Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Escada_18

Kto z was chciałby dostać list zamiast maila czy smsa?

Polecane posty

ja, w ogóle wolałabym się komunikować ze światem w tradycyjnej formie, eh starych czasów czar...

o ja! ja! ja! ile przyjemnosci to bylo pisac listy na ladnych papeteriach, wyszukiwac fajnych kartek w sklepach ... no i wysylac normalne istniejace w swiecie realnym zdjecia :) a teraz :o zdawkowe teksty i zdjecia, ktore gina w wirtualnej gdziesiowni ...

Jak byłam młoda i piękna wysyłało się znajomym poznanym na wakacyjnych obozach listy.Pamiętam to wymienianie się adresami,fajnie było :D.

czyli jeszcze sa osoby, ktora chcom ... ale w swiecie realnym ciezko juz o takich ludzi ... no i jak zaradzic tej sromocie?

Gość Escada_18
Dokladnie, to niesamowite uczucie dostac list ktory ktos napisal specjalnie dla mnie, specjalnie kupil ladna kartke i koperte i poszedl na poczte ! ale niestety juz od wielu lat zadnego listu nie dostalam :( nawet pocztowek coraz mniej.

eskada, az sie plakac chce :( moim ostatnim lisowym przytulkiem byla babcia, ale juz nie ma, no i z mama czasem wymienie list, bo mieszka dosc daleko, ale z kolezankami, ktore przed laty pisywaly dosc regularnie to nic i zero. tylko sie ciesza, ze teraz w dobie internetu to tak fajnie, mozna wysylac mejle, a wysylaja mejle? nie, a jak juz to takie bez sensu, aby zaliczyc. a jak byly listy, to sie w to wkladalo serce. zastanawialo, co ta osoba myslala, jaka kartke wybrala, ech ... :(

Gość Escada_18
Jestem w trakcie czytania cudownej powieści ,, Badz zdrowa , Lizbono!" , akcja rozgrywa sie przez prawie caly XX wiek w Portugalii , tło historyczne i wlasnie w tej ksiazce przeczytalam kilka listów milosnej tresci ale nie banalnej ! ah jak bym chciala dostac od faceta taki list !!

Ostatnio czytałam listy miłosne znanych ludzi: Mogę istnieć tylko z Tobą lub nie istnieć na wieki. lub Świat skurczył się do rozmiarów dzielącej nas odległości ...jak znajde faceta rozkaze mu do mnie pisać:D

Gość pyk
a wiecie co? ja juz nie umiem pisac :-( ciagle tyko klawiatura klawiatura a jesli juz to liczby i jak przychodzi do napisania tekstu to ... zonk jak kura pazurem :/

Gość Escada_18
Pani Koleżanko, gdybym przeczytala takie zdanie skierowane do mnie to nogi by sie pode mna ugieły :D zwlaszcza na papierze, gdy widac czyis charakter pisma ! A gdzie czytalas te listy? jak w necie to podaj link

Gość Escada_18
Tak, Napoleon był bardzo romantyczny, niestety jego ukochana stale go zdradzała ... choć on długo nie chciał w to uwierzyć

Oboje sobie równi, bo on też ją zdradzał. Choćby będąc w Egipcie, kazał żonie swojego żołnierza przychodzić do swojej sypialni.

A zresztą romantykiem był tylko na papierze, bo oświadczył się Józefinie, bo myślał, że ma wielki majątek🖐️ Chociaz czytajac jego listy, bierze sie w watpliwosc oschłosc w stosunku do niej:)

Gość Escada_18
Może poprostu był samotny na wojnie i pisał do Niej bo to bylo takie "wzniosle" tak nadawalo dramaturgii. Tez tak mialam z moim chlopakiem gdy pracowal za granica, byla wielka milosc, a jak wrocil wszystko sie posypalo

ja bym chciała, oj chciałabym... jeszcze kilka lat wstecz pisałam namiętnie listy z przyjaciółką która mieszka na drugim końcu Polski. teraz listy wyparły smsy i e-maile. a szkoda.