Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam dosc juz tej pracy

Kary dla pracowników

Polecane posty

Witam Moj pracodawca wymyślił regulamin w którym jest cennik kar które ma zamiar potrącac z wypłaty: Jak np: 50 zł za brak koszulki firmowej 50 zł za rozmowę z kolezanką na sklepie gdy przebywa klient 50 zł za spoźnienie sie do pracy itd Proszę mi powiedzieć ze to jest zgodne z prawem że pracodawca moze mi zabrać podstawę pensji na rzecz wymyslonych kar. Pozdrawiam

Jutro mamy dostac regulamin do podpisania.

Gość pindajestes
a co to za problem nosic te koszulki,pracowac zamiast gadac z kolezanka o pierdołach,nie spózniac sie do pracy?

to nie jest zaden problem ale wiemy ze szef to chce robic tylko po to aby obciąc nam premie i wprowadzić dziwne reguły aby utruć zycie pracownikowi. Pracujemy po 12 h dziennie w systemie zmian. Pracujemy na 20m2, mamy ciazsze i lepsze dni. Ale skoro czesc pracowników zarabia 1500 brutto to przepraszam ile mamy zarabiac co?

Co do spóźniania sie do pracy, to mam mieszane uczucia, bo często sa to wypadki losowe. Ale jestem za karaniem za olewanie klienta i plotkowanie z koleżanką. To jest nagminne.

Moje pytanie brzmiało czy może prawnie ściagnąć nam jakieś kary z wynagrodzeń z podstawy. Bo jeśli wymyśli z 6 kar w miesiącu to sie okaże ze dostanę podstawy z 700 zł netto.

Gość jfhsdcsdsd
to po prostu nie rob tych rzeczy , ale masz problem

Widzę ze same matoły tu przesiadują !!! Zadaje normalne pytanie a kazdy swoje mądrości wali ktore nie mają tu wielkiego znaczenia bo nawet nie potraficie odpowiedziec na pytanie.

Gość oj uparta marudo
moze do wysokości jednej pensji,w uzasadnionej sytuacji. w skrócie : MOŻE!!!