Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efdrgrdhmartaa

jeśli wysłałam list do aresztu ś a w tym czasie przenieśli osobe do Zk to list.?

Polecane posty

Gość efdrgrdhmartaa

to dojdzie do adresata?

Gość samaewusialat44
tak dojdzie

Gość erwsdfdfsdfmartaaaaa
ale jak długo będzie szesdł list wysłałam w piatek w poniedfziałek tydzien temu został przeniesiony do ZK czyli ile to tak mniej więcej będzie szło?

Gość lepiej napisz drugi szybko
hej, ja ci może trochę pomogę, ale niewiele. Pracuję na poczcie i nieraz widze takie listy i wiesz co. Czasami on leży z tydzień w danym ZK i dopiero później go odsyłają z notką, że ktoś został przeniesiony, czy zwolniony. Zawsze przy tym piszą daty, więc widać, że leżał sobie gdzieś tam, zanim odesłali. Teraz druga sprawa. Takich listów się nie dosyła, powinien wrócić do nadawcy, bo znaczek naklejony na liście, to umowa doręczenia go od nadawcy do adresata. Czasem jednak to robimy, puszczamy list dalej, do następnego zakładu. Tak samo z pismami sądowymi, też się ich nie posyła za przeniesionym. Tak więc nie wiadomo czy i kiedy i gdzie dojdzie Twój list. Nie wiadomo w czyje ręce trafił znów na poczcie i gdzie go skierowano. Może pójść do następnego miejsca pobytu aresztowanego, lub wrócić do Ciebie.