Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suszka82

Problemy po cesarskim cieciu

Polecane posty

Gość suszka82

Jestem juz rok po cc, a nadal mam plamienia. najbardziej plamie po zaraz miesiaczce, ale w srodku cyklu tez sie zdarzaja. lekarze rozkladaja rece bo nie mam zadnych boli. jedyne co, to dopatrzyli sie na usg, ze blizna sle sie zrosla, jest za cienka i cos sie pod nia zbiera, prawdopodobnie krew. mam to kontrolowac regularnymi usg. kurcze przestraszona jestem troche. mialam z ta rana problemy od poczatku, bo sie brzydko goila, ropiala. czy ktos z was mial po cc podobne problemy?

Gość ja 1987
a może masz endometrioze? bo slyszalam że to częsty problem po cesarkach... ja osobiście jestem 1,5 roku po i wszystko jest ok na początku tylko bizna była tak odrętwiała ale teraz juz wszystko z nia wpozadku :)

Gość suszka82
na czym polega i jak sie objawia ta endometrioza?

ale jeśli masz endometrioze to lekarz powinien to widzieć na usg, zwłaszcza, jesli masz takie problemy. Po prostu jest to przerost endometrium. Pewnie u każdego lekarza jest nieco inaczej, ale mój na przykład oznacza grubośc endometrium przy każdym usg - po prostu jest to jedna z kategorii, którą sprawdza. Dośc podstawowa sprawa według mnie przykro mi, że masz takie problemy, bo teraz po cesarkach naprawdę rzadko się to zdarza. Pech lub czyjś błąd