Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala chuda ona

jaka antykoncepjca przy wadze 50 kg ???

Polecane posty

Gość mala chuda ona

dziewczyny byłam u ginekologa mam 27 lat waze 50 kg chodzi o to ze nie toleruje antykoncepcji brałam jasmine po 7 dniach zawroty głowy i to takie ze nie mogłam ustac na nogach . odstawiłam . pozniej zapisała mi plastry evra . po których tak bolały mnie piersi ze nie mogłam wytrzymac . zle sie czułam osłabiona po miesiacu zrezygnowałam . Ginekolog mi powiedział ze -przy mojej wadze 50m kg to kazda dawka hormonu bedzie zle znoszona . To co ja mam do konca zycia stosowac prezerwatywy ??

Gość a to dziwne
bo ja wazyłam 45 kg kiedy zacezłam stosowac evre i bardzo dobrze ja znosiłam - poza przytyciem :p

Gość mała chuda ona
no ja niestety zle znosilam . to faktycznie skoro ty wazyłam 45 to wytlumaczenie ginekologa z niska waga nie ma sensu ..

Polecam zrobić badania na poziom hormonów i wszystko będzie wiadomo, ja też nie mogłam dopasować pigułek, po badaniach dostałam yasminelle-maja najmniej hormonów i wreszcie jest ok.Aha, ważę 52 kg i mam więcej niż 27 lat.

Gość kobieta stosujaca anty
ja waze 47 kg i stosuje jasmin i czuje sie bardzo dobrze moze to zalezy od organizmu

Gość ja też mało ważę
ja ważę 43 kg i od kilku lat biorę Cilest czyli z dużą dawką hormonu i doskonale je toleruję, a wcześniej brałam słabsze jeanine i ich nie tolerowałam dziwne, że nie zapisał ci harmonetu czy logestu to są mikropigułki z malutką dawką, albo novynette naprawdę, na rynku jest teraz tyle rodzajów pigułek, że powinnaś coś dla siebie znaleźć, zmień lekarza lekkie objawy uboczne przez pierwszy miesiąc czy dwa to norma, ale niektóre kobiety w ogóle nie tolerują żadnych hormonów a badania miałaś, czy ci tak zapisał na chybił trafił ???

Warto zrobić badania hormonów, bo przy zaburzeniach każda antykoncepcja hormonalna może mieć takie działania. A waga 50 kg raczej nie ma nic do rzeczy, chyba że waga wynika z jakichś chorób. No ale wtedy problemem są te choroby, a nie waga.

:D:D:D nie rozśmieszaj dziewczyn, masz normalną dobra wagę i nie ma ona NIC do antykoncepcji. Co innego, że jakieś tabl po prostu ci nie odpowiadają. Brałam Cilest-bóle głowy podczas 7 dn. przerwy niesamowite :O Harmonet - OK, bez dolegliwości ale chciałam pozbyć się tłustej skóry i czasem ew. krostek, ięc... biorę Dian :P - dla mnie świetna! Dzisiaj odebrałam wyniki prób wątrobowych (że niby szkodliwa jest Diana) - bardzo dobre ;)

Gość mała chuda ona
nie miałam zadnych badan .. a to z waga to nie mój wymysł tak powiedział mi mój ginekolog i wpisał mi w karte ze nie toleruje antykonepcji :/