Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tryptanik

Migrena

Polecane posty

Gość tryptanik

Czy po lekach przeciwmigrenowych można przytyć?

Gość tryptanik
Czy nikt z Was nie bierze leków przciwmigrenowych???

Gość ja biore takie leki
jak tryptany, ja mam migrene co okolo3 tygodnie czasem co 2. jesli ty masz tak samo i co jakis czas bierzesz, czemu sie przejmujesz tyciem?pomagaja c itryptany?

Gość tryptanik
Migrenę mam od dzieciństwa, od ponad pół roku biorę tryptany, pomagają, ale w tym czasie przytyłam trochę, zastanawiam się czy to może być po lekach?

Gość tryptanik
dodam, że oczywiście więcej nie jem

hej, ja jestem migrenowcem, a przynajmniej tak moje bóle głowy okresliła Pani neurolog. Przepisała mi kurację z flunryzyny. Brałam te proszki przez 2 miesiące a miałam brac przynajmniej przez 4. Przytyłam 7 kg, apetyt straszny, nie mogłam go pochamować. Mimo, że byłam patykiem 172/52 kg to to 7 kg widac i wcale mi teraz nie chcą zejsc a nie biore leków juz 2 misiące i ograniczyłam jedzenie, w szczególności węglowaodany i zero słodyczy! Ponadto byłam wiecznie spiąca, wystrczyło mi 3 min monotonii a juz zasypiałam bez wzgledu na to gdzie sie znajdowalam.

Gość tryptanik
czy flunryzyna ma coś wspólnego z tryptanami?

Gość mróweczka456
ja też chodziłam po lekarzach dopiero pani w sklepie zielarskim dała mi migren trochę kosztował ale potem znalazłam tani w internecie, jem go od pół roku i nie miałam migreny.

Gość remania1974
Migren jest dobry ale trzeba go brać kilka miesięcy codziennie po dwie tabletki.Zapobiega napadom migreny na jakiś czas. Na szczęście jest tani.

Gość ja po tabletkach
na migrene przytylam 20 kg przez pol roku - i wcale nie jadlam wiecej, od roku juz tego zrzucic nie moge, mimo, ze jestem na diecie i juz tych proszkow nie lykam

Gość jak po migrenie
Jak po Migrenie mogłaś przytyć skoro to jest tylko jedno zioło które nijak nie wpływa na wagę? :-D Może ciut więcej ruchu by Ci się przydało.

Gość bez skutków
Pewnie po Tryptaniku, Migren jest preparatem naturalnym bez skutków ubocznych.

Gość boląca głowa
mnie głowa boli prawie codziennie i zadna tabletka mi nie pomaga oprócz cine. jesto ona bardzo droga. kiedyś brałam emigram potem sumamigram (ten sam skład co cine) do dupy ta moja głowa!!!!!!

Gość a macie z aurą czy bez aury
???

Gość copózniej
Gdy napadają Migreny to czuję się jakbym miała włożoną głowę do imadła i ktoś je zaciskał.

Gość tryptanik
To w końcu po jakich tabletkach przeciwmigrenowych jest prawdopodobne, że można przytyć? Czy po cinie też?

Gość remania1974
Migren jest najlepszy.Jak komuś nie odpowiada to jest też Feverfew, który mogę polecić wszystkim cierpiącym na migrenę . Preparaty ze złocienia maruna są w Anglii najczęściej kupowanymi w aptekach środkami ziołowymi na ból głowy. Ich skuteczność oceniono na 70%

Gość mróweczka456
. Kapsułki dostępne na rynku zawierają wysuszone, sproszkowane liście rośliny. Niekiedy pomagają cierpiącym na migrenę w sposób bardziej skuteczny niż stosowane przy chorobie leki wydawane na receptę i te szeroko dostępne. Złocień maruna jest szczególnie polecany w profilaktyce migreny, przynosi ulgę od wszystkich objawów migrenowych: bólu, nudności, wymiotów; łagodzi ich nasilenie i zmniejsza częstotliwość występowania. Może również osłabić wrażliwość na hałas i światło. Jednakże, specyfik nie powstrzymuje ataków migreny, jeśli choroba już się pojawiła. Złocień rekomendowany jest także osobom doznającym bólów reumatycznych i artretycznych. Standardowa dawka specyfiku to 100 miligramów sproszkowanych liści zażywana dwa razy dziennie. Najlepsze efekty uzyskuje się po kuracji trwającej 4 do 6 tygodni.

Gość Uwaga - na konfidentów !
Wypowiedzi internetowe czytają niekiedy urzędnicy sanitarni i farmaceutyczni i podejmują decyzję za biurka co może być dostępne a co nie dostępne z preparatów. Jeżeli będzie zbyt dużo opinii pozytywnych o danym produkcie naturalnym to może być ten produkt dyscyplinowany restrykcjami lub z kanalizowany . Chodzi głównie o to abyśmy nie leczyli się zbyt skutecznie i zbyt konkurencyjnie do leków chemicznych polecanymi i znanymi suplementami inaczej preparatami. Nikogo nie interesuje ,że preparaty są bezpieczniejsze i pomocne .Jest sporo chorych którzy z powodu przeciwwskazań i działań ubocznych nie mogą brać leków chemicznych i dlatego zainteresowanie medycyną naturalną .W aptekach jest szereg suplementów i leków naturalnych z absurdalnie niskimi dawkami lub z ubożonymi składami dlatego poszukiwanie z innych źródeł konkretnych preparatów jest znaczne i usprawiedliwione . Duża liczba poszukiwanych suplementów ,preparatów co ciekawe nie stojących oficjalnie na półkach aptecznych nie ma odpowiedników w aptece w postaci leków na receptę czy bez recepty.Szczególnie ma to znaczenie tzn. brak leku naturalnego w aptece u przewlekle chorych lub gdy medycyna akademicka jest mało skuteczna . Czujne oko inspektora czuwa abyśmy pod pretekstem dbałości o nasze zdrowie lub aby preparat nam nie zaszkodził - dostęp do tych poszukiwanych produktów jest ograniczany .Szereg produktów naturalnych ,ziołowych są stosowane od dziesiątków lat na świecie a nawet niektóre wg receptur sprzed wieków i też są wycofywane lub zabronione na terenie UE . Stosowanie preparatów to mniej wystawionych recept na leki refundowane i mniejsza częstotliwość korzystania z gabinetów .W dodatku kartele farmaceutyczne czuwają aby obroty ze sprzedaży leków chemicznych i drogich leków zwiększały się a nie zmniejszały przez np. samoleczenie ,samo dokształcanie się medycznie chorych itd. Atak medialny niektórych farmaceutów oczywiście niebezinteresowny na suplementy i preparaty jest znaczny. Propagowanie leków też jest silne a brak obiektywizmy i stronniczość jest zauważalna ze strony medyczno aptekarskiej .