Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna mama warszawa

co robić gdy maluch nie cierpi przedszkola?

Polecane posty

zbliża się czas powrotu do przedszkola. mój syn reaguje na to zagadnienie alergicznie, żeby nie powiedzieć - histerycznie. chodzi do normalnego, sympatycznego przedszkola, gdzie panie są miłe, a jedzenie dość smaczne. już w czasie zeszłego "sezonu" były sensacje - mały przed wyjściem wrzeszczał jakby ktoś go przypalał rozgrzanym żelazem. w domu jest słodki, inteligentny, grzeczny. gadałam z innymi rodzicami - nie zauważyły niczego niepokojącego w zachowaniu swoich maluchów. nie wiem co robić, dać dzieciaka do psychologa jakiego? nie mam siły znów tego przeżywać...

Gość ciezka sprawa kup
moze jakies ksiazeczki o przedszkolu, zachwalaj przedszkole, kolegów z przedszkola, nie wiem co jeszcze poradzic, moj brat przez 2 lata zegnał rodziców waląc pięsciami w okno i płacząc w nieboglosy

Gość a ile dziecko ma lat

Synek ma 4 lata.

sama to rozumie, jak bylam mala nienawidzilam przedszkola i zebralam od matki zeby mnie stamtad zabierala. a pracowala bardzo blisko, wiec czesto przechodzila kolo placu zabaw gdzie sie bawilam no i zawsze musiala mnie zabrac bo nie bylo przebacz.

Gość polecam jednak...
... zmianę przedszkola. najlepiej na takie, gdzie każdego dzieciaczka traktują indywidualnie. moja córeczka też nie należy do najłatwiejszych, bywała agresywna i bardzo trudno jej się było odnaleźć w grupie. raz nawet ugryzła przedszkolankę, przez co atmosfera zrobiła się dość nieprzyjemna i przenieśliśmy ją. chodziła później do prywatnego przedszkola (Saska Kępa, Kolorowe Przedszkole), gdzie grupy były małe, panie po studiach pedagogicznych i bardzo ładnie sobie z moją łobuzicą poradziły. jest dużo bardziej społeczna, napadów agresji zero. także warto może przyinwestować w prywatę, zwłaszcza jak wypadek szczególny.

no tu sie akurat zgadzam. generalnie nie wiem czy prywatne przedszkola sa lepsze, ale jak jest trudna sytuacja to lepiej jednak panuja nad mniejsza grupa.

Gość corabawolu
Moim zdaniem w ogóle prywatne przedszkola są wygodniejsze pod wieloma względami, wprawdzie trzeba trochę zapłacić, ale na pewno dostaje się bardzo wiele w zamian.