O A nie mam wielkiego biustu, zaręczam.

Gość onaaa-20cia
no zobaczylam sobie teraz tego twojego linka;) noi na oko to moze mam wlasnie biust tej wielkosci...choc wiadomo najlepiej bylo byporownac na zywo bo na zdjeicu to tak sie nie da.. eh kobitki troche mi pomoglsycie uwierzyc ze nie jest tak zle :)

Gość onaaa-20cia
no moze jestem normalna i....tak jak piszesz...raczej jestem z tych szczuplych to fakt... nie wiem no moze wkoncu uda mi sie naprawde zaakceptowac moje piersi takimi jakie sa ;) bo na to ze w wieku 20-stu lat urosna juz raczej nie licze..

Gość dobry rozm stanika podstawa
WIEM ŻE PODBIJAM ALE WBIJCIE SOBIE DO GŁOWY KOBITY!!! nie dobiera się tak jak w tabelce bo staniki z płotna nie są 75obwód zmieści się na 85-90 spokojnie w obwodzie ,czy wiecie ,że 95% Polek ma źle dobrane rozmiary biustonoszy?ja dzięki mahedzie należę do 5% dziwię się ,że kobiety tak się torturują zamiast zadać sobie odrobinę trudu mnie już bierze obrzydzenie jak patrze na rodaczki u których stanik jest zaraz nad pępkiem albo spod koszulki przebija na karku zapięcie buły i czterocycki oraz zanawieski pod pachowe a fuuuj albo rozsmarowany biust na klacie uciekający pod pachy nawet 0 obwiśnie jeśli bedziecie tak torturować wasze biusty NIE RÓBCIE OBORY NA ULICACH jak nosicie złe rozmiary każdy biust zniszczycie co lepiej ok 100na biustonosz czy 10-15tysia za operacje korygujące i pomniejszające biust może nawet przyczyną guzków i raka sa właśnie kujące w pierś fiszbiny pomyślcie jak maltretujecie cycki jak ciasto przez praskę na makaron to żadne cudowne kremy i pigułki nie pomogą nigdy ze źle ubranym i wyglądającym biustem nie będziecie wyglądać atrakcyjnie faceci już wiedzą mój chłop sie pyta mnie na oko o ile jakaś pani pomyliła sobie rozmiar biustonosza