Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Renata K

Jak samemu dobrze się wymalowac na swój ślub ?

Polecane posty

Po pierwsze, to chyba trzeba się znać... :D Po drugie, to zainwestować w dobre kosmetyki ;)

Gość nie sama
Jak chodzi Ci zeby zaoszczedzic grosz to popros mame/koleznake o pomoc. Wiedz też ze w salonach kosmetycznych mają dobre kosmetyki, dobre światlo i warunki. A poza tym to ma być Twój dzien wiec oddaj sie w dobre rece kosmetyczki, ile zapłacisz? 100 zl? 200? czy w konteksice ogólnych kosztków poniesionych na slub i wesele to duzo? chyba nie, a na swoim wyglądzie nie masz co oszczedzac, bedą zdjecia, może film, musisz sie ładnie prezentować, wiec idz wczesniej na probny makijaż i bedzie dobrze :)

Gość Renatka K
Tak zdaje sobie z tego sprawę ale te kosmetyki właśnie jaki podkład dobry jaki puder cienie itd ? Byłam u kosmetyczki dwa razy i zarz zmylam po powrocie wygladalam źle to lepiej sama umiem sie wymalować ale na slub to trzeba juz jakos bardziej profesjonalnie!

Gość malutka87
Ja na swoim ślubie chcę mieć delikatny, świeży makijaż, a niestety większość kosmetyczek przesadza, zwłaszcza przy "podkreślaniu" oka - efekt jest komiczny lub tragiczny ;). Zamiast oddawać się w ich ręce, zainwestowałam w trwałe kosmetyki i zrobiłam próbę generalną - wyszło super :). Myślę, że jak się poćwiczy wcześniej z różem do policzków i kredką do powiek, można samodzielnie zrobić cały makijaż i nie będzie potem problemu z poprawieniem go w trakcie wesela. Poza tym nikt mi tak dobrze nie wytuszuje rzęs, jak ja sama ;)

Gość malutka87
Aha, miałam jeszcze dodać, że w internecie można znaleźć przykładowe makijaże ślubne z opisem, jak je samodzielnie wykonać, krok po kroku. Przydaje się zwłaszcza, gdy ktoś eksperymentuje z różnymi odcieniami nakładanymi na powieki :)

Gość Moge polecic
Polecam Wam podklad na powieki Artdeco (mozna kupic w douglasie). Jestem zachwycona, bo cienie do powiek trzymaja sie naprawde kilka godzin bez zarzutu. Teraz jestem na etapie szukania jakiegos lekkiego podkladu, bo po wiekszosci nawet tych z wyzszej polki moja twarz wydaje mi sie ''ciezka''. Cos polecacie? A tak poza tym to tez mam zamiar nauczyc sie takiego profesjonalnego makijazu:) jak macie jakies fajne linki z poradami to wrzucajcie tutaj:)

Gość ja w dniu ślubu nie ryzykowała
chciałam mieć profesjonalny makijaż i przede wszystkim trwały. Bardzo ładnie byłam umalowana i wytrzymał do następnego dnia. Ale na sesję już umalowałam się sama. szkoda mi było kasy, wolałam ją wydać na lepsze kosmetyki. I makijaż nie był gorszy, tylko musiałam go poprawiać kilka razy, na weselu bym tak nie dała rady.

Gość ale nie matizao
wymalować? a co tzn. wymalować? wsadź se łeb do wiadra z farbą:o