Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rerftgyhujik

Czy mąż może tak postąpić?

Polecane posty

Gość rerftgyhujik

Witam! Od roku jesteśmy małżeństwem,przed ślubem pieniądze trzymaliśmy na wspólnym koncie i z niego korzystaliśmy,teraz mąż chce abyśmy mieli osobne konta i płacili na wszystko na pół,za mieszkanie,za prąd itd tylko nie za jedzenie!! Czy tak może postąpić?,czy skoro jestesmy małżeństwem,to mąż powinien utrzymac mnie jako żonę,(dziecka nie mamy) i nie powinnien żądać abym ja płaciła na pół?

Gość moze bo dziecka nie macie
inaczej jesli by sie pojawilo ;) do roboty wiec;p;p;;p

Gość płacic
uważam, ze powinnisciepłacic po połowie

Gość gdtyehdydhshskkkfkfk
Dodam jeszcze że ja PRACUJE bo sporo osób nazywa mnie darmozjadem!!

koniecznie tez podzielcie się obowiązkami na pół, no i wydatkami na jedzenie tez...w końcu facet chyba więce zjada niż Ty, jak taki skrupulatny to nie popuszczaj :D

Skoro zarabiasz, to dlaczego on ma Cię utrzymywać? Przecież też jesz, używasz prąd, gaz, wodę... U mnie obydwoje pracujemy, moja wypłata jest na rachunki, żony - na jedzenie. Pozostałe pieniądze: część odkładamy na wspólną lokatę (ja daję więcej, bo więcej zarabiam), a to, co zostaje każde z nas wydaje na co chce. Nie rozumiem o co się tak oburzasz. On ma Cię utrzymywać, a Twoja wypłata na co ma być przeznaczona? Jesteście małżeństwem, więc to jest Wasz wspólny obowiązek.

a z jakiej racji on ma płacić za Ciebie?? skoro oboje pracujecie to logiczne ze oboje sie składacie. Myslisz ze teraz on ma dawac 3/4 pensji na mieszkanie (zostana mu grosze na jedzenie) a Ty bedziesz dawała grosze na jedzenie a reszte wydawała na swoje zachcianki?? kobieto!! ogarnij sie bo facet cie z chaty w końcu wywali i sam nazwie darmozjadem!!

a dobrze bys sie czula gdyby to on za wszystko placil?? a twoje pieniadze to niby na co by szly?? na zachcianki jak juz tu ktos napisal?? to by bylo nie fair...

mnie by to strasznie zabolało jakby tak mąż postąpił:( tak byc nie powinno.Jesteście małżeństwem i nic nie powinno byc na pół!! Dziwi mnie ze w małzeństwie moze mieć miejsce jakieś rozliczanie sie i płacenie na pół, jak w jakimś dziecinnym zwiazku..dla mnie to jest niewyobrażalne. my ze swoim facetem mamy oddzielne konta, ale ja praktycznie dysponuje jogo kontem i wiem ile i na co wydac, on nawet nie chce miec dostępu do kasy, bo jak to sam powiedział ze to ja wiem czego w domu potrzeba itp. on jak chce pieniądze to poprostu bierze karte i wypłaca.

Gość hahaha normalnie
niektórzy to nawet prostego posta nie potrafia ze zrozumieniem przeczytać . Skoro mieliście już przed slubem wspólne konto to co się stało że teraz chce mieć osobne? Koledzy w pracy nagadali? Tez znam takiego co koniecznie musi mieć własne konto i co miesiąc przelewa żonie kasę tyle ile on uważa , no i kochance tez daje kase , jego żona jest przekonana że on niewiele zarabia. Po prostu dupek.

Gość a czy nie je
st tak ze autorka zaczela przesadzac z wydatkami na siebie za wspolne pieniadze i maz sie wkurwil ?:>

Gość do autorki tego tematu
po ślubie (jeśli nie macie rozdzielności majątkowej) wasze dochody są wspólne. Jedzenia nie chce dzielic bo pewnie żre więcej :P