Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała kluseczka

Czy jest na forum jakaś dobra kucharka?

Polecane posty

Gość mała kluseczka

Najprostsze Spaghetti! Jak długo podsmażać mięso mielone na patelni? Kiedy dodać warzywa i przecier pomidorowy? Za wszelką pomoc bardzo dziekuję! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość AŻ SIĘ ZARUMIENI I PUSCI SOK
WARZYWA NA SAM KONIEC

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zwykly sos
podsmazaj az bedzie usmazone, dodaj potem warzywa(niektore lepiej przed dodaniem przesmazyc, lub podgotowav ewentualnie zblanszowac, np marchewka, zalezy co chcesz dac, tylko pomidory?? to razem z przecierem, ) i przecier, podusic ok 10 min, przyprawiic dopiero pod koniec, najlepiej ziołami ale prawdziwy bolognese dusi sie kilka godzin,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja umiem gotować
mięsko najpierw usmarz i dziabaj widelczykiem zeby sie rozlecial, ja zawsze robie z sosem łowicz ale jak chcesz sama to dolej do miesa szklanke wody i duś aż wyparuje zeby miesko bylo dobrze usmarzone, zalezy tez jakie warzywa, papryke trzeba troche wczesniej by zmiekla a pomidory na samym koncu, aha i cebule i czosnek tez wczesniej troche ale najwazniejsze mieso, a potem z tymi warzywami tak z 10 min i gotowe, jak za geste to dolewaj wody, heh mam nadzieje ze pomoglam:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mała kluseczka
do --->JA UMIEM GOTOWAĆ wielkie dzieki! bardzo mi pomoglas! ucze sie dopiero gotowac i wszelkie rady sa mi niezbedne! Z warzyw to chce dać papryke i pomidory zeby ten sos byl naprawde prosty ale smaczny :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mała kluseczka
Czym sie różnią warzywa zblanszowane od gotowanych? :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja umiem gotować
tak sie domyśliłam że dopiero zaczynasz:) nie ma za co, jesli bedziesz potrzebowac rad to ja sluze pomocą:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zwykly sos
zblanszowane sa tylko przelane goracą wodą !!!!!!! czesto sie tak robi zeby nie obierac czy rozgotowac warzyw czy owoców cebule i czosnek radziłabym dac na patelnie przed miesem i usmazyc na zloty kolor i dopiero wtedy dodac miesko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mała kluseczka
Czyli tak na patelni podsmażam mięsko mielone. Dodaję cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlewam wodą żeby się poddusiło. Następnie dodaję paprykę. Dusi sie dalej. Pod koniec pomidory i przecier pomidorowy oraz przyprawy. A jeśli sos będzie rzadki (konsystencja zupy :P)? Dziękuję za pomoc!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mała kluseczka
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja umiem gotować
jezeli bedzie za rzadki to zrob tak: wez mały słoiczek z ZIMNĄ wodą, poprostu nalej troche wody zimnej z kranu, dosyp łyżkę mąki, zakrec i mocno wymieszaj zeby nie bylo grudek, i powoli pi trochu wlewaj do calosci, wtedy zgestnieje, w razie potrzeby powtorz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja osobiście raczej bym takiego sosu nie zagęszczała mąką. to niby dobry sposób zagęszczania, ale: mąka to niepotrzebne kalorie, a poza tym sos traci na szlachetności. sos do spaghetti powinien być zagęszczony przez powolne podgrzewanie (i mieszanie od czasu do czasu, żeby nie przywarł) w odkrytym garnku, czyli po postu przez zwykłe odparowanie wody do odpowiedniej konsystencji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja umiem gotowac
tylko z ta mąką nie przesadź:) jezeli nie jest aż tak bardzo rzadkie to poprostu pogotuj jeszcze to ta woda wyparuje no albo tą mąke dodasz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mariusz Artur
Jak jest tutaj tak mało dobrych kucharek, a chce się zjeść "spaghetti", to gorąco polecam nowy serwis, który jest systematycznie, prawie codziennie uzupełniany darmowymi plikami do ściągnięcia, a zawierającymi znakomite przepisy kuchni włoskiej! Zobaczcie, ściągnijcie za darmo, a może nawet załóżcie tam konto do ściągania dalszych ciekawych plików: [URL=http://chomikuj.pl/?page=100516]Włoskie przepisy kulinarne [URL=http://chomikuj.pl/?page=101056]http://images.chomikuj.pl/banners/chomik234x60.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×