Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elis 79

jak wyglada szatka do chrztu w waszych stronach-pomocy

Polecane posty

Gość elis 79

W niedziele mamy chrzciny naszego syna i jest u nas taki zwyczaj ze chrzestna kupuje szatke do chrztu -"nasza chrzstna" kupila cos (nie wiem nawet jak to opisac)ala spodniczke tylko ze sam przod i sa takie dwa sznurki zeby mozna bylo to przywiazac (cos jak taki fartuszek od pasa w dół)powiem szczerze z i ja i maz spotykamy sie z czyms takim po raz pierwszy .U nas szatki wygladaja cos jak koszulka czy mala sukieneczka.Nie wiemy jak teraz z tego wybrnac ,zeby sie nie osmieszyc w kosciele ,ale zeby tez nie urazic chrzestnej,ze kupimy inna.Jak wygladaja szatki w waszych stronach-bardzo prosze o pomoc.

Gość u nas szatka to biała jakby
serwetka :)

ja pochodzę z mazur w moich stronach szatka wyglada jak koszulka . chrzestna mojego synka wydziergała na niej imię synka .

u nas to taka "husteczka", ale i te koszulki widziaam :) szatki sa rozne i moze najlepiej nie przejmuj sie bo sa rozne gusta...mysle ze to nie ma znaczenia :)

Gość
Nie wiemy jak teraz z tego wybrnac ,zeby sie nie osmieszyc w kosciele - tepaki:o:o macie tak zryte berety, ze masakra:o:o:o

Gość elis 79
do psychicznej kafezdziry-czytajac twoja wypowiedz widac kto jest tepy itp...Dla mnie sakrament chrztu jest waznym wydarzeniem w zyciu mojego dziecka i chyba nic dziwnego ,ze zalezy mi na tym aby wszystko wypadlo jak najlepiej.Do reszty dziewczyn-jeszcze raz w sprawie tej szatki ,ktora kupila chrzestna:bo na niej niema zadnego napisu typu chrzest swiety czy jakis rysunek nawiazujacy do chrztu,jest zupelnie biala z wstazka i kwiatuszkiem zółtym na srodku.Bardzo bym prosila o odp.czy ktos spotkal sie z czyms takim do chrztu.Dziekuje.

Gość ja taką kupiłam
swojemu chrześniakowi.Szatki sa różne.Takie ojakiej mówisz też sie zdażają.U nas widziałam w formie koszulki i chusteczki.

Gość ja taką kupiłam
Dodam,że zakłada się ją jak pelerynkę.